|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na kašiku"

Blic online (www.blic.rs), 9.10.2010
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomske užitke koji će prijati vašem stomaku.

image
/11


 

PILEĆI PAPRIKAŠ


POTREBNO JE

0,5 kg piletine, 4 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, kašičica slatke začinske paprike, kašičica soli, suvi biljni začin, uljeZA NOKLICE 3 jajeta, 8 kašika brašna


PRIPREMA


Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte meso isečeno na manje komade, ili krilca bez špica, i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom i začinskom paprikom i mešajte da ne zagori. Nalijte vodom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom. Jaja razmutute viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

 

DŽIGRICA U SOSU OD LUKA


POTREBNO JE


0,5 kg juneće džigerice, mleko, 4 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, biber, 2 kašike masti, suvi biljni začin, kašičica gustina


PRIPREMA


Džigericu stavite u mleko da odstoji nekoliko sati. Ocedite je i isecite na kocke, pa uvaljajte u brašno. Spustite džigericu na dobro zagrejanu mast i ispržite da lepo porumeni. Potom je izvadite na zagrejan tanjir i držite na toplom mestu, a na istoj masnoći ispržite na rebarca isečen crni luk. Luk pospite suvim biljnim začinom i pržite ga da se karamelizuje povremeno dolivajući vodu. Kada luk poprimi zlatkastu boju, vratite džigericu, posolite i dobro pobiberite, pa umešajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Promešajte, pustite da vri još nekoliko minuta i poslužite.
 

 


GOVEĐI GULAŠ


POTREBNO JE


1 kg govedine, 4 kašike ulja, 200 g crnog luka, 2 čena belog luka, 3 šargarepe, 20 g slanine, 60 g korena celera, 1 veća crvena paprika, 60 g korena peršuna, lovorov list, 2 kašičice crvene začinske paprike, 100 ml belog vina

PRIPREMA

Govedinu isecite na kockice i propržite je na ulju. Meso izvadite, a na istoj masnoći prodinstajte sitno iseckane crni i beli luk. Dodajte na kockice isečenu šargarepu, slaninu, papriku, celer i peršun. Kad povrće omekša, vratite meso i dodajte lovorov list, crvenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Dinstajte uz dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte belo vino. U tanjir stavite kocke skuvanog krompira, preko sipajte gulaš i poslužite. Umesto krompira možete da poslužite i palentu.

 

3. oktobar 2010.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

SAVETI UROLOGA: KAKO SE BRZO REŠITI URINAR...
Kako se otkriva urinarna infekcija, da li postoji veza između COVID 19 infekcije i urinarne infekcije, i koliko uspeha ...
3
Semenke i orašasti plodovi
Posebno važne namirnice su: integralne žitarice (pšenica, seitan, raž, ječam i druge), semenke i orašasti plodovi (orah,...
2
Soja
Soja se u ishrani čoveka koristi već približno 5000 godina. Ona je jednogodišnja biljka sa mahunama u kojima se nalazi 2...
2
Integralne žitarice
Nutritivne vrednosti integralnih žitarica su neuporedivo veće od belih žita, iz kojih je praktično odstranjeno sve što j...
2





Zašto je bitno hraniti se zdravo?
Zdrava i pravilna ishrana jedan je od osnovnih problema današnjice. Veliki broj ljudi većinu svog dana provede u kancela...
Vitamini i minerali
Vitamini su organske materije neophodne za normalno funkcionisanje našeg tela. Od njih zavise rast, regulacija metaboliz...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Cucla-Duda
jelenadunja

Da li dati bebi cuclu-dudu?

da (82%)

ne (18%)


Ukupan broj glasova: 145

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here