|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Saveti da dete naučite da spava u svom krevetu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 21.10.2018
NOVOPEČENI roditelji vrlo su uzbuđeni zbog svakog dostignuća svog deteta.

image
/11


Seljenje deteta iz krevetića za bebe u krevet važan je događaj i za dete. No ushićenje ponekad brzo splasne kada se deca počnu češće buditi, dozivati mamu i tatu ili im se uvlačiti u krevet. Ako ste već umorni od pokušaja, poslušajte  savete kojima biste mogli rešiti taj problem.

 

1. Uspostavite večernju rutinu

Deca nemaju pojam o vremenu pa je večernja rutina nešto što im pomaže shvatiti da je vreme za spavanje. Vaša rutina može se sastojati od kupanja, pričanja priče ili maženja, bitno je samo da ste dosledni i da je ne preskačete. 

 

2. Pripazite da ne spavaju previše tokom dana

Ako vaše dete ustaje nekoliko minuta nakon što je leglo u krevet, to može biti znak da nije umorno. Ako nije prekasno, odložite odlazak na spavanje i pratite u koje vreme dete spava tokom dana. Stručnjaci kažu da treba postojati pet do šest sati razmaka između posle podnevnog odmora i večernjeg spavanja.

 

3. Podmitite ih

Napravite poster ili uredite ploču na koju će vam dete pomoći stavljati takozvane nagrade. Primer, ako u krevet legnu bez problema i mirno spavaju, nagradite ih nalepnicom koja im se sviđa. Stavljajte ih na posebno mjesto i kad skupe određen broj nalepnica, napravite nešto zabavno kao porodica ili taj uspeh obeležite novom igračkom.

 

4. Poslužite se trikom vratima

Većina dece ne voli spavati sa zatvorenim vratima. Iskoristite ih kao nagradu ili kaznu. Ostavite ih otvorena i recite detetu da ostane u krevetu. Svaki put kad izađe iz kreveta nakon što ste vi napustili sobu, malo pritvorite vrata. Ako ustane previše puta, vrata zatvorite na dve do pet minuta, potom ih otvorite i ponovno objasnite pravila.

 

5. Koristite metodu šunjanje

Iako su deca iscrpljena, a rutina je obavljena besprekorno, još uvek postoji mogućnost da će dete ustajati tokom noći. Nemojte od toga raditi problem. Bez razgovora, moljenja ili pokušaja disciplinovanje, odvedite dete natrag u njegov krevet, pokrijte ga, poljubite i, kad zaspi, išunjajte se iz sobe. 

 

Izvor: index

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Majkama su draže ćerke, a očevima sinovi?
Istraživači su dali odgovor na večito pitanje “da li roditelji imaju svog miljenika među decom”.
10
Deca se dobroti uče od malena
Objasnite detetu da nije centar univerzuma, da se ne vrti sve oko njega i da ne moraju sve želje da mu se ispune
5
Razvojna disfazija
Razvojna disfazija je jezički poremećaj koji se lako uočava na ranom uzrastu. Blagovremenim uključivanjem deteta u logop...
4
Deca krenula u škole, a Srbija u kuće da g...
Septembar je tu, đaci su se vratili u školske klupe, a u isto vreme, sada već tradicionalno (nažalost), vratlli su se i ...
4





HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



Anketa

Пузање.
пеперутка16

Када је ваше дете пузало, наслоњено на руке?

6 месеци. (100%)

8 месеци. (0%)

1 година. (0%)

Није пузало. (0%)


Ukupan broj glasova: 1

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here