|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Nastavnici podeljeni oko preporuke o maskama

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.3.2022
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima.

image
Đaci su, kako se navodi, jedva dočekali da ne moraju da nose maske, ali je stav među nastavnicima podeljen. Foto: Freepik.com
/11


Nošenje zaštitnih maski u osnovnim i srednjim školama u našoj zemlji više nije obavezno, već ostaje na nivou preporuke, ali su nastavnici i dalje podeljeni u vezi sa tim pitanjem.

Situacija u beogradskim gimnazijama je prilično podeljena, s obzirom na to da kada mi dobijemo preporuku, to je nešto što može, a ne mora nužno da se poštuje, rekla je za Tanjug potpredsednica Foruma beogradskih gimnazija i profesorka engleskog jezika Devete gimnazije Ana Dimitrijević.

Time je, kako dodaje, školama ostavljeno da donesu konačnu odluku, a nijedna škola do sada, prema njenim rečima, nije donela odluku u svom kolektivu da su maske i dalje obavezne za đake i zaposlene.

Đaci su, kako navodi Dimitrijević, jedva dočekali da ne moraju da nose maske, ali je stav među nastavnicima podeljen.

"U kolektivima, među decom i nastavnicima još uvek ima zaraženih. Mi kao nastavnici smatramo da smo njima primer i ukoliko nosimo maske, đaci imaju potrebu da masku stave, a ni mi se ne osećamo dovoljno bezbedno jer vladaju virusi", izjavila je Dimitrijević.

Prema njenim rečima, maske nosi 10 do 20 odsto učenika tokom časa u nekim odeljenjima, a negde čak niko, dok kada je reč o profesorima, od 30 posto profesora do 50 posto nosi maske u zavisnosti od smene.

"Postoji nezanemarljiv procenat kolega koji smatraju da ova mera jeste prerano ukinuta", poručuje Dimitrijević.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima, kao i da je potrebno da se nastavi pojačana primena mera opšte i lične higijene, a naročito da se vodi računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Preporuka o nošenju maski u skladu je i sa odlukom koju je doneo Krizni štab za borbu protiv korona virusa.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
22
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
20
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6





OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
PRODUŽENJE RASPUSTA
Ministarstvo zdravlja zbog epidemije gripa dalo je preporuku za produženje raspusta, saznaje "Blic".



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here