|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Prebranac (bez brašna)

Ringerajina kuhinja, 3.2.2012
Ringerjin kuvar: guppy RR
Ključne reči:

image
/41


Sastojci

  • 4 velike glavice crnog luka
  • 2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
  • 0,5 dl ulja
  • začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika

 

Priprema

  1. Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.
  2. Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).
  3. Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. 
  4. Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.
  5. Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).
  6. Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.

 

Savet

Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Pečeni krompir sa lukom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Zapečeni sendviči
Ringerajin kuvar: milenatea



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Pedagozi
Pansophia

Kakvo misljenje imate o pedagozima (strucnim saradnicima) u nasim vrticima i skolama?

Dobri strucnjaci (24%)

Losi strucnjaci (37%)

Nemam stav (39%)


Ukupan broj glasova: 59

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here