|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Roditelji, ipak, imaju mezimca!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.3.2018
Iako to nikada neće javno priznati, roditelji ipak imaju omiljeno dete!
Ključne reči:

image
/11


Kada bilo kog roditelja pitate koje dete mu je omiljeno, pogledaće vas šokirano jer se usuđujete da ga pitate tako nešto, a onda kao iz topa reći: "Sve ih volim jednako". I slagaće vas verovatno...

Oni koji tvrde da postoji sindrom srednjeg deteta – fenomen koji podrazumeva da se srednje dete oseća zapostavljeno i nevoljeno u poređenju sa mlađom i starijom braćom i/ili sestrama - smatraju da roditelji definitivno imaju omiljeno dete.

U njihovu korist presudilo je i novo istraživanje, koje je potvrdilo da je najmlađe dete omiljeno među roditeljima!

Na sajtu Mumsnet sprovedeno je istraživanje među 1.185 roditelja, dok je Gransnet sproveo isto istraživanje među 1.111 korisnima koji imaju najmanje jedno unuče.

Otprilike četvrtina roditelja na Mumsnetu je priznala da ima omiljeno dete, dok 42 odsto korisnika Gransneta otkriva da ima omiljeno unuče.

Više od polovine roditelja koje ima mezimca otkriva da je u pitanju najmlađe dete, a 61 odsto ih kaže da je drugo ili da su druga deca koju imaju previše zahtevna.

Sa druge strane, 26 odsto roditelja kaže da je njihovo omiljeno dete - najstarije.

Među roditeljima koji su priznali da imaju mezimca, 41 odsto kaže da ih to dete podseća na njih same, dok je više od polovine izjavilo da ih omiljeno dete zasmejava više nego ostali.

I dok se deca koja nemaju "poseban tretman" kod kuće ponekad zbog toga možda osećaju loše, većina roditelja smatra da nema ništa loše u tome što imaju omiljeno dete.

Više od polovine korisnika oba sajta smatra da je "apsolutno odvratno" imati mezimca među decom i unucima, a oko trećine roditelja smatra da to ima i negativan uticaj na ostalu decu.

"Favorizovanje je jedan od poslednjih tabua i roditelji se zbog toga osećaju krivima, pa je važno da znaju da gotovo svi roditelji imaju mezimca i to ne mora da bude ništa stražno", kaže osnivač Gransneta Džastin Roberts.

Ona ističe da treba paziti da ostala deca ne postanu svesna da imate jedno omiljeno dete jer to već znači da se prema njima ne odnosite jednako, što nije fer.


Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da školsko zvono ne zaćuti – u selima manj...
Za nešto više od 10 godina, broj osnovaca u našim školama smanjio se za čak 85.500. Mnoge škole u seoskim sredinama se z...
7
Sigurni znaci da dete ima visoku inteligen...
Prema časopisu „Harvard Business Review“ znatiželja je takođe važna kao i inteligencija. Deca koja puno pitaju žele po p...
5
BIĆU MAJKA KOJA SEBI DOPUSTI DA SE KAO OTA...
Mogu namazati svoje dijete sa kremom koja ima zaštitni faktor pedeset, ne moram studiozno pristupati svakom sastojku. Ne...
4
Lenji dvogodišnjaci
Fizička aktivnost čak i kod male dece je od izuzetnog značaja
4





NAŠE SU MAJKE PILE SVOJE KAFE NATENANE
Nisu postojale škole roditeljtva, ni sve te silne knjige, forumi, grupe na fejsbuku, a opet – sve se nekako znalo. Na kr...
Šta vreme detetovog odlaska u krevet govor...
Pročitajte zabavne pretpostavke o tome, šta vreme kada tvoje dete ide na spavanje, govori o tebi kao roditelju.



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here