|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta raditi sa Uskršnjim jajima koja niste pojeli?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.4.2018
Kako da napravite ukusno jelo od jaja koje niste uspeli da pojedete tokom praznika
Ključne reči:

image
/11


Koliko god jaja da ofarbate za Uskrs, uvek će vam ostati nekolicina nepojedenih.

 

S obzirom da nije pametno da jaja dugo stoje, predlažemo vam sjajan recept pomoću koga nećete bacati jaja.

 

Punjena jaja

Sve što će vam biti potrebno za ovaj recept su nepojedena uskršnja jaja, sardine ili tunjevina, kiseli krastavčići, crni luk, majonez i pavlaka.

Presecite jaja na pola i izvadite žumanca.

U posudi pomešajte žumanca, ribu iz konzerve i sitno seckani luk i krastavčiće. Začinite po ukusu.

Pomešajte dobro, tako da dobijete smesu koja ima kozistenciju paštete.

Napunite belanca i poređajte u plitku posudu.

U posebnoj posudi pomešajte majonez i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu i prelijte napunjena jaja.


SAVET: Umesto ribe iz konzerve, možete koristiti seckanu šunku, kulen, ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod.

 

Brzi namaz

Kuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.


Paradajz punjen salatom

Od kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.

Skuvajte krompir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja iseckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.


Hladna pasta

Sastojci

- 250 g sitne testenine
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 1/2 male glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja zelena paprika
- 1 manja crvena paprika
- 1 manji paradajz
- 1 kesica majoneza
- malo slatkog ili kiselog mleka
- začini po želji

Priprema

1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi.
2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti.
3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.


Francuski krompir

Sastojci

- 1 kg krompira
- 5 obarenih jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 g maslaca
- so, biber

Priprema

1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.

2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.

3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

 

Izvor: kurir

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Brutalno iskrena poruka o ženama koje ne r...
Umorna od stalnog slušanja fraze "šta radiš po ceo dan?" blogerka Rišel Kastlberi odlučila je da napiše status za sve ...
3
Za vreme sa porodicom - Hotel Ramonda
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
3
Devojke stupaju u brak sa 30, a mladići sa 32
Prema podacima britanskih stručnjaka žene danas ulaze osam godina kasnije nego što su to činile njihove majke, piše Dejl...
2
Ko pobeđuju u ratu polova?
Naučnici sa Univerziteta Emori, uvereni su da žene pobeđuju u ratu polova, a prema njihovim proračunima, jača polovina s...
2





„Moj ne tako savršeni život” Sofi Kinsela
Autorka bestseler serijala o Kupoholičarki Sofi Kinsela obradovala je čitaoce još jednom knjigom idealnom za letnje dane...
„Tvoj anđeo čuvar“ Mirjana Bobić Mojsilović
Uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog ž...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Cenzura TV programa


Kad biste bili u poziciji da odlucujete, da li biste ukinuli pojedine domaće TV programe i koje?

Ne, ni jedan ne bih ukinula. (18%)

Pink (65%)

Prvu (3%)

B92 (2%)

RTS (7%)

Da, ali taj program nije na listi (5%)


Ukupan broj glasova: 169

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here