|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Leina priča – 3. deo

Barbara Sinadinoska, 10.11.2012
Petak. Dok su ostala deca neumorno pevala pesmice sa vaspitačicom, Lea je ponovo mislima bila odsutna. „ Kako je Mila, mislila je ona, da li se oporavila, da li joj se dopala lutka, da li mi je oprostila i da li ćemo ponovo biti najbolje drugarice.

image
/11


 

Lea je bila srećna što je uradila dobro delo, što je napravila i poslala lutku, ali je bila i isto toliko tužna jer nije bilo vesti o njenoj drugarici...

U tom trenutku na vratima se pojaviše Kravica i Akviša. U sobi punoj dece, pogledaše pravo u Leu.  Zamišljena Lea sa rukom na glavi, ugleda svoje prijatelje. Dođoše do nje, pomaziše je po kosi a Lea ih snažno zagrli. Izvadiše pismo i rekoše: „Lea ovo je za tebe“.  Nosili smo mleko, jogurt i vodu deci u bolnicama i objašnjavali smo im koliko su zdravi za piće. Neka deca nisu želela da piju, ali kada su videla onu decu koja su popila i kada su videli kako skočiše iz kreveta sveža i puna energije , pritrčaše i oni tražeći vodu, jogurt i mleko. Tada smo videli tvoju drugaricu Milu, kako se vrti u krug od radosti, imala je lutku u rukama i milovala joj je kosu. Onda smo joj prišli i rekli joj kako ti je žao zbog loših reči i kako si tužna, a ona nam je odgovorila kako je i njoj žao zbog svega što je uradila, da jedva čeka da izađe iz bolnice i da ti se izvini. Onda joj sinu ideja,  kako želi da ti napiše pismo, a kako još uvek ne zna da piše, zatražila je našu pomoć.

 

Ovo je pismo koje je ona sastavila, da li želiš da ga pročitamo ovde pred svim drugarima, da svi zajedno čuju kako se oseća Mila, upitašeLeu. Lea radosno klimnu glavom i Akviša i Kravica počeše čitati:

„Draga Lea,

Dobila sam lutku koju si napravila za mene. Dobila sam i jogurt i mleko koje je donela Kravica i vodu sa ukusom jabuke od Akviše. I ne mogu da opišem koliku sreću osećam u ovom trenutku. Pao mi je kamen sa srca kada sam saznala da si mi oprostila, što sam bila loša i pocepala  tvoju novu lutku. Lutka koju sam dobila je mnogo lepša od one, kada izađem iz bolnice zajedno ćemo se igrati sa njom. Kada zagrlim lutku imam osećaj kao da grlim tebe Lea. Znam da si je ti pravila jer miriše na tebe. Osetila sam čudnu toplinu i prvi put mi je lice nasmejano. Ustala sam iz kreveta i pokazala svima moju lutku i rekla im da je moja drugarica Lea napravila tu lutku za mene. Zamislite, napravila je novu lutku samo za mene, kako bih brže ozdravila. Oh kako imam divnog prijatelja. Kao da je neko čarobnim štapićem otklonio tegobe iz mog tela i ja sam ozdravila! Hvala Lea, imaš čarobne ruke. Ovo je nalepši poklon koji sam dobila. Oprostila si mi zar ne? Ja sam tebi oprostila. Koza je lepa životinja zar ne? I ona pije vodu o čijem značaju nam je Akviša pričao i daje mleko kao Kravica, koje je najzdravija hrana za decu. Lea, da znaš - i ja sam počela da pijem i vodu i mleko. Kravica mi je rekla da mleko sadrzi vitamine, minerale i proteine koji poboljšavaju zdravlje dece i daju im energiju, a Akviša mi je objasnio da voda predstavlja mnogo bolji izbor od sokova i drugih napitaka koji imaju zaslađivače i da deci takođe dobezbeđuje dodatnu energiju. Ja ne mogu da dočekam da vas vidim i zagrlim, a da onda  svi zajedno popijemo po čašu Aqua Viva Active Junior vode i Kravicinog mleka. Do tada ću čvrsto držati lutku u rukama, jer ima čudnu moć.

Tvoja Mila”

Lea je od sreće toliko skočila da zamalo nije dodirnula plafon. Njeno srce je iznenada postalo mirno i bilo joj je lakše, sada kada zna da će sve biti u redu. Mila nije više ljuta, nesporazum je rešen, njena drugarica je naglo ozdravila i ponovo će biti zajedno. Mogu li poželeti nešto bolje. Ovo je najlepši  dan u mom životu reće Lea i pažljivo stavi pismo u džep.

 

 

Zatim zagrli Kravicu, Akvišu i vaspitačicu i reče svoj deci da nikada ne budu loša prema svojim drugarima. Ispunite njihova srca dobrotom, poklonite im igračke, osmeh i zagrljaj. Prijateljski zagrljaj može da otera bolest i ispuni dušu toplinom i zdravljem . Hvala Akviši I Kravici što su mi pomogli i odveli me do Milinog srca. Ah, ne mogu da dočekam dan kada ću videti svoju drugaricu Milu, reče Lea.

 

 

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Opšti uslovi dobrotvorne akcije Gram ljuba...
Uslovi za učešće na konkursu, koji se odvija u okviru dobrotvornog projekta Gram ljubavi 2012.
2
Pravila učešća
Dragi vaspitači, pozivamo vas da oslobodite svoju maštu, motivišete male dečije ruke i pomognete nam da lepotu Božićnih ...
2
Pravilnik za roditelje za učešće u projektu
Pozivamo porodice širom Srbije da se uključe u projekat Gram ljubavi za Tonu zdravlja! Takođe, pozivamo i korisnike Rin...
2
Šta je „Gram ljubavi za Tonu zdravlja“?
Projekat „Gram ljubavi za Tonu zdravlja“ je regionalna dobrotvorna edukativna akcija koja podstiče kreativnost, empatiju...
2





Leina priča – 3. deo
Petak. Dok su ostala deca neumorno pevala pesmice sa vaspitačicom, Lea je ponovo mislima bila odsutna. „ Kako je Mila, m...
Leina priča – 2. deo
Lea sedi na istom mestu u parku, na kome je poslednji put sedela sa Milom. Drugarica Ana je nekoliko puta pozva da se ig...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here