|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najbolja odluka koju sam donela, od kako sam postala mama

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.1.2024
Kada je naš mali zamotuljak stigao na svet, i dalje sam instiktivno želela da ga zaštitim na sve načine. Da budem iskrena, još u trudnoći sam (znajući da nakon rođenja bebe neću imati toliko vremena) uradila ozbiljno istraživanje kada su u pitanju proizvodi za bebe.

image
Upoznavao je vodu i počeo da shvata da je bezbedan u svojoj maloj kadi. Počeo je da uživa u kupanju. Foto: Freepik
/11


Toliko je odluka koje treba doneti kada postajemo roditelji.

U trudnoći sam vodila računa kako se hranim, da li unosim dovoljno vode, vitamina i folne kiseline, obavljala sam potrebne preglede, sa suprugom birala bebi ime, kolica, krevetac, pripremala sobicu za našeg malog dečaka. Merila pritisak redovno i pripremala se za porođaj.

Kada je naš mali zamotuljak stigao na svet, i dalje sam instiktivno želela da ga zaštitim na sve načine. Da budem iskrena, još u trudnoći sam (znajući da nakon rođenja bebe neću imati toliko vremena) uradila ozbiljno istraživanje kada su u pitanju proizvodi za bebe. Toliko je brendova u ponudi, a moja želja je bila da pronađem onaj kojem mogu iskreno da verujem.

Jer koža beba nije otporna kao kod nas odraslih, uz to je i 10 puta tanja. Takođe, beba po rođenju nema zaštitni kiseli omotač, te joj je potrebna pomoć kako bi ga razvila. Nama su u tome, od prvog bebinog dana, pomogli Sebamed baby proizvodi, koji poseduju pH vrednost 5,5.

Trebalo je malo vremena da mom mališi pupak otpadne, a ranica zaraste, te smo tih dana izbegavali kompletno kupanje.

Dok mu je pupak zaceljivao, prali smo ga sunđerčićem, za stolom za presvlačenje. Nakon što je proces zarastanja završen, konačno smo počeli sa pravim kupanjem, najpre Sebamed baby sapunom koji smo kasnije nastavili da koristimo više puta u toku dana, za održavanje higijene pelenske regije.

Što se kupanja tiče, na našoj polici svoje mesto našao je Sebamed baby ekstra nežan gel, koji se preporučuje baš za prva kupanja novorođenčadi, ali i za kožu sklonu atopiji. Zašto baš ovaj gel?

Čuli ste za verniks - zaštitni sloj koji se nalazi na koži beba dok su još u materici. Proteini u verniksu povezani su sa imunološkim sistemom, a pored toga, ova bela sluz štiti kožu bebe u majčinoj utrobi od infekcija, kao i u prvim danima nakon rođenja.

E pa upravo Sebamed baby ekstra nežan gel sadrži skvalen adekvatan verniksu, čime oponaša prirodne faktore hidratacije kože, nežno jača i hidrira kožu.

Trenuci kupanja, u početku, nisu mom bebcu bili baš omiljeni. Ali vremenom se to polako menjalo. Upoznavao je vodu i počeo da shvata da je bezbedan u svojoj maloj kadi. Počeo je da uživa u kupanju. Kasnije smo koristili i Sebamed baby penušavu kupku - sa formulom bez suza, rastvarajući malu količinu u vodi u kojoj se bebac zadovoljno brčkao. Večernje kupanje postalo je tako posebno za našu malu porodicu. To je bilo samo naše vreme, naš mali ritual.

Želela bih da mi zauvek u sećanju ostane njegova mekana koža i kikotanje tokom kupanja. Kao i miris njegove glavice i vrata.

Za šamponiranje mekane kosice mog malog dečaka, utrljavala sam među svoje prste malo Sebamed baby šampona i polako ga nanosila na bebinu kosu, nežno masirajući bebinu kožu glave, a zatim ispirala. Naravno, suprug je uvek učestvovao u svemu, jer ta prva kupanja dok je beba još mala, zahtevaju puno strpljenja i koncentracije, posebno za one koji su po prvi put roditelji, poput nas.

Foto: Freepik.com

 

Što se tiče nege bebine kože nakon kupanja, moj izbor u prvim danima bila je Sebamed baby ekstra meka krema, koju sam koristila za prevoje na bebinoj koži, ali i za svakodnevnu negu pelenske regije, dok sam Sebamed baby ulje koristila za blage masaže nakon kupanja, koje su zaista imale umirujuće dejstvo, posebno u onom periodu kada nam grčevi nisu davali mira.

S obzirom da sam sina dojila, čest kontakt sa mojom kožom u tom letnjem periodu kada je rođen, iritirao je njegovu kožu oko usana i na obrazima, te sam na ta mesta nanosila Sebamed baby zaštitnu kremu za lice.

Kasnije, kako je rastao, a posebno nakon uvođenja čvrste hrane, dešavali su nam se u par navrata pelenski ojed i osip, i tada nam je moćnu podršku pružala Sebamed baby krema protiv ojeda i osipa. Mogu reći da je za ovu problematiku, zakon! Sadrži pantenol, koji pomaže brzom zarastanju ranica, dok zahvaljujući kamilici, istovremeno štiti kožu od novih infekcija.

Može se koristiti i u kombinaciji sa Sebamed baby uljanim maramicama, koje pouzdano čiste i neguju pelensko područje, čuvajući oštećenu kožu od isušivanja.

Zbog toga što je naš bebac izrazito bele puti, a ima i suvlju i osetljiviju kožu, a i s obzirom na to da smo vreme često provodili napolju, bebinu kožu sam negovala uz pomoć Sebamed baby mleka i losiona za telo. Koža je bila meka, i fino hidrirana, te smo bezbrižno uživali u dugim šetnjama, posebno zimi, kada se u ušuškanim kolicima najslađe spava.

Mame znaju da se u šetnju ne kreće bez vlažnih maramica, te i u našoj torbi svoje mesto uvek imaju Sebamed baby maramice, ali i Sebamed baby balzam za usne - i to 2 komada, jer i mama ima svoj!


Odluka da Sebamed bude naš izbor, stvorila je bezbednu atmosferu za našeg mališana, što je meni bilo najvažnije. To nam je dalo prostora da u naš večernji ritual vremenom dodamo i neke zabavne elemente - igračkice, igru i pesmu, što sve skupa pomaže u izgradnji posebne veze sa bebom.

I dan danas, večernje kupanje i nega su samo naše vreme, u kojem svi uživamo, a uskoro u nešto širem sastavu :)


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
10
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
7
Moje dete zauvek, ali moja beba samo godin...
Oprani veš bih verovatno mogla da prebacim u mašinu za sušenje, a one peškire koji su na mašini već neko vreme, mogla bi...
5
Bebe rođene leti su zadovoljnije
Godišnje doba u kojem je beba rođena utiče na karakter tokom čitavog života jer vreme rođenja određuje ritam bebinog bio...
4





Prepoznajte soor kod beba - infekciju sluz...
Bebe se najčešće zaraze u toku porođaja za vreme prolaza kroz porođajne puteve (ako se gljivice nalaze u vagini). Drugi ...
Kad počnu da izbijaju zubići
Većini beba prvi zubić izbije kada napune šest meseci, ali to nije pravilo. Neka deca se rode s jednim zubićem u vilici,...



Click Here