|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

VREME SA DETETOM

Roditelji, molim vas, odložite svoje telefone!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.3.2024
image

Ova snažna poruka je do sada podeljena preko 1.000.000 puta, i roditelji je i dalje dele drugim roditeljima širom sveta.

VREME SA DETETOM

Ja sam bolja mama kada mi je telefon isključen

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.5.2023
image

I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ključ.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

MOJ PRVI RODITELJSKI podkast sa Sarom - 8. epizoda!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 15.3.2023
image

U osmoj epizodi podkasta, Sara Oster Rokvić razgovara sa neuropsihijatrom Snežanom Alčaz o mnogim temama koje se tiču dece i interneta, ali i o temama vezanim za postporođajnu depresiju.

MAMA POSLE POROĐAJA

Ne objavljujte ovih 7 fotografija dece na internetu!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.3.2023
image

Zašto ne bi trebalo da objavite ovih sedam fotografija svoje dece na društvenim mrežama...

image

Naša deca su divni fotomodeli, izuzetno smo ponosni na njihova dostignuća i iako bismo želeli da pokažemo celom svetu šta naš mališan sve može, moramo da shvatimo da nije baš sve za onlajn. Budite oprezni sa objavama dece na svom Fejsbuk profilu.

ODGOJ I RAZVOJ

Deca istrčavaju pred kamione: Tik Tok izazov i u Srbiji

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.6.2022
image

Kada pomislimo da smo čuli i videli sve bizarnosti i užase koje internet nudi, pojavi se nešto novo, opasno i nedopustivo, a ugrožava najmlađe – našu decu.

ODGOJ I RAZVOJ

Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 17.5.2022
image

U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga bolest zavisnosti, može ostaviti ozbiljne posledice na sve sfere života obolele osobe.

ŠKOLA

Kina zabranila mobilne telefone u svim školama

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 3.2.2021
image

Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

VREME SA DETETOM

Besplatan internet za učenje programiranja

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 16.4.2020
image

Beograd, 16. april – Inicijativa „Digitalna Srbija“ najavila je da će od danas sva tri mobilna operatera koji su članovi ove neprofitne organizacije svojim korisnicima omogućiti pristup portalu za učenje programiranja petlja.org bez naplate potrošenog internet saobraćaja. Na ovaj način, i u vanrednim okolnostima, kompanije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobile nastavljaju da zajednički podržavaju unapređenje algoritamske pismenosti kao jednog od osnovnih temelja jake digitalne ekonomije čiji razvoj je strateški cilj Inicijative „Digitalna Srbija“.

ODGOJ I RAZVOJ

Internet – protivnik ili saveznik roditelja?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 29.10.2019
image

Preko 4,5 milijardi registrovanih internet korisnika širom planete verovatno ne može zamisliti da nastavak života provede offline. Među njima ste i vi, zar ne? Međutim, ako ste istovremeno deo populacije roditelja, jasno vam je koliki izazov može biti odgajanje mališana i vaspitavanje tinejdžera u digitalnom dobu. Zato je 29. oktobar, Svetski dan interneta, prilika da zajedno slavimo neupitne prednosti života uz „world wide web“, ali i da se zapitamo šta još treba da naučimo kako bismo internet pravilno i bezbedno koristili.

STRANA 1 OD 2



“Pakutilo” i još ponešto što mame pamte
Deca odrastu a da se nismo ni okrenuli. Šta mi već nedostaje, šta znam da će mi uskoro nedostajati i zašto je ok da nosi...
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here