|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Koliko pelena potroši jedna beba?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.1.2017
Ako ste se ikada pitali koliko pelena ćete presvući svom bebcu, evo odgovora
Ključne reči:

image
/11


U prvim mesecima bebinog života može vam se činiti da ništa drugo ni ne radite osim što hranite i presvlačite bebu. No, koliko pelena beba zaista potroši za godinu dana?

Naravno da su naučnici i to izračunali i to na prilično jednostavan način. Stručnjaci kažu da će tokom prvog meseca bebinog života novorođenčetu trebati između 10 i 12 pelena dnevno. Konkretno, bebe u proseku kake 3-4 puta na dan, a popiškiće se oko sedam puta dnevno. Čini se mnogo, ali često presvlačenje dobro je za bebino zdravlje.

Nakon mesec dana ta će brojka neznatno pasti – uz oko šest mokrih pelena, beba će i dalje kakiti 3-4 puta na dan. Uopšteno, smatra se da je minimum svih minimuma ukupno šest mokrih/ukakenih pelena dnevno, a sve manje od toga znak je da odojče verovatno ne dobija dovoljno nutrijenata kroz hranu, što je znak za uzbunu i posetu pedijatru.

S vremenom, broj će se ipak promeniti, posebno kada bebe počnu sa čvrstom hranom. Tada i stolica može varirati. Negde do drugog rođendana oko 22 odsto mališana će se odviknuti od pelene, a gotovo svima će to uspeti pre trećeg rođendana.

No, koliko ćete tačno pelena do tada promeniti?

Računica je jednostavna: 8 - 10 pelena dnevno × 365 dana u godini = 3650 do 4380 pelena tokom prve godine. Recimo da će se dete odviknuti od pelena do drugog rođendana i dolazimo do zaista ogromne brojke od čak 7300 do 8760 pelena.

Naravno, to je brojka u slučaju da imate samo jedno dete, koje je uz to i prilično napredno pa je “u roku” uspelo da se odvikne u potpunosti od pelena. Naravno, tu nisu uračunate i sve one pelene koje ćete presvući minut nakon što ste stavili novu, jer je beba baš odlučila uprljati čistu, tek stavljenu pelenu.

Samo strpljivo, i to će jednoga dana biti iza vas.

 

 

Izvor: mami.hr


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Chicco tečni deterdžent i omekšivač za veš
Bebina koža je pet puta tanja od kože odraslih, pa odeća koju nosi mora biti savršeno čista i meka poput svile. Uz odgov...
5
Uticaj carskog reza na mamu i bebu
Carski rez je sve češći način porođaja. Na majku i dete utiče na različite načine, a najčešća poteškoća je spori oporava...
4
Bebbo - nova i unapređena HaloBeba mobilna...
Od rođenja do prvog dana škole – Bebbo mobilna aplikacija nudi odgovore na mnoga pitanja roditelja. Aplikacija nastala u...
4
Pratite razvoj svog deteta
Kada govorimo o autizmu, Retovom i Aspergerovom sindromu, govorimo o razvojnim poremećajima. Prvi simptomi se javljaju u...
4





Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...
Pripremi se za dolazak bebe u 22 jednostav...
Pitate se šta da radite narednih nekoliko meseci dok beba ne stigne kući?



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here