|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kina zabranila mobilne telefone u svim školama: Dosta igrica i surfovanja internetom, deca moraju da uče!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.2.2021
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

image
Učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama; Foto: Freepik
/11



Učenicima osnovnih i srednjih škola širom Kine više nije dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu ukoliko nemaju stvarne potrebe i ukoliko njihovi roditelji ne podnesu pismeni zahtev, navodi se u novoj odluci objavljenoj na sajtu Ministarstva obrazovanja Kine.

U slučaju da postoje pisane prijave roditelja, naglašava se da učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama, umesto da ih nose sa sobom u učionicu.

U skladu s tim, škole će biti nadležne da sprovedu ceo postupak i da odluče gde i kako će se čuvati telefoni, kao i ko će brinuti o njima.

 

PROČITAJ VIŠE: Tableti i telefoni - digitalna droga koja hipnotiše vašu decu



Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

Kako bi se olakšala komunikacija između učenika i njihovih roditelja, uredbom resornog ministarstva se predlaže postavljanje javnih telefona u škole, kao i traženje drugih inovativnih rešenja.

Pored toga, nastavnici više ne smeju da zadaju domaće zadatke putem mobilnih telefona niti da traže od učenika da završe domaće zadatke na mobilnim telefonima.


Izvor: Novosti.rs / Sputnjik

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5
Zašto moje dete jede sline?
Vaš anđelak stupa na improvizovanu binu u vrtiću ukrašenu novogodišnjim simbolima. Istog trenutka zaboravljate neprospav...
4
Zašto mališani grickaju nokte?
Razlog može da bude nesigurnost ili nesnalaženje među vršnjacima, kada se dete povlači u sebe
4
Deca uspešnih roditelja nikad nisu zadovol...
Biti nečije dete ili biti dete uspešne osobe je izuzetno teška stvar
4





Obrazovni sistem ubija detetovu kreativnost
Dr Džordž Lend je šokirao publiku kada je objavio šokantne rezultate testa kreativnosti koju je razvila NASA, koji se i ...
Može li prosečna porodica da pokrije sve t...
Početkom svake školske godine roditelji presavijaju tabak, računajući koliko će ih besplatno školovanje koštati ove godi...



Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Click Here