|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na kašiku"

Blic online (www.blic.rs), 9.10.2010
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomske užitke koji će prijati vašem stomaku.

image
/11


 

PILEĆI PAPRIKAŠ


POTREBNO JE

0,5 kg piletine, 4 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, kašičica slatke začinske paprike, kašičica soli, suvi biljni začin, uljeZA NOKLICE 3 jajeta, 8 kašika brašna


PRIPREMA


Sitno iseckajte luk, posolite ga i dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne omekša. Dodajte meso isečeno na manje komade, ili krilca bez špica, i na srednjoj vatri dinstajte još 15 minuta. Pospite brašnom i začinskom paprikom i mešajte da ne zagori. Nalijte vodom da sve ogrezne, pojačajte vatru i nastavite kuvanje. Kad paprikaš provri, smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Po potrebi dosolite suvim biljnim začinom. Jaja razmutute viljuškom, pa dodajte toliko brašna da dobijete elastično testo srednje gustine. U paprikaš koji tiho vri kašičicom spuštajte testo. Kad noklice isplivaju na površinu, isključite ringlu, poklopite paprikaš i ostavite ga još neko vreme na šporetu.

 

DŽIGRICA U SOSU OD LUKA


POTREBNO JE


0,5 kg juneće džigerice, mleko, 4 glavice crnog luka, 50 g brašna, so, biber, 2 kašike masti, suvi biljni začin, kašičica gustina


PRIPREMA


Džigericu stavite u mleko da odstoji nekoliko sati. Ocedite je i isecite na kocke, pa uvaljajte u brašno. Spustite džigericu na dobro zagrejanu mast i ispržite da lepo porumeni. Potom je izvadite na zagrejan tanjir i držite na toplom mestu, a na istoj masnoći ispržite na rebarca isečen crni luk. Luk pospite suvim biljnim začinom i pržite ga da se karamelizuje povremeno dolivajući vodu. Kada luk poprimi zlatkastu boju, vratite džigericu, posolite i dobro pobiberite, pa umešajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Promešajte, pustite da vri još nekoliko minuta i poslužite.
 

 


GOVEĐI GULAŠ


POTREBNO JE


1 kg govedine, 4 kašike ulja, 200 g crnog luka, 2 čena belog luka, 3 šargarepe, 20 g slanine, 60 g korena celera, 1 veća crvena paprika, 60 g korena peršuna, lovorov list, 2 kašičice crvene začinske paprike, 100 ml belog vina

PRIPREMA

Govedinu isecite na kockice i propržite je na ulju. Meso izvadite, a na istoj masnoći prodinstajte sitno iseckane crni i beli luk. Dodajte na kockice isečenu šargarepu, slaninu, papriku, celer i peršun. Kad povrće omekša, vratite meso i dodajte lovorov list, crvenu začinsku papriku i suvi biljni začin. Dinstajte uz dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte belo vino. U tanjir stavite kocke skuvanog krompira, preko sipajte gulaš i poslužite. Umesto krompira možete da poslužite i palentu.

 

3. oktobar 2010.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ambrozija – jesmo li spremni
Kao veoma efikasan u prevenciji alergija a i u terapiji, pokazao se nemački homeopatski lek „Polinol“. U pitanju su tabl...
5
Kupanje u bazenu i moru za vreme menstruacije
U nastavku pročitajte kakvi problemi mogu nastati ako se kupamo u bazenu ili moru tokom menstrualnog ciklusa
4
Kegelove vežbe i baš sve što treba da znat...
Kegelove vežbe su vežbe za pubične mišiće koji mogu da oslabe tokom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomerne t...
4
Škripanje zubima uništava desni
Škrgutanje zubima naziva se stručnom terminologijom bruksizam i daleko je složenije stanje od pukog nesvesnog škripanja....
3





Svakog dana pet porcija voća i povrća
Pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost su dragoceni čuvari zdravlja i dobre forme. U planiranju uravnotežene ishra...
OVAS - MNOGO VIŠE OD CELOG ZRNA
Konzumiranje žitarica od celog zrna smanjuje rizik za razvoj hroničnih, srčanih, kao i šećerne bolesti



Anketa

Мама дечака.
пеперутка16

Да ли сте ставили пенис/скротум/курку ваших дечака лицем нагоре пре него што сте их повили? И ако јесте, зашто?

Click Here