|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kuglof sa višnjama

Ringerajina kuhinja, 25.2.2012
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • 250g margarina
  • 200g šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 4 jaja
  • sok i rendana kora od 1 limuna
  • 500g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/8l mleka
  • 300g višanja


  1. Margarin umutiti penasto.
  2. Uz mućenje postepeno mu dodavati šećer, vanil šećer, jaja, sok i koru od limuna.
  3. Brašno i prašak za pecivo pomešamo, pa uz mućenje mikserom na najmanjoj brzini naizmenično dodajemo mešavinu od brašna i mleko, dok ne potrošimo sve.
  4. Na kraju varjačom umešamo višnje.
  5. Kalup za kuglof premažemo margarinom i pospemo prezlom.
  6. Sipamo testo (biće napunjeno otprilike 2/3 kalupa) i pečemo oko 45-50 minuta na 220 stepeni.


Gotov kuglof ukrasiti po želji: šećerom u prahu, čokoladnom ili šećernom glazurom....Ako u toku pečenja primetite da kuglof odgore prebrzo tamni (gori) a testo još nije pečeno, prekrijte ga salvetom i tako vratite u rernu. Pazite da salveta nije blizu grejača.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Proja ukusna, mekana, divna, jednostavna!
Zdravo starinsko jelo koje je nekada menjalo hleb, a danas je za uživanje u svakom zalogaju i instantni povratak u detin...
3
Prebranac
Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2





Kolačići sa buterom od kikirikija
Ringerajin kuvar: Figaro88
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



Anketa

pomozite da se odlucimo
emicaa

koje vam je ime ljepse :)

teodora (80%)

gabriela (20%)


Ukupan broj glasova: 251

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here