|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Prebranac (bez brašna)

Ringerajina kuhinja, 3.2.2012
Ringerjin kuvar: guppy RR
Ključne reči:

image
/41


Sastojci

  • 4 velike glavice crnog luka
  • 2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
  • 0,5 dl ulja
  • začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika

 

Priprema

  1. Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.
  2. Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).
  3. Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. 
  4. Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.
  5. Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).
  6. Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.

 

Savet

Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ruska salata
Kraljica gozbi i porodičnih proslava, a i na koktelima je rado viđen gost! Služi se kao hladno predjelo ili salata. Ako ...
3
Topla čokolada - više od napitka
Razmišljate kako da ulepšate hladno zimsko veče? Mirišljava, vruća čokolada će vas sigurno ugrejati i doneti dobro raspo...
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2





Improvizovana ruska salata
Ringerajin kuvar: lelaigor
Sos od višanja
Ringerajin kuvar: lanajelena



Anketa

koja kontracepcija je najbolja?
Katarin

Molim vas pomozite, ne znam koju kontracepciju da koristim? Veoma sam skepticna oko toga.

pilule (39%)

spiralu (11%)

hormonsku spiralu (3%)

prezervativ (45%)

dijafragmu (2%)


Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here