|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Stiže nova beba-pričajte o tome sa detetom!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.3.2014
Ako ste u drugom stanju, a već imate dete, jako je bitno da svog mališana pripremite na to da će uskoro imati malu bebu u kući.
Ključne reči:

image
/11


Deca ne razumeju koliko su bebe drugačije od njih, i ume da im bude šok kada se novi bata ili seka useli u kuću. Evo šta treba da radite kako bi vaše dete bilo pripremljeno da dolazak prinove.


PRIČAJTE O TOME KAKVA ĆE BITI NOVA BEBA

 

Deca će se mnogo bolje navići na novu bebu, ako znaju šta da očekuju. Zato bi trebalo svakodnevno da pričate sa mališanima o tome kakav će život biti kada se beba rodi. Pričajte o tome kako se osećate, i vi i dete, po pitanju prinove, kao i o tome šta će sve beba moći a šta neće moći da radi.

Deci je posebno zabavno da slušaju o tome šta sve beba ne zna da radi. Zato im objasnite da će bebi biti potrebna pomoć da nauči kako da jede, sedi, puzi itd. Takođe, naglasite da će u početku verovatno puno plakati, jer je to jedna od retkih stvari koje će znati kako da radi, ali objasnite deci kako svi treba da budete strpljivi i blagi prema bebi.

Ono što je od velike pomoći jeste puštanje videa deci, iz perioda kada su bili bebe. Ako imate video vašeg deteta kada je bilo beba, pustite mu da gleda to, jer će ga to dodatno povezati sa bratom/sestrom u vašem stomaku.

 


PRIČAJTE O TOME KAKAV ĆE BITI POROĐAJ

 

Objasnite detetu da ćete morati da odete u bolnicu, ali da to nije ništa strašno. Recite mu kako će doktori i sestre brinuti o vama dok ste tamo, i objasnite mu ko će njega/nju čuvati dok vi niste tu. Porođaj može da zvuči čudno, pa čak i zastrašujuće za dete, pa je bitno reći mu da je to sasvim normalno i prirodno.

Takođe, razmislite o tome da vas dete poseti dok ste u bolnici, i da zajedno odvedete novu bebu kući, kao prava porodica. To će mu dati osećaj da nije izostavljen, i da je i on deo svega toga.

 


UKLJUČITE DECU U TRUDNOĆU

 

Najbolji način da uradite ovo će varirati od porodice do porodice. Ako očekujete drugo dete, možda možete prvo da odvedete sa sobom kod doktora na pregled nekoliko puta. Međutim, ako vam je ovo treće ili četvrto, ovo bi bilo malo zahtevnije. Ali zato uvek možete da ih pustite da vam maze stomak, da osete kako se beba pomera i da pričaju sa njom.

Vaša deca takođe mogu i da vam pomognu u pripremama za dolazak bebe. Recite im da nacrtaju nešto lepo što ćete da okačite u bebinu sobu, ili neka vam pomognu da slažete bebinu odeću. Pitajte ih za njihovo mišljenje prilikom odabira nečega za bebu, ali budite spremni da uvažite njihovo mišljenje.

 

 

Izvor: blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

TRInejdžeri – Trogodišnji diktatori!
Kada ste shvatili da živite sa TRInejdžerom?
7
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
5
Vežbe za pravilan izgovor glasova
Mališani ponekada govore nerazgovetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nasta...
4





Kako da razgovaramo sa decom o upotrebi te...
Beograd, 16. decembar 2021. – Nakon uspešnog vebinara pod okriljem platforme „Bezbedni klinci“, A1 Srbija organizuje nov...
Vetrenjača, model
Na vreme ne možemo da utičemo, ali možemo da smislimo igru da se zabavimo



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here