|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dečaku davali morfijum i primili ga u bolnicu zbog varičela

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.8.2016
Mama malenog dečaka, 36-godišnja Sarah Allen, izjavila je da su lekarii bili jako zabrinuti jer nikad nisu videli tako težak slučaj. Dečaka su lečili sa antibioticima i morfijumom kako bi se telo lakše borilo sa virusom
Ključne reči:

image
/11


Dvogodišnjak Jasper Allen iz Velike Britanije proveo je pet dana u bolnici gde se lečio od teškog oblika varičela. Celo telo bilo mu je prekriveno crvenim mehurićima, od kojih su se neki i inficirali.

Mama malenog dečaka, 36-godišnja Sarah Allen, izjavila je da su lekari bili jako zabrinuti jer nikad nisu videli tako težak slučaj varičela. Dečaka su lečili sa antibioticima i morfijumom kako bi se telo lakše borilo protiv virusa, objasnila je mama za Daily Mail. "Jedna od medicinskih sestara sa odeljenja pedijatrije i sa 40 godina iskustva izjavila je da nikad nije videla nešto takvo", dodala je Allen. 

Maleni Jasper prvo je oboleo je šarlaha, a nekoliko nedelja nakon toga roditelji su primetili nekoliko mehurića na telu. Sledećeg jutra na njegovom telu pojavilo se stotine mehurića i roditelji su hitno zvali lekara opšte prakse. Ali na centrali su rekli da to nije hitno i da svaka mama misli da su varičele kod njenog deteta najgore. Stanje se nije popravljalo idućih nekoliko sati, a telesna temperatura je rasla pa su roditelji dete odveli u bolnicu. 

"Bilo je strašno kada je Jasper primljen u bolnicu, ali sam osetila olakšanje jer su nas ozbiljno shvatili i lečili ga", dodala je mama."Nismo ga mogli uzeti u ruke tri dana jer je vrištao svaki put kad bi ga dotakli. Još je gore kad je tvoje dete u pitanju, jedino što želiš je odagnati mu bol, to mi je slomilo srce", rekla je majka.

Lekari još uvek ne znaju zašto je Jasper dobio tako težak oblik varičela i redovno mu kontrolišu srce kako bi se uverili da nema trajnih posljedica.

Pročitaj više --->>> Mališani treba da preleže varičele

 

Inače, odomaćen izraz za varičele je – ovčje boginje, a redak je predškolski kolektiv bez deteta koje ne «pati» od varičele. Inače, njen uzročnik je virus koji spada u familiju herpes virusa.

Ti virusi naročito vole da se smeste u kožu i sluzokožu, pa se rezultat njihovog «rada» vidi u formi boginja. Međutim, virus putem krvi cirkuliše po celom organizmu i izaziva i druge smetnje.

Radi se o virusu koji se prenosi preko disajnih organa – to je «kapljična» infekcija, pa se virus lako prenosi sa deteta na dete. Tako će jedan mališan u grupi da zarazi skoro svu decu koja su bila sa njim u kontaktu (naravno, ne i onu koja su preležala ovčje boginje). Virus se, dakle, lako i brzo širi – izuzetno je zarazan.


Izvor: Dailymail.co.uk


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
19
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
11
Ovo vam niko (na vreme) ne kaže o deci
Bez obzira na to koliko ste saveta dobili od prijatelja i porodice, koliko knjiga i blogova ste pročitali, bez obzira na...
6
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
6





Dečji nestašluk opasan po život
Alarmantno gotovo polovina nezgoda u kući događa se deci mlađoj od tri godine.Do četvrte godine preti pad sa visine
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here