|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
U poslednje vreme se sve češće na društvenim mrežama, naročito na Facebooku, pojavljuju kojekakvi izazovi u kojima korisnici pozivaju jedni druge da učestvuju, a koji često umeju da budu veoma opasni.

image
/11


U poslednje vreme se sve češće na društvenim mrežama, naročito na Facebooku, pojavljuju kojekakvi izazovi u kojima korisnici pozivaju jedni druge da učestvuju, a koji često umeju da budu veoma opasni.


Najnoviji izazov koji se širi facebookom nazvan je “Paracetamol Challenge” i navodno podstiče decu da uzimaju što veće količine ovog leka. Ovaj izazov može biti potencijalno smrtonosan.


Akutno predoziranje sa ovom vrstom leka može uzrokovati potencijalno smrtonosno oštećenje jetre, a kod retkih slučajeva to isto može učiniti i normalna doza.


Maksimalna dozaparacetamola za odrasle je osam tableta od 500mg paracetamola (acetaminofena) na dan, što je 4 grama, ako se pije alkohol sme samo jedan gram. Za decu je mnogo manja. Spasa ima samo ako se na vreme reaguje ali dete mora odmah u bolnicu.


U protivnom, umiranje je dugo i sporo i u NAJGORIM MUKAMA jer se jetra bukvalno raspada naživo.

 

izvor: telegraf

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Srpski pedijatar savetuje da se deca povuk...
Nažalost, ali skoro svi mališani su bolesni. Kad mi dođe dete u ordinaciju, pitam ga kako je bilo u vrtiću, a ono kaže s...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5
Saveti psihologa: Kako da ih naučite da ne...
Ako vaš mališan laže s tri godine, nemate razloga za brigu, to je sasvim normalan deo odrastanja. Ali ako to čini sa sed...
4
Urnebesna lista otkriva da li ste spremni ...
Ne shvatajte ovu listu ozbiljno, samo se zabavite.
4





MAME KAŽU: Uz APPETITO MEDU, deca bolje jedu
Brojni su razlozi zbog kojih deca odbijaju da jedu. Neka postaju probirljiva posle nekih infekcija, naročito onih koje s...
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here