|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Hvala ti moja najlepša, draga mama na celoj meni

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.11.2022
Draga mama, ne znam odakle da počnem ovu ljubavnu sagu...

image
Beskrajno sam ti zahvalna što si insistirala na autentičnosti. Foto: Freepik.com
/11


Kliše o rađanju, prvim koracima, i brižnosti bih preskočila. Da nije toga ni ovih redova ne bi bilo, to je već apsolvirano.


Nego, htela sam nešto drugo da ti kažem. Hvala ti na:

Tome što nikad od mene nisi tražila da budem idealna.

To mi je omogućilo da vidim ovaj svet drugačije. Ova utakmica životna ima svoj početak i trajanje, ali svakako nije beskrajna. Kraj treba doživeti slavno i čistog srca punog uspomena. Biti idealan znači propustiti život.

Nikada nisi iznad mene ordinirala kao helikopter, i dozvolila si mi da se razvijam slobodno u biće kakvo sam programirana da budem.

Nisi me upoređivala sa drugom decom i zahvaljujući tome nisam razvila kompleks niže vrednosti.

Govorila si svojim drugaricama da sam pametna, pa kada sam to od njih čula, hiljadu godina kasnije, umrla sam od sreće. Verujem da je bolje što meni to nisi ponavljala, i ovako se od mene živeti ne može.

Pustila si me da ostanem neuravnotežena, da iskazujem slobodu koju samo dete može da ima. Nisu me ukalupili čaršijski kodeksi.

Hvala ti ponajviše na tome što si insistirala da je malograđanština najgori ograničavajući faktor razvoja čoveka. Uvek me je bilo briga za kuloare i “farisejski” sistem vrednosti.

Volim sada što nisi stajala iza mog bežanja sa časova, ali si stala na moju stranu baš onda kada je trebalo. Tvoja podrška znači čitav svet za mene. Sačuvala si me od sveta odraslih taj jedan put u životu, i rekla mi time da ne treba PREVIŠE da trpim. Moj život je krenuo u željenom pravcu.

Imam koju reč hvale i zato što si me šinula koji put po dupetu, to ti nije baš pomoglo jer sam ostala prilično bezobrazna. Ali, hvala ti.

Nisi padala u nesvest kada sam iznosila svoje fantazije o svetu. Filozofirala si sa mnom i podržavala dalje istraživanje. Za tebe nisu postojale gluposti iz domena avanturistiškog mišljenja.

Beskrajno sam ti zahvalna što si insistirala na autentičnosti. Ne zbog samog pravljenja razlike, koliko zbog ohrabrivanja na istraživanje. Iskazivanje sebe na poseban način mnogostruko je korisno i zdravo.

Nisi kontrolisala svaki moj korak, bila paranoična i prestravljena. To je bio veseo pubertet, odživljen punim plućima.

Draga mama, bila si dostupna i u vreme radnog vremena. “Pozivam 702-360” i sada se sećam tog broja telefona od pre 25 godina.

Uvek si uvažavala mišljenje svakog svog deteta, hvala na količini samopouzdanja.

Hvala ti što si baš ti moja draga mama.

Hvala ti i zato što nikad nisi tražila da ti kažem HVALA!


Milica Dobrijević

Izvor: Pasarella.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
17
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
7
Kada je zabrinutost opravdana jer dete ne ...
Sigurno niste usamljeni u svome strahu po pitanju ovoga, i kada je pravo vreme da se javite stručnjaku za savet
6
Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.
6





Nije obrazovan ko ima škole, nego ko ima o...
Savesni roditelji često posežu za knjigama i savetima koji su razni sveštenici, psiholozi i ostali mudri ljudi ostavljal...
Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here