|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pretvarate se u svoju majku? Pa to uopšte nije tako loše

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.5.2019
Bila jednom devojčica koja je potajno koristila majčinu šminku, odevala se u njenu odeću, hodala prostorijama doma u prevelikim štiklama i sa ponosom nosila njenu torbicu. Želela je biti baš poput svoje mame.
Ključne reči:

image
/11


A onda je nastupio pubertet – svaka sličnost s majkom postala je poput noćne more.Kako je odrastala, obećala si je da nikada neće biti poput nje.

 

Godine su prolazile, a u život mlade žene ušunjali su se neki detalji koje ranije nije mogla ni zamisliti: tinejdžeri su joj postali preglasni, umor joj je postao večni saputnik, najveće veselje bio joj je rani odlazak u krevet, torba joj je postala pravi haos u kojem je nemoguće bilo šta naći, tokom povremenih izlazaka uvek bi podsećala druge da uzmu prikladnu odeću, iz sve je snage pevala pesme iz osamdesetih i devedesetih buneći se protiv današnje „ne slušamo“ muzike.

Kupovanje najnovije odeće rado je zamenila kupovinom sredstva za čišćenje i ukrasa za dom, počela paziti da ne hoda bosonoga po pločicama, a kada je izgovorila rečenicu: Kada sam ja bila mlađa...upalio joj se alarm – pretvorila se u svoju majku.

 

Sve to nije bilo samo u njenoj glavi jer je i nauka pokazala da se to zaista događa. Naime, nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji potvrdilo je da se u 33 godine žene i službeno „pretvore“ u svoje majke, počevši usvajati njihove stavove i ukuse, a najčešći okidač za to je trenutak u kojem i same dobiju dete.

No i bez da postanu majke, brojne žene počinju primećivati kako u ranim tridesetima zaista sve više počinju nalikovati svojoj majci (ne nužno fizički) i preuzimati njihov obrazac ponašanja.

No je li to zaista tako loše kao što se redovno predstavlja u javnosti?

 

Da, starenje je brojnima od nas poprilično zastrašujuće i teško je od sebe pustiti dvadesetogodišnjakinju koja je imala čitav svet na dlanu i neizmernu slobodu te se snaći u sasvim novoj ulozi poslovne žene ili majke ili i jednog i drugog.

 

Bojimo se da je svaki znak sličnosti s majkom koji primećujemo još samo jedan dokaz da nepovratno starimo, da nam je život završen i da nam sada preostaje samo da odgajamo svoju decu.

 

Da kako, nije nimalo lako oprostiti se sa svojim danima bezbrižnosti, no ako na tom novom putu učenja i upoznavanje neke nove sebe imate podršku majke koja vas voli i razume, te pomaže kada god to može, prava ste srećnica.

Majka je ta koja razume zašto biste ponekad najradije odustali od svega, ali se ipak svako jutro budite i krećete u nove svakodnevne borbe i pobede.

Ona je ta koja razume kako je to sediti uz krevet bolesnog deteta. Ona je ta koja zna kako je to ući u prodavnicu sa idejom da se kupi i te kako potrebnu jaknu, a izađe van samo sa stvarima za dete.

Ona zna kako je ponekad izgubiti sebe u svakodnevici, ali jednako tako zna kakav je odličan osećaj kada se ponovno pronađe i kada vidi da su sve one neprospavane noći vodile nečemu boljem – i za nju i za vas.

Pretvaranje u vlastitu majku samo znači da smo zrelije, da učimo iz svojih pogrešaka i pobeda, da smo dovoljno snažne kako bismo se suočile s ponekad vrlo nemilosrdnim svetom, baš kao što je to radila i ona.

I zato to nije nešto loše – to je samo znak da smo na pravom putu otkrivanja sebe i svih svojih strana.

 

Izvor: zadovoljna.hr


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...
9
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Ovo SVA deca najviše žele
Ta preskupa igračka sa dugmićima koji svetle nije ni blizu vrha liste onoga što vaše dete najviše želi...
5
MAME KAŽU: Uz APPETITO MEDU, deca bolje jedu
Brojni su razlozi zbog kojih deca odbijaju da jedu. Neka postaju probirljiva posle nekih infekcija, naročito onih koje s...
5





Nije obrazovan ko ima škole, nego ko ima o...
Savesni roditelji često posežu za knjigama i savetima koji su razni sveštenici, psiholozi i ostali mudri ljudi ostavljal...
Dirljiva ispovest: Kako me je mama vodila ...
Svaki roditelj se u životu suoči sa problemom dete – posao, ali dovoljna je samo mala pomoć i sve stvari dođu na mesto.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here