Ringerajin kuvar: bukimuki
- 6 JAJA
- 150gr MASTI
- 150gr BRAŠNA
- 250ml VODE
- 1 MARGARIN
- 2 PUDINGA OD VANILE
- 1 l MLEKA
- 10 KASIKA ŠEĆERA
- Mast se stavi u hladnu vodu da provri. Čim provri doda se brašno, brzo i intezivno meša i skloni sa šporeta.
- Jaja se umute - posebno belanca pa se dodaju žumanca, a onda se sve to doda u testo. Rerna se zagreje na 220 stepeni i u njoj se 10 min peku bez otvaranja princes krofne (mogu da se ređaju po plehu sa papirom za pečenje tako što se stavljaju kašićicom a mogu i špricem) a onda jos 20 min na 200 stepeni.
- Fil se skuva od dva pudinga sa 1 litrom mleka i 10tak kaščica šećera.
- Kad se malo prohladi doda se margarin. Mogu da se preliju topljenom čokoladom
Ja nikad ne mutim posebno margarin već ga dodam u mlak (ne vruć) FIL.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
5
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2