|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Reči koje roditelji žele da deca izgovore – ali neće nikad

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.9.2018
Zar ne bi bilo lepo da su bar jednom odgovorili pravilno?
Ključne reči:

image
/11


Povratak u školu mnogim roditeljima vraća preokupaciju time šta deca rade čitav dan i kako napreduju.

Svim roditeljima dece školskog uzrasta poznat je odgovor na pitanje: „Kako je bilo u školi?“.

Zar ne bi bilo lepo da su bar jednom odgovorili pravilno?

Istraživanje sprovedeno nad 1.000 roditelja pokazuje koje bi to odgovore roditelji voleli da čuju od svoje dece. Evo i deset najboljih.

1.Igračke su pokupljene i spakovane u prave kutije.

Ovo je najčepći odgovor u anketi sa 35 odsto glasova. Zar ne bi bilo sjajno kada bi rečenica „Vreme je za sređivanje“ uz entuzijastični kez stvarno izazvala akciju. Zašto ona samo radi u učionici? Savet: ne brinite zbog toga, samo gurnite igračke u ćošak uveče.

2.Pusti me da ti kažem šta smo danas naučili u školi.“

Tako osvežavajuće. Oko 27 odsto roditelja koji su učestvovali u anketi kažu da je izvlačenje takvih inforamcija od deteta isto kao vađenje krvi iz kamena. Ali, budimo realni, imaju li roditelji zaista vremena da slušaju poglavlje i lekciju o tome kako vulkan izbacuje lavu? Verovatno ne – previše je domaćih zadatka za pregledanje.

3.Spreman sam, mogu da legnem ranije.“

Ova rečenica bi prouzrokovala zabezeknutost u većini kuća, u kojima roditelji očajnički pokušavaju da pošalju svoje mališane u krevet. U stvari, obično pred spavanje većina dece želi da priča o tome kako je provela dan.

4.Hvala ti što si mi sredio sobu.“

I reči zahvalnosti, poput ovih, bi u većini domova roditelje ostavili bez teksta. Međutim, šta je ono što se češće može čuti? „Zašto si brljala po mojim stvarima i sakrila ih, mama?“.

5. Stavio sam svu garderobu u korpu za veš.“

Nadam se ne doslovno svu. Samo prljavu. Mokri peškiri sa poda u kupatilu ili sa kreveta su dovoljni za početak.

6.Želiš li da vidiš kako sam uradio domaći?“

Većina roditelja želi da zna da su deca (a) uradila domaći i (b) pokušala da ga urade. Ali neki bi mogli da budu iznenađeni kakva sve ispitivanja domaći može da pokrene.

7.Mislim da je dosta televizije za danas.“

Ako bi to bilo izgovoreno u mojoj kući, očekivala bih da će televizor eksplodirati pošto je odbačen nakon tako duge ljubavi. Prvo pravilo roditeljstva – nikada ne može biti dovoljno televizije.

8.Spakovao sam već školski ranac za sutra.“

Zar ne bi bilo lepo? Bez jurnjave oko zaboravljenih stvari ujutru. Samo lagani izlazak iz kuće…

9.U mom rancu je poruka koju bi trebalo da pročitaš.“

Obično se takve poruke pojave u gomili drugih papira, iza kreveta ili u čarapama, nekoliko nedelja nakon što je trabalo da budu pročitane, potpisane i odnete u školu. Pa dobro! Ne možemo svi biti savršeni.

10.Vidim da pričaš telefonom, pa ću se tiho igrati.“

Stari telefonski trik. Stvarno dobar za kraj. Zašto baš u tom trenutku kada vas pozove prijatelj sa kojim se niste čuli sto godina dete mora da postavi milion pitanja?



Izvor: BBC na srpskom/Danas

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

TRInejdžeri – Trogodišnji diktatori!
Kada ste shvatili da živite sa TRInejdžerom?
7
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
5
Vežbe za pravilan izgovor glasova
Mališani ponekada govore nerazgovetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nasta...
4





Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...
Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?
U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga b...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here