|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAME KAŽU: Anemiju kod dece ne treba ignorisati

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.8.2022
Anemije u dečijem uzrastu su česta pojava. Statistika govori da u zemljama u razvoju čak 40% dece pati od malokrvnosti - anemije.

image
U terapiji se koriste različite soli gvožđa, a najpoželjnije je da se zbog resorpcije gvožđe nalazi u organskom kompleksu GVOŽĐE GLUKONATA i to u obliku sirupa jer su idealni za primenu kod dece. Students classroom photo created by gpointstudio - www.freepik.com
/11


 

Bledilo lica nije pouzdan znak anemije, jer su neka deca jednostavno svetlije puti. Ukoliko su mališanu, pored kože, blede sluzokoža i usne, to je pouzdan znak anemije.

Takođe, ukoliko dete dosta spava, malaksalo je, umorno, loše se koncentriše na igru ili učenje, signal je da treba proveriti njegovu krvnu sliku. Smanjena koncentracija hemoglobina najpouzdanije se utvrđuje analizom krvne slike, ali postoje i drugi parametri koji ukazuju na malokrvnost, kao što su broj i veličina eritrocita.

 


KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA KOD ANEMIJE ?


U terapiji se koriste različite soli gvožđa a najpoželjnije je da se zbog resorpcije gvožđe nalazi u organskom kompleksu GVOŽĐE GLUKONATA i to u obliku sirupa jer su idealni za primenu u dečijem uzrastu. Takođe može doći do problema prilikom primene određenih preparata sa gvožđem jer su neprijatnog - metalnog ukusa, izazivaju mučninu, boje zube pa ih onda deca nerado uzimaju.
Nakon korekcije vrednosti krvne slike (kada se poveća koncentracija hemoglobina) veoma je važno nastaviti sa terapijom još najmanje dva meseca sa davanjem preparata gvožđa da bi se popunili depoi - rezerve gvožđa u organizmu deteta.

 

Manje mleka i slatkiša

Značajno je da se uporedo sa davanjem preparata sa gvožđem koriguje i ishrana deteta tj. treba smanjiti unos kravljeg mleka (do pola litra dnevno) jer kravlje i kozije mleko ometa resorpciju gvoždja iz hrane, a takođe treba smanjiti konzumiranje raznih grickalica, slanih i slatkih. Deca se zasite takvom hranom, pa odbijaju da jedu namirnice korisnije za zdravlje.



Dragi Ringerajci, zahvalni smo vam što pišete vaša iskustva sa sirupom FERRO C i delite sa nama na koji način je pomogao vama i/ili članovima vaše porodice. Vaša iskustva nam govore da je i FERRO C poput mnogih drugih Pharmalife proizvoda postao omiljeni član svake porodične apoteke. Jedan deo mnogobrojnih pozitivnih iskustava mama objedinili smo na jednom mestu, i sa ponosom ih delimo putem ovog teksta.



Mama Dragana iz Beograda
Mi smo igrom slučaja koristili i koristimo svašta nešto od Pharmalife-a.
Između ostalog i Ferro C,
zbog slabije krvne slike, koji je sjajan i dosta nam je pomogao sa podizanjem gvožđa.
U sustini ono što je zajedničko svim Pharmalife preparatima, koje smo mi koristili, je to da ih deca vole, da nema natezanja kod davanja i da ih moj Maksim rado uzima.



Mama Sonja iz Kragujevca
Nažalost, zbog virusa koji nas u vrtiću nisu zaobišli, krvna slika nam se baš pokvarila, ali na sreću počeli smo do da pijemo Ferro C, i stanje je bolje, gvožđe je bolje, samim tim i mališa se bolje oseća, a organizam je ojačao.



Mama Dragica iz Sremske Mitrovice
FERRO C sirup je odradio sve najbolje moguće. Imalu smo zakazanu vakcinu pre 3 dana, koju smo i primili, a prethodno sam joj uradila krvnu sliku, što uvek uradim pre vakcine, kako bih proverila da li je zdrava, i da nema prepreka za vakcinaciju. Elem, pokazalo se da je i hemoglobin, sa kojim inače kuburimo, sada ok, 121 je, i sigurna sam da je zahvaljujući sirupu. Jer nikada nam rezultat nije bio ovako dobar. Volimo sve Pharmalife proizvode a sada među njima i sirup FERRO C!

 

 

Mama Nina iz Beograda
Pharmalife proizvoda je puno i nema im premca, svi znamo šta je najbolje kad su u pitanju naša deca!
Dok mališanima mnogi Pharmalife proizvodi pomažu, želim da istaknem da Ferro C sirup koristim zapravo ja zbog problema sa krvnom slikom koji oduvek imam, a i sada dok dojim bebu. Nisam znala da i dojilje smeju da ga piju. Pomaže puno, i glavobolje su se smanjile.

 



 

Mama Marijana iz Novog Sada
Mama sam dvoje dece, a stariji sin slabo jede, zapravo slabo voli da jede bilo šta od voća i povrća. To već predugo traje, postao je malaksao i često umoran, te je i krvna slika oslabila, i morali smo krenuti sa nečim za podizanje gvožđa.
Ferro C sirup smo počeli da koristimo po preporuci moje sestre, i pokazao se kao odličan, krvna slika se popravila, a za apetit smo takođe uzeli jedan od Pharmalife proizvoda, kako bi smo sa njim rešili uzrok pada gvožđa, zbog slabe ishrane. Verujem da će se i apetit srediti, baš kao što smo i krvnu sliku sredili, i to uz pomoć Ferro C!

 

 

Mama Svetlana, Kruševac

Moj Relja ima 2,5 godine, dugo smo odlagali MMR vakcinu zbog niskog hemoglobina koji nikako nije prelazio 100. Probali smo neke preparate, ali nije bilo efekta, sve dok nismo saznali za FERRO C. Trebalo je malo vremena, ali se hemoglobin podigao i konačno smo primili vakcinu. Sada ćemo nastaviti sa zdravom ishranom uz meso, koprivu i vitamin C, i održavaćemo hemoglobin. Ako padne opet, znamo šta nam je činiti - FERRO C. Hvala Pharmalife!




Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
7
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
7
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
6
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6





Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Kada dete nema ni maminu ni tatinu krvnu g...
Postoje tri različite verzije tog ABO gena i to su A, B i O verzije. U jednostavnom svetu te tri verzije bi dale tri krv...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here