|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na kašiku"

Blic online (www.blic.rs), 9.10.2010
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomske užitke koji će prijati vašem stomaku.

image
/11


 

PILEĆI PAPRIKAŠ


POTREBNO JE

0,5 kg piletine, 4 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, kašičica slatke začinske paprike, kašičica soli, suvi biljni začin, uljeZA NOKLICE 3 jajeta, 8 kašika brašna


PRIPREMA


Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte meso isečeno na manje komade, ili krilca bez špica, i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom i začinskom paprikom i mešajte da ne zagori. Nalijte vodom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom. Jaja razmutute viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

 

DŽIGRICA U SOSU OD LUKA


POTREBNO JE


0,5 kg juneće džigerice, mleko, 4 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, biber, 2 kašike masti, suvi biljni začin, kašičica gustina


PRIPREMA


Džigericu stavite u mleko da odstoji nekoliko sati. Ocedite je i isecite na kocke, pa uvaljajte u brašno. Spustite džigericu na dobro zagrejanu mast i ispržite da lepo porumeni. Potom je izvadite na zagrejan tanjir i držite na toplom mestu, a na istoj masnoći ispržite na rebarca isečen crni luk. Luk pospite suvim biljnim začinom i pržite ga da se karamelizuje povremeno dolivajući vodu. Kada luk poprimi zlatkastu boju, vratite džigericu, posolite i dobro pobiberite, pa umešajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Promešajte, pustite da vri još nekoliko minuta i poslužite.
 

 


GOVEĐI GULAŠ


POTREBNO JE


1 kg govedine, 4 kašike ulja, 200 g crnog luka, 2 čena belog luka, 3 šargarepe, 20 g slanine, 60 g korena celera, 1 veća crvena paprika, 60 g korena peršuna, lovorov list, 2 kašičice crvene začinske paprike, 100 ml belog vina

PRIPREMA

Govedinu isecite na kockice i propržite je na ulju. Meso izvadite, a na istoj masnoći prodinstajte sitno iseckane crni i beli luk. Dodajte na kockice isečenu šargarepu, slaninu, papriku, celer i peršun. Kad povrće omekša, vratite meso i dodajte lovorov list, crvenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Dinstajte uz dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte belo vino. U tanjir stavite kocke skuvanog krompira, preko sipajte gulaš i poslužite. Umesto krompira možete da poslužite i palentu.

 

3. oktobar 2010.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto se urinarne infekcije kod žena staln...
Urinarne infekcije predstavljaju jedan od najčešćih razloga javljanja lekaru opšte medicine. Urinarnu infekciju prate te...
6
Mladima nedostaju informacije o kontracepciji
Više od polovine mladih u Srbiji - 53 odsto, izjasnilo se da nema dovoljno informacija o savremenoj kontracepciji, ali i...
4
Mogu li se urinarne infekcije rešiti priro...
Evropska agencija za lekove i Agencija za lekove Srbije preporučili su krajem aprila 2019. da se ograniče, ili potpuno ...
4
Zaštita dečje kože–zalog za b...
U okviru nacionalne akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve“, Eucerin Srbija i BENU apoteke, treću godinu za...
3





Preskakanje obroka je povezano sa umorom
„Zdravo Rastimo“ je program edukacije đaka osnovnih škola o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti, kojim kompa...
Oslabite uz pomoć tečnosti
Bez tečnosti ništa ne funkcioniše. Sedamdeset odsto čovekovog organizma čini voda, koja igra značajnu ulogu u metaboličk...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Click Here