|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na kašiku"

Blic online (www.blic.rs), 9.10.2010
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomske užitke koji će prijati vašem stomaku.

image
/11


 

PILEĆI PAPRIKAŠ


POTREBNO JE

0,5 kg piletine, 4 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, kašičica slatke začinske paprike, kašičica soli, suvi biljni začin, uljeZA NOKLICE 3 jajeta, 8 kašika brašna


PRIPREMA


Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte meso isečeno na manje komade, ili krilca bez špica, i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom i začinskom paprikom i mešajte da ne zagori. Nalijte vodom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom. Jaja razmutute viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

 

DŽIGRICA U SOSU OD LUKA


POTREBNO JE


0,5 kg juneće džigerice, mleko, 4 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, biber, 2 kašike masti, suvi biljni začin, kašičica gustina


PRIPREMA


Džigericu stavite u mleko da odstoji nekoliko sati. Ocedite je i isecite na kocke, pa uvaljajte u brašno. Spustite džigericu na dobro zagrejanu mast i ispržite da lepo porumeni. Potom je izvadite na zagrejan tanjir i držite na toplom mestu, a na istoj masnoći ispržite na rebarca isečen crni luk. Luk pospite suvim biljnim začinom i pržite ga da se karamelizuje povremeno dolivajući vodu. Kada luk poprimi zlatkastu boju, vratite džigericu, posolite i dobro pobiberite, pa umešajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Promešajte, pustite da vri još nekoliko minuta i poslužite.
 

 


GOVEĐI GULAŠ


POTREBNO JE


1 kg govedine, 4 kašike ulja, 200 g crnog luka, 2 čena belog luka, 3 šargarepe, 20 g slanine, 60 g korena celera, 1 veća crvena paprika, 60 g korena peršuna, lovorov list, 2 kašičice crvene začinske paprike, 100 ml belog vina

PRIPREMA

Govedinu isecite na kockice i propržite je na ulju. Meso izvadite, a na istoj masnoći prodinstajte sitno iseckane crni i beli luk. Dodajte na kockice isečenu šargarepu, slaninu, papriku, celer i peršun. Kad povrće omekša, vratite meso i dodajte lovorov list, crvenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Dinstajte uz dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte belo vino. U tanjir stavite kocke skuvanog krompira, preko sipajte gulaš i poslužite. Umesto krompira možete da poslužite i palentu.

 

3. oktobar 2010.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pobedite ciste na dojkama biljkama
Ciste na dojkama su veoma česta pojava, a u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da je njihova pojava gotovo epidemio...
4
Kegelove vežbe i baš sve što treba da znat...
Kegelove vežbe su vežbe za pubične mišiće koji mogu da oslabe tokom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomerne t...
3
Po savet kod savetnika za homeopatiju
Kompanija Alpen Pharma organizovala je, prema standardima nemačke Akademije za homeopatiju, prvi kurs iz homeopatije za ...
3
Reagujte pre nego što operacija kolena bud...
Na operacije kuka ili kolena u Srbiji pacijenti treba da sačekaju duži vremenski period. Liste čekanja su velike, a da l...
3





Kokice imaju više antioksidanata od voća i...
Kokice su već okarakterisane kao odlična namirnica sa malo kalorija, a novost je da ova grickalica sadrži više antioksid...
Saveti nutricioniste - najbolje čorbe za z...
Supa ublažava prehladu, dokazali su naučnici. Neki njeni sastojci utiču na slabljenje simptoma upale gornjih disajnih pu...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Najbolji sirup za imunitet?
Duškić

Koji sirup mislite da je najbolji za jacanje imuniteta kod dece?

Pharmalife IMMUNO (43%)

Probiokid IMMUNO (22%)

MArSOVCI sirup (19%)

IMMUNOTROFINA (16%)


Ukupan broj glasova: 37

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here