|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek\r\n

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.5.2024
Beograd, 14. maj 2024. godine – NELT Grupa i UNICEF ponosno predstavljaju strateško partnerstvo usmereno ka osnaživanju dece i mladih u sticanju kompetencija za 21. vek. Ova inicijativa predstavlja do sada najopsežniju saradnju između UNICEF-a i neke kompanije iz Srbije i u okviru nje NELT Grupa će izdvojiti 1,3 miliona američkih dolara u periodu od tri godine.

image
Iskustva i podaci pokazuju da je ulaganje u decu danas najsigurniji način da osiguramo bolje sutra, za sve.
/11


Trogodišnje partnerstvo između NELT Grupe i UNICEF-a će se fokusirati na jačanje obrazovnih sistema u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, i Angoli u 2026. godini – nekim od tržišta na kojima posluje NELT Grupa. Kroz unapređenje tih sistema, partnerstvo ima za cilj da osigura pravičan pristup kvalitetnom obrazovanju i razvoju veština za svako dete.

 

U današnjem svetu koji se brzo menja, uspeh dece i mladih zavisi od njihove sposobnosti da steknu savremene veštine i znanja. Kako tehnologije pokreću globalni napredak i oblikuju budućnost rada, digitalna pismenost je postala neophodna za snalaženje i napredak u digitalnom dobu.

 

U Srbiji će od partnerstva imati koristi 15.000 dece iz 30 škola, koja će biti osnažena unapređenim digitalnim veštinama ključnim za njihov budući uspeh. U Severnoj Makedoniji, 500 učenika će dobiti dragoceno iskustvo da unaprede svoju zapošljivost, dok će preko 8.100 učenika steći „zelene“ veštine ključne za održivi razvoj. U Bosni i Hercegovini, preko 5.000 učenika će razviti ključne veštine za 21. vek koje će ih pripremiti za izazove i prilike u budućnosti.


Deca širom sveta imaju ogromni potencijal da pokrenu pozitivne promene. Ključno je dati im neophodne veštine i podršku da postanu budući inovatori i nosioci promena. Naša iskustva i podaci pokazuju da je ulaganje u decu danas najsigurniji način da osiguramo bolje sutra, za sve. Kada ulažete u UNICEF-ove programe i sisteme koji pomažu deci, od toga imaju koristi cele zajednice i ekonomije. Izuzetno smo zahvalni NELT Grupi na viziji, poverenju i želji da ostvare velike stvari. Oni predvode svojim primerom, pokazuju kako korporacije mogu oblikovati budućnost i učiniti svet boljim mestom“, rekla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

 


Saradnja između NELT Grupe i UNICEF-a bavi se gorućim globalnim pitanjem nezaposlenosti mladih i hitnom potrebom da obrazovni sistemi delotvorno integrišu tehnologije. Korišćenjem stručnog znanja obe organizacije, ovo partnerstvo teži stvaranju svetlije budućnosti za naredne generacije.

 

NELT Grupa je posvećena stvaranju smislene promene u našim zajednicama“, izjavio je Miloš Jelić, CEO NELT Grupe. „Kroz našu saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažemo u osnaživanje dece i mladih osnovnim veštinama za 21. vek. One su im potrebne za razumevanje našeg vremena, ali i za zadovoljavanje rastućih zahteva tržišta rada. Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi način iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice.“

 

Poslovni sektor igra važnu ulogu u izgradnji otpornih zajednica. Ulaganjem u obrazovanje i razvoj veština dece i mladih, kompanije ne samo da doprinose društvenoj dobrobiti, već osiguravaju i sopstveni dugoročni uspeh u sve konkurentnijoj i dinamičnijoj globalnoj ekonomiji.

 

NELT Grupa i UNICEF su posvećeni ulaganju u budućnost, stvaranju snažnijih i otpornijih društava kroz osnaživanje dece i mladih znanjem i veštinama koji su im potrebni da napreduju u 21. veku i nakon njega. Zajedno gradimo svetliju budućnost za naredne generacije.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5
Zašto moje dete jede sline?
Vaš anđelak stupa na improvizovanu binu u vrtiću ukrašenu novogodišnjim simbolima. Istog trenutka zaboravljate neprospav...
4
Zašto mališani grickaju nokte?
Razlog može da bude nesigurnost ili nesnalaženje među vršnjacima, kada se dete povlači u sebe
4
Deca uspešnih roditelja nikad nisu zadovol...
Biti nečije dete ili biti dete uspešne osobe je izuzetno teška stvar
4





Kako se izboriti sa dečijim gnevom i agres...
Postupanje prema dečijem gnevu je možda najteži deo roditeljstva i vaspitačkog posla. Mnogi roditelji i vaspitači na deč...
Da li dopustiti penjanje uz tobogan, i zaš...
Ja dopuštam, čak i podstičem, penjanje po toboganu jer sam shvatila da, uprkos lošem glasu, ima brojne prednosti za decu...



Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Click Here