|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Otkazane školske ekskurzije i izleti

Blic online (www.blic.rs), 16.10.2019
Hiljade beogradskih đaka danas nije otputovalo, a ovo je razlog

image
/11


Oko 650 učenika OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu jutros nije otputovalo na planirani izlet jer vozači autobusa nisu ispunili sve neophodne zahteve po novom Pravilniku o prevozu dece, a kako "Blic" nezvanično saznaje, juče i danas ista situacija zabeležena je u više od 30 beogradskih škola!

 

Pored OŠ "Pavle Savić", ni đaci osnovnih škola "Drinka Pavlović" i "Đorđe Krstić", morali su da odlože svoje izlete kada prevoznici budu ispunili sve potrebne uslove.

 

Kako saznaje "Blic", učenici od drugog do četvrtog razreda, gotovo 30 odeljenja, OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, trebalo je jutros da krenu na jednodnevni izlet po Srbiji, ali do realizacije istog nije došlo jer vozači auto prevoznika "Lasta", "Banbus", ali i drugih, nisu imali odgovarujuće kvalifikacione kartice za obavljanje posla profesionalanog vozača.

 

Kako saznajemo od roditelja, deca su čekala više od dva sata, a tu informaciju potvrdio nam je i sam direktor škole.

 

- Inspektori su utvrdili da zbog kvalifikacionih kartica vozača deca ne mogu da krenu na izlet. U pitanju je 10 autobusa, a samo su dvojica vozača imali odgovarajuću kvalifikacionu karticu - rekao je za "Blic" direktor škole "Pavle Savić" u Mirijevu, Milan Krstić.

 

Direktorka škole "Đorđe Krstić" Jelena Volarov rekla je za "Blic" da čak tri od četiri autobusa nisu ispunjavala uslove po novom pravilniku o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, koji je stupio na snagu 1. septembra.

 

Izvor: blic.rs

 

- Bila je planirana ekskurzija za decu trećeg i četvrtog razreda što je ukupno oko 250 učenika. Saobraćajna policija koja je obično izlazila na teren je došla, samo što je sada tu bila i ekipa Agencije za bezbednost saobraćaja, koja je ustanovila da postoje neke nepravilnosti. Naime, jedan od vozača nije imao potrebnu licencu, tačnije ona je bila u proceduri izdavanja. Međutim i pored pismene potvrde da čeka izdavanje licence, nisu ga pustili da obavlja prevoz - rekla je direktorka za "Blic".

 

Ona je još objasnila da jedan od šofera nije imao kod sebe ugovor o radu, dok na primer na jednom autobusu nije pisao "izlaz" na sprskom jeziku već na engleskom "exit". Ovo su neki od razloga zbog koga je ekskurzija u ovoj školi otkazana.

 

- Samo jedan autobus je ispunjavao sve potrebne uslove, ali pošto u njega nisu mogli da stanu svi učenici rešili smo da se ona realizuje čim sve bude u redu što se prevoznika tiče - dodala je direktorka OŠ "Đorđe Krstić" Jelena Volarov.

 

Agencije koje su bile zadužene za prevoz i realizaciju putovanja bile su "Beosonic" i "Lui travel".

Jole Bulatović, direktor OŠ "Drinka Pavlović", rekao je za "Blic" da iz ove škole juče nije krenulo na jednodnevne izlete oko 110 đaka prvog razreda, jer vozači nisu imali kartice profesionalnog vozača. Međutim upravi škole ovakva situacija nije baš najjasnija jer su ista dva autobusa agencije "Lui travel", sa istim vozačima, prošle nedelje otputovali na izlete.

 

Kako saznajemo, skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama, prema nekim za sada još nezvaničnim podacima, reč je o više od 30 obrazovnih ustanova sa hiljadama i hiljadama dece koja nisu otputovala na ranije zakazane i plaćene izlete i ekskurzije.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ako nam deca ne čitaju, biće polovični lju...
“Biti pismen znači biti čovek koji razvija kapacitete samorazumevanja i koji je u stanju da sebe predoči drugim ljudima ...
6
Prva ljubav (Ti i ja)
Peva: dečiji hor Vrapčići
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6
Kad TATA kaže deci: "MAMA sve bolje zn...
Neću odmah početi sa poslom. Ćutaću u tišini jedno pola sata. Slušaću ptičice, maziću psa, namazaću nokte. Ostaje mi još...
5





Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?
POČELO TESTIRANJE PRVAKA: Deca sve manje s...
Procenjuje se da li je dete u stanju da sedi u klupi 45 minuta. – Važnije je da je prvak stekao osnovne društvene i higi...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here