Ringerjin kuvar: guppy RR
Prebranac (bez brašna)
Prebranac (bez brašna)
Prebranac (bez brašna)

- 4 velike glavice crnog luka
- 2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
- 0,5 dl ulja
- začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika

- Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.
- Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).
- Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu.
- Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.
- Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).
- Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.

Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2