|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama postavila familiji 9 uslova za obilazak bebe

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.8.2022
Mama priznaje da je godinama očajnički želela da dobije bebu, pa nije spremna da rizikuje bilo šta kad je u pitanju zdravlje.

image
Nemojte pretpostavljati da ćete samo zato što ste pozvani u posetu dobiti priliku da držite bebu u rukama. Mom and baby photo created by yanalya - www.freepik.com
/11


Lola Himenez (33) iz Londona upozorila je svoje buduće goste da će morati da se pridržavaju njenih želja ili će ih odmah zamoliti da odu.

Mama, koja je u avgustu dočekala svog prvog sina Daniela, ušla je u karantin kako bi zaštitila sebe i svoju nerođenu bebu uoči njegovog rođenja.

Ona je samohrani roditelj, a svog sina je dobila preko donatora sperme. Priznaje da je godinama očajnički želela da dobije bebu, pa nije spremna da rizikuje bilo šta kad je u pitanju zdravlje.

Lola je svojih devet pravila podelila na svojoj Instagram stranici, gde ima 9.082 pratilaca, i poslala ih je tekstualno prijateljima i porodici. Priznala je da nije dobila mnogo odgovora.


 

Njenih devet pravila:


1. “Nećemo primati posetioce izvan naše mreže za neposrednu podršku u prvih nekoliko nedelja po dolasku kući“.


2. „Kada počnemo sa posetama, moraćete da skinete obuću, spoljnu odeću (poput jakni, dukserica) i operete ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju“.


3. „Ako smo rekli da je u redu da nas posetite, molimo vas da tog dana uradite test na kovid i pošaljete fotografiju da pokažete da je negativan. Podrazumeva se da ako ste pozitivni na test ili ako se generalno ne osećate dobro, MORATE ponovo zakazati posetu“.


4. „Naš novi dom je dom za nepušače, a takođe tražimo da posetioci ne puše (čak ni napolju) za vreme trajanja posete i najmanje sat vremena pre dolaska. (Ako smrdite na dim, nećete smeti da držite bebu i nemojte se iznenaditi ako vas zamolim da odete)“.


5.“Nemojte se pojavljivati pijani da upoznate bebu. Neće vam biti dozvoljeno da uđete“.


6. „Nemojte pretpostavljati da ćete samo zato što ste pozvani u posetu dobiti priliku da držite bebu u rukama. Verovatno ga neću davati drugima u naručje dok ne poraste i ima jači imunološki sistem“.


7. „Ako imate dovoljno sreće da u toku posete dozvolim maženje, nemojte ljubiti bebu. Dok ne bude veći, nema ljubljenja, pa čak i tada niko ne sme da mu ljubi lice, ruke ili stopala. Ovo važi za sve i u ovom zahtevu neće biti izuzetaka“.


8. „Ne zahtevamo od gostiju da nam kupuju poklone, ali ako želite da donesete poklon, nemojte kupovati polovnu robu“.


9. „Konačno, mama najbolje zna. Ako mama kaže ne, traži da joj se vrati beba ili želi da gosti odu iz bilo kog razloga, onda to učinite bez žurbe“.


 

"Znam da ovde ima mnogo zahteva, ali mislim da su svi vrlo razumni i laki za praćenje. Ništa od gore navedenog nije za raspravu, pa ako niste sigurni da možete slediti ova uputstva, nemojte tražiti posetu“, dodala je Lola.

 

Priznala je da je odlučila da se ne vakciniše, pa je zato uvela sva ova pravila. Lola je otkrila da ne zna da li sve nove mame treba da imaju skup pravila – ali je rekla da je važno da se osećaju prijatno.

 

Rekla je da bi sve nove mame svakako trebalo da postave svoje granice i ne bi se smele da se osećaju neprijatno da ih saopšte drugima.


Izvor: Zadovoljna.nova.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
14
Mali, hrabri borac!!!
Svako dete je čudo prirode, a ova minijaturna beba je svakako jedno od njih!Budimo svim srcem uz najveće i najhrabrije b...
4
Uticaj carskog reza na mamu i bebu
Carski rez je sve češći način porođaja. Na majku i dete utiče na različite načine, a najčešća poteškoća je spori oporava...
4
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
4





Šta sve naučiš samo ako si majka?
Šta je to što sve mame nauče tek kada postanu mame?
Mama, nikada nećeš zažaliti što imaš još j...
Jer čim tvoje dete dođe na ovaj svet, ono će ukrasti delove tvog srca za koji nisi znala postoje.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here