|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama koja nije razlikovala svoje blizance...

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.3.2023
Viralni tvit prikupio je preko 300.000 lajkova, uz komentare mnogobrojnih roditelja koji su podelili sopstvene strategije za razlikovanje blizanaca.



Dirljiva i duhovita priča iz Argentine postala je viralna, a glavni lik priče je majka koja nije u stanju da razlikuje svoje novorođene jednojajčane blizance.

Dirljiva i duhovita priča iz Argentine postala je viralna, a glavni lik priče je majka koja nije u stanju da razlikuje svoje novorođene jednojajčane blizance.  
Sofi Rodriguez, majka o kojoj je reč, na Twitter-u je podelila svoje zabavno iskustvo, šaleći se na svoj račun kako joj neizbežno sledi nagrada „Majke godine“.


Sofi Rodriguez, majka o kojoj je reč, na Twitter-u je podelila svoje zabavno iskustvo, šaleći se na svoj račun, kako joj neizbežno sledi nagrada „Majke godine“.


Rodrigez je objasnila da je zbog teškoća u razlikovanju svojih blizanaca morala da odvede svoje jedno-mesečne bebe u lokalnu policijsku stanicu na uzimanje otisaka prstiju. Pre toga, pokušala je da razlikuje blizance pomoću plave trake, ali kada ju je presekla, izgubila je pojam koja je koja beba, što je dovelo u stanje panike. Čak su i doktori i policija bili zapanjeni identičnim dvojcem.


Viralni tvit prikupio je preko 300.000 lajkova, uz komentare mnogobrojnih roditelja koji su podelili sopstvene strategije za razlikovanje blizanaca. Neki su predlagali farbanje noktiju na nogama ili korišćenje nakita, dok su drugi delili sopstvene borbe u razlikovanju svojih blizanaca.


 

Situacija je dovela Rodrigez u stanje bespomoćnosti i očajničke želje da reši misteriju identiteta svojih blizanaca. Međutim, na kraju je potražila pomoć argentinskog Nacionalnog registra osoba, koji je mogao da pomogne u razlikovanju beba.


  

Uz to što je internet bio oduševljen njenom pričom, takođe je i istakao jedinstvene izazove sa kojima se suočavaju roditelji višestrukih roditelja.


Posebno je teško razlikovati identične blizance, naročito u prvim nedeljama i mesecima života. U nekim slučajevima, roditelji mogu čak da pribegnu korišćenju trajnih markera da bi diskretno obeležili svakog blizanca.


U međuvremenu, par kanadskih blizanaca, Adiah i Adrial Nadarajah, nedavno su dobili titulu najmlađih prevremeno rođenih blizanaca na svetu nakon što su rođeni 126 dana ranije. Dvojac je upisan u Ginisovu knjigu rekorda na svoj prvi rođendan, što je predstavljalo značajnu prekretnicu za porodicu.


Uprkos zdravstvenim izazovima, oba blizanca su dobro i dobijaju posebnu negu. Adiah je opisana kao "izuzetno srećna i društvena beba," dok je Adrialu bio potreban dodatni boravak u bolnici da bi se izborio protiv infekcija. Iskustvo porodice ističe neverovatnu otpornost i snagu prevremeno rođenih beba i njihovih porodica, kao i vitalnu važnost specijalizovane nege prevremeno rođene dece.  


Sve u svemu, ove priče služe kao podsetnik na radosti i izazove roditeljstva, kao i neverovatnu ljubav i posvećenost koju roditelji imaju prema svojoj deci. Bilo da se radi o razlikovanju jednojajčanih blizanaca, ili o brizi o prevremeno rođenoj novorođenčadi, roditelji su uvek spremni da idu iznad svih mogućnosti kako bi osigurali zdravlje i sreću svoje dece.

 

Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Izvor: Sarcasticmommy.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
4
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
3
Zašto se moje dete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala deca ne spavaju celu noć, i to je sasvim normalno. Mala deca žude za vezom i dodirom da bi se ose...
3





Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here