|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Razvoj deteta kroz adekvatan sport

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.9.2016
Prve godine života su najvažnije za fizički, emocionalni i intelektualni razvoj deteta. Odrastanje u bezbednim i zdravim uslovima među emotivno zrelim odraslim osobama nudi detetu raznovrsne mogućnosti.

image
/11


Veoma korisna i zdrava navika je angažovanje deteta kroz sport. Moderan način života i višečasovno sedenje u školi, ali i kod kuće nemaju dobar uticaj na dete. Deca imaju potrebu da se kreću i da budu aktvna. Svesni i savesni roditelji znaju koliko je fizička aktivnost bitna. Sport i aktivno učestvovanje na treninzima za decu predstavlja odličnu socijalno – vaspitnu metodu.

 


Najčešće postavljano pitanje roditelja: Kada je najbolje da dete krene na neki sport? 


Za hiperaktivne mališane prvi treninzi se preporučuju već oko treće godine. To su tzv. sportske školice, gde je program tako koncipiran da dominiraju igra i elementi koje sadrži sportska gimnastika.

 

U principu univerzalan odgovor na gore postavljeno pitanje ne postoji. U svakom slučaju ne treba žuriti i forsirati dete. Istraživanje kaže da najviše dece ulazi u sport između šeste i desete godine. Lagano i bez pritiska izgradićete prirodno okruženje gde će dete shvatiti koji mu sport leži i čime želi da se bavi. Tokom vremena, redovnim dolascima na treninge dete razvija motoriku, koordinaciju, moždane funcije i kolektivnu svest.

 


Kako izabrati sport za mališana?


Ukoliko imate mališana i razmišljate na koji način da utošite njegovu energiju, mi Vam savetujemo da potražite gimnastički klub i da odvedete dete na besplatan probni trening. Stručnjaci kažu da je sportska gimnastika idealana za fini motorički razvoj deteta, ali isto tako i ritmička gimnastika samo što je namenjena prvenstveno devojčicama. Ovaj sport sa dugom tradicijom potiče još iz drevne Grčke. Tadašnjim vojnicima su ove vežbe predstavljale svojevrsnu pripremu za borbu. Danas, gimnastika je pravi izbor čak i za one koji ne planiraju da ostanu u ovom sportu jer predstavlja odličnu pripremu za bilo koji drugi sport.

 

Trambolining kao izuzetno zanimljiva grana gimnastike, je specifičan vid sporta i rekreacije, nudi mogućnost treniranja individualno, ekipno i sinhrono. Ovaj sport može biti naročito zanimljiv za najmlađe ali zašto ne i za sve uzraste. Obzirom da deca obožavaju da skaču na trambolini, kada uz profesionalne smernice trenera nauče da izvode razne akrobacije njihovoj sreći neće biti kraja.

 

Dete u pozitivnom sportskom okrženju preko motoričkih vežbi razvija IQ ali i druge različite vidove inteligencije, kao što su socijalna, emotivna itd. Podržite svoje dete. Ne preterujte u svojim zahtevima i očekivanjima. Osnovni cilj jeste vežbanje, sticanje dobrih navika, pravilan razvoj tela i psihe, a ne realizacija sopstvene ambicije roditelja da im dete bude vrhunski, odnosno profesionalni sportista.

 

Negujte dobre navike kod vašeg deteta kroz pozitivne priče i budite mu najveća podrška, a ono će već samo naći svoj put.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako sa tvrdoglavim detetom?
Neka deca jednostavno imaju tešku narav i jak karakter od malih nogu. Oni znaju šta hoće, što je najčešće ono što vi ne ...
6
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
6
Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6





IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here