|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Rečenice koje ne smete da kažete nezaposlenim mamama: Nije valjda da decu šalješ u vrtić, a ti sediš kod kuće?!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.5.2021
Kad si mama dvogodišnjaka i četvorogodišnjaka uvek imaš šta da radiš. Kuvaj, peri, ribaj, peglaj, odvezi u vrtić, vrati iz vrtića, plati račune, idi u nabavku.

image
Kuvaj, peri, ribaj, peglaj, odvezi u vrtić, vrati iz vrtića, plati račune, idi u nabavku. Foto: Freepik.com
/11


Tebi je lako, ti ne radiš.

Kad to čujem odmah se iznerviram jer ako ne radim ne znači da se izležavam po ceo dan – kaže besno Beograđanka Nena M. Kad je postala majka, odlučila je da napusti posao i da se posveti deci, ali ta njena odluka naišla je na različite komentare kod porodice i prijatelja. Ne prođe dan a da je neko ne iznervira sledećim komentarima.


Šta radiš po ceo dan?

Kad si mama dvogodišnjaka i četvorogodišnjaka uvek imaš šta da radiš. Kuvaj, peri, ribaj, peglaj, odvezi u vrtić, vrati iz vrtića, plati račune, idi u nabavku. Pošto moj suprug radi, ja sam preuzela na sebe sve obaveze oko dece i kuće, a one nisu ni male, ni beznačajne. Uostalom, to je naš život i naša odluka i ne znam šta kome treba to da komentariše – pita se Nena (35).

 

PROČITAJ JOŠ: BIĆU MAJKA KOJA SEBI DOPUSTI DA SE KAO OTAC OPUSTI


Nije valjda da decu šalješ u vrtić, a ti sediš kod kuće?

Ovaj komentar najviše razbesni našu sagovornicu jer otkud nekome pravo da dovodi u pitanje njeno majčinstvo i to kakva je majka.

- Naši dečaci vole da idu u vrtić. Dok se oni igraju sa drugarima, ja završim sve obaveze, pa posle svi možemo porodično da uživamo u zajedničkim trenucima. Uostalom, vrtić je važan kako zbog socijalizacije, tako i zbog toga što u njemu deca stiču brojna iskustva i znanja, koja ja kod kuće ne mogu da im prenesem na pravi način jer nisam vaspitač – objašnjava Nena.


Pa ti si samo mama!

Da, jesam i na tu ulogu sam kao i sve žene najponosnija. Nije mi važno što neko misli da sam „samo“ mama. I pritom, to mi najčešće kažu oni, kojima u čuvanju i vaspitanju dece pomažu babe, dede, dadilje i druge žene zadužene za kuvanje i čišćenje kuće. A onda meni pridikuju da je šteta što sam se sa fakultetskim obrazovanjem odrekla posla jer je uz dobru organizaciju sve moguće. Pa jeste, ako imate babe, dede i novac da plaćate žene – zaključuje Nena, a vi sledeći put kad vidite nezaposlenu mamu ne donosite zaključke lako jer u životu ništa nije crno-belo.

 

PROČITAJ JOŠ: Očevi u Srbiji sa detetom provode 11 minuta dnevno


Šta vi mislite - da li je lako biti nezaposlena mama?

 

Izvor: zena.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Tolika devojčura, a hoće da se nosa...
Lekcije života nude nam se na svakom ćošku ovog našeg pulsirajućeg grada. Ipak, ponekad je potrebno zastati i "pročitat...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here