Ringerajin kuvar: lelaigor

- 250g margarina
- 200g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 4 jaja
- sok i rendana kora od 1 limuna
- 500g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/8l mleka
- 300g višanja

- Margarin umutiti penasto.
- Uz mućenje postepeno mu dodavati šećer, vanil šećer, jaja, sok i koru od limuna.
- Brašno i prašak za pecivo pomešamo, pa uz mućenje mikserom na najmanjoj brzini naizmenično dodajemo mešavinu od brašna i mleko, dok ne potrošimo sve.
- Na kraju varjačom umešamo višnje.
- Kalup za kuglof premažemo margarinom i pospemo prezlom.
- Sipamo testo (biće napunjeno otprilike 2/3 kalupa) i pečemo oko 45-50 minuta na 220 stepeni.
Gotov kuglof ukrasiti po želji: šećerom u prahu, čokoladnom ili šećernom glazurom....Ako u toku pečenja primetite da kuglof odgore prebrzo tamni (gori) a testo još nije pečeno, prekrijte ga salvetom i tako vratite u rernu. Pazite da salveta nije blizu grejača.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Slane štrudle
Ringerajin kuvar: 17 joka
3
Dečiji šareni ručak
Ringerajin kuvar: daca78
3
Knedle – ukus detinjstva
Da li se sećate bakinih knedli sa šljivama? Da je jednostavnost prava genijalnost, potvrđuje i ovaj predivni dezert koji...
3
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Sandricak
3