Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2025
Danu media d.o.o. Beograd
PILEĆI PAPRIKAŠ
POTREBNO JE
0,5 kg piletine, 4 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, kašičica slatke začinske paprike, kašičica soli, suvi biljni začin, uljeZA NOKLICE 3 jajeta, 8 kašika brašna
PRIPREMA
Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte meso isečeno na manje komade, ili krilca bez špica, i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom i začinskom paprikom i mešajte da ne zagori. Nalijte vodom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom. Jaja razmutute viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.
DŽIGRICA U SOSU OD LUKA
POTREBNO JE
0,5 kg juneće džigerice, mleko, 4 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, biber, 2 kašike masti, suvi biljni začin, kašičica gustina
PRIPREMA
Džigericu stavite u mleko da odstoji nekoliko sati. Ocedite je i isecite na kocke, pa uvaljajte u brašno. Spustite džigericu na dobro zagrejanu mast i ispržite da lepo porumeni. Potom je izvadite na zagrejan tanjir i držite na toplom mestu, a na istoj masnoći ispržite na rebarca isečen crni luk. Luk pospite suvim biljnim začinom i pržite ga da se karamelizuje povremeno dolivajući vodu. Kada luk poprimi zlatkastu boju, vratite džigericu, posolite i dobro pobiberite, pa umešajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Promešajte, pustite da vri još nekoliko minuta i poslužite.
GOVEĐI GULAŠ
POTREBNO JE
1 kg govedine, 4 kašike ulja, 200 g crnog luka, 2 čena belog luka, 3 šargarepe, 20 g slanine, 60 g korena celera, 1 veća crvena paprika, 60 g korena peršuna, lovorov list, 2 kašičice crvene začinske paprike, 100 ml belog vina
PRIPREMA
Govedinu isecite na kockice i propržite je na ulju. Meso izvadite, a na istoj masnoći prodinstajte sitno iseckane crni i beli luk. Dodajte na kockice isečenu šargarepu, slaninu, papriku, celer i peršun. Kad povrće omekša, vratite meso i dodajte lovorov list, crvenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Dinstajte uz dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte belo vino. U tanjir stavite kocke skuvanog krompira, preko sipajte gulaš i poslužite. Umesto krompira možete da poslužite i palentu.
3. oktobar 2010.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs
Мажење беба.
пеперутка16
Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?