|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Naučnici su otkrili još jednu korist od majčinog mleka.

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.3.2019
Majčino mleko nudi odličnu, uravnoteženu i izbalansiranu ishranu za vaše maleno.
Ključne reči:

image
/11


Ali to je mnogo više od hrane. Puno je antitela, antivirusnih sredstava, hormona, matičnih ćelija, faktora rasta i enzima svih koji su napravljeni za vašu bebu kako bi promovisali zdrav rast i razvoj.

Kada se mama ili beba razbole, na primer, sastav njenog mleka se drastično menja kako bi zaštitilo bebu. Mnoge od nas mame su to videle iz prve ruke, dok se naše bebe ređe razboljevaju ili su manje ozbiljne bolesne.Majčino mleko štiti bebe u kratkom roku od mnogih uobičajenih infekcija koje se mogu susretati - i takođe pruža doživotnu zaštitu od stanja kao što su dijabetes, gojaznost, srčane bolesti i mnoge druge.

 

I uzmite ovo: majčino mleko sadrži supstancu zvano HAMLET koja je pokazala da ubija ćelije raka. Da, stvarno: pogledajte ovu neverovatnu studiju. Naučnicu su procesu pronalaženja načina da se iskoriste svojstva majčinog mleka od raka dojki.

 

Da - majčino mleko je ništa drugo nego čudesno. To je samo deo zašto dojena beba ima koristi od toga. Bolne bradavice? Stavite mleko na njih. Konjunktivitis? Bol u uvetu? Osip od pelena? Poprskajte malo mlekom i sve će biti dobro ujutru.

 

Majčino mleko je posebno važno za prevremeno rođene bebe koje su podložnije bolestima i kojima je potrebna sva nutricionistička i razvojna pojačanja koja mogu dobiti. Dokazano je da ih majčino mleko štiti od nekrotizirajućeg enterokolitisa, što je ozbiljno stanje koje prvenstveno utiče na prevremeno rođene. Mame prevremeno rođene dece proizvode više mleka sa proteinima i bio aktivnim molekulima u poređenju sa majkama koje su rodile terminske bebe - i hranjenje majčinim mlekom smanjuje njihovu učestalost sepse.

 

I evo još jednog neverovatnog faktora koji treba da se doda na listu. Nedavna istraživanja bacaju svetlo na novi i potpuno izvanredan način na koji majčino mleko može da zaštiti prerano rođene bebe. Evo vesti: Istraživači u Nemačkoj su primetili da bi majčino mleko koje se daje preko nosa moglo da zaštiti prerano rođene koji su doživeli teške povrede mozga.

 

Istraživanje koje je sprovedeno je još uvek u eksperimentalnoj fazi - zasnovano je na ideji da majčino mleko sadrži matične ćelije koje mogu imati sposobnost da popravljaju mozak od povreda. Ideja je da isporuka majčinog mleka putem nosne šupljine zapravo može dovesti te matične ćelije direktno u tkivo mozga deteta. Apsolutno neverovatno.

Neonatal objašnjava ovaj fenomen u članku o novom istraživanju:

Udaljenost od nosne šupljine do mozga je relativno kratka", objašnjavaju oni. "Bez iscrpnih detalja pokazano je na životinjskim modelima da davanje lekova kroz nosnu šupljinu može doći do mozga. Ovo pruža mogućnost za davanje supstanci novorođenčetu kroz nosnu šupljinu u nadi da će doći do mozga i postići željeni efekat.

Zar to nije super?

 

Ne morate nužno biti mama koja samo doji da bi dobili beneficije. Dojenje je fantastično bez obzira da li ste dojili vaše bebe 1 dan ili 1 godinu. Svaka kap je važna.

Tako da sledeći put kada se neko nasmeje dok vi prskate mleko direktno na koleno vaše bebe, u oko ili oko očiju, možete im reći Hej, to je nauka." :)

 

Prevod: scarymommy

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
16
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
6
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
6





Svaka majka ima posebno dizajnirano mleko ...
Najbolji savet za sve majke koje doje, kako one čije bebe sisaju, tako i one koje se isključivo izmazaju je, da pronađu ...
VIDEO: Kada ti mama koja doji bebu upropas...
Da li su mame koje doje eksponat? Za neke jesu. Da li je dojenje u javnosti zaista neukusno? Za neke jeste. I ova pesma ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here