|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

I deca iz Srbije pevaju za decu obolelu od raka

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.1.2016
Srpska mreža organizacija za pomoć deci oboleloj od raka ove godine je deo globalne kampanje za podizanje svesti o kanceru kod dece „Child4Child“ („Deca za decu“) čii su glavni akteri dečji muzički talenti širom sveta. Ideja kampanje je da deca širom sveta, uključujući i Srbiju, zajedno otpevaju pesmu „Mi smo jedno“ koju je komponovao Kristof Bek, poznat po kreiranju muzike za Diznijev film „Frozen“.

image
/11


Od 11. januara sva deca u svetu su pozvana da posete sajt  www.child4child.com, otpevaju ovu pesmu (kao karaoke), snime se i ostave snimak na ovom sajtu. Svi snimljeni glasovi biće objedinjeni u jedinstveni hor, a 15. februara, na Međunarodni dan dece obolele od raka, pesma će biti objavljena na muzičkim platformama Spotify i iTunes. 

 

„Na mapi sveta na sajtu kampanje videće se koliko je dece iz koje zemlje učestvovalo u akciji. Pozivam svu decu u Srbiji da otpevaju ovu pesmu, a roditelje, nastavnike, trenere i sve odrasle molim da ih podstaknu u tome. U Srbiji godišnje oko 350 dece i mladih oboli od raka a smrtnost je veća u odnosu na broj dece iz razvijenih zemalja Evrope i sveta. Srbija ima razloga da učestvuje u ovoj kampanji i potrudi se da skrene pažnju javnosti na položaj dece obolele od raka kod nas“, kaže Irina Ban iz udruženja roditelja dece obolele od raka „Zvončica“, članice Srpske mreže organizacija dečjeg raka.

 

Kampanju „Child4Child“ („Deca za decu“) organizuje međunarodna organizacija koja okuplja 190 udruženja roditelja dece obolele od raka. Dečiji ambasadori ove kampanje su Alexa Curtis (pobednica The Voice Kids Australia 2014), Livvy Stubenrauch (glas Ane u filmu “Frozen”), Robbie Firmin (Britain’s Got Talent) i Aaralyn O’Neil (America’s Got Talent).

 

Godišnje u svetu od raka oboli 250.000 dece a oko 90.000 se, nažalost, ne izbori sa bolešću te je rak, kao nezarazna bolest, i dalje vodeći uzrok smrtnosti kod dece.

 

Srpska mreža organizacija dečjeg raka je organizacija udruženja roditelja dece obolele od raka u Srbiji i čine je udruženja: „Zvončica“, „Čika Boca“, „MladiCe“ i „Uvek sa decom“.

 

Dodatne informacije: Srpska mreža organizacija dečjeg raka sccnbgd@gmail.com

063/644108063/644108  Irina Ban „Zvončica“ i 063/393452063/393452  Dragana Radulović „Čika Boca“

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?
8
5 jutarnjih navika za srećno dete
Svako dete na ovom svetu ima pravo da bude srećno. Obzirom da dečija osećanja u velikoj meri zavise od nas i našeg raspo...
6
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Zašto je važno da i deca učestvuju u farba...
Farbanje jaja jeste posao domaćice, ali ako u kući ima dece, obavezno im dozvolite da iskažu svoju kreativnost.
5





Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here