|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

SUVA, CRVENA, ISPUCALA…ŠTA VAM KOŽA PORUČUJE?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.4.2020
Sad kad ste po ceo dan kod kuće, konačno imate dovoljno vremena da se posvetite sebi, a pre svega svojoj koži. Ovo je prilika da je bolje upoznate, oslušnete i razumete šta želi da vam kaže. Ovo je prilika za jednu ljubav punu razumevanja, blagonaklonosti i harmonije. Ako ste do sad imali neke međusobne nesuglasice i probleme – svrab, crvenilo, perutanje, sad imate šansu da im se posvetite i da ih rešite.

/11


Da li ste znali da vaša koža krije mikrokosmos koji je oduvek bio njen deo? Njegovo ime je mikrobiom i čine ga mikroorganizmi.

 

„Smatra se da ima 100 milijardi mikroorganizama na koži - 75-80% čine bakterije, 10-20% fagi virusi, 5-10% gljivice,” kaže doktor Dušan Škiljević, specijalista dermatovenerologije. On dodaje da raznolikost mikrobioma, između ostalog, zavisi i od samog domaćina, od toga kog je pola, uzrasta, njegovog imunog sistema, genetike, životnog stila ali i higijenskih navika.

 

Za zdravlje mirkobioma neophodno je da se održava ravnoteža između „dobrih“ i „loših“ bakterija. „Ravnoteža se održava tako što prijateljske bakterije zauzimaju prostor i otimaju hranjive sastojke štetnim i tako sprečavaju njihovo razmnožavanje,” dodaje doktor Škiljević. Do kožnih oboljenja, poput infekcija i upala, dolazi upravo kad se taj balans naruši.

 

koža

 

Dakle, važno je da znate da možete da utičete na ovu ravnotežu, pre svega svojim životnim stilom. Ono što vam ide na ruku je činjenica da ste sad po ceo dan u svom domu i dok izučavate šta je dobro za vašu kožu, možete da se ogledate koliko god želite, kako biste otkrili tajne signale koje vam koža šalje. I perite ruke svaki čas – za svaki slučaj. 

 

Kako dolazi do atopije, šta to vašoj koži ne prija, zašto vas svrbi, pecka? 

 

Disbalans mikrobioma, do kog dolazi kada jedna bakterija iz grupe stafilokoka preuzme više od jedne trećine ekosastava mikrobioma kože, prouzrokuje nastanak infekcija i nalet atopije. Ona se se ispoljava kao hronična upala kože praćena svrabom, peckanjem, crvenilom i perutanjem. Ove patogene bakterije se udružuju i grade svoj zaštitni sloj – biofilm, pa je zato i pored efikasne terapije teško dopreti do njih, a upalni procesi na koži vremenom prerastaju u hronični atopijski dermatitis.

 

Pošto ste kod kuće i dosta vremena posvećujete pranju i dezinfikovanju ruku, u jednom momentu možda narušite njihov mikorbiom, oštetite kožnu barijeru i primetite kako vam je nekad nežna koža na rukama postala suva.

 

Sad je važno da se ne nervirate, bilo da imate atopiju, crvenilo, svrab, perutanje ili suvu kožu. Fokus prebacite na iznalaženje načina za dugotrajno rešenje.


Lipikar Baume AP+M 

U skladu sa ovim dermatološkim  saznanjima o simbiozi kože sa korisnim mikroorganizmima, brend La Roche-Posay je pronašao način da vam pomogne. Preparati iz Lipikar linije sadrže ekskluzivno patentirane aktivne sastojke koji uspostavljaju ravnotežu mikrobioma, čuvaju barijeru kože, umiruju je, čine glatkom i obnavljaju lipide. Nov proizvod u ovoj liniji, Lipikar Baume AP+M, zahvaljujući sastojku aqua posae filiformis koji podstiče rast dobrih bakterija, konkretno je namenjen svima koji imaju problem sa atopijom, dermatitisom, neprijatnim svrabom, suvom kožom sklonom ekcemima ili alergijama. Njegovom upotrebom postiže se trostruko dejstvo - umiruje se iziritirana koža, umanjuje njena suvoća i smanjuje svrab. Sama pomisao da postoji način da kožni problem koji nas operećuje i iritira postane prošlost, umirujuća je.

 

Kao svaka kvalitetna veza, veza između vas i vaše kože jeste zahtevna. Traži dosta posvećenosti, nege i nežnosti. Zato budite dobri prema njoj, čuvajte je i ljubav će vam biti uzvraćena. I perite ruke često, oprostiće vam.

 

Dodatne informacije o mikrobiomu i proizvodima možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MELA B3 revolucionarno rešenje protiv hipe...
Ovaj revolucionarni proizvod, kreiran u saradnji s vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima za hiperpigmentaciju, d...
10
Kräuterhof anticelulit kolekcija - iskustva
Drage naše dame, da li vam je muka od celulita? Pojedine dame su testirale Kräuterhof anticelulit kolekciju, i sa nama p...
3
BRAGE modna kolekcija - ženstvenost koja i...
U Brage modnoj kući, uz veliki broj modela i dezena spremni su da odgovore na svaki izazov, svaku potrebu ili želju kupc...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2





Noviteti u HYALU B5 LINIJI za hidrataciju ...
photo
Od brenda La Roche-Posay stižu nam čak dva anti-age noviteta na bazi čiste hijaluronske kiseline i vitamina B5 – Hyalu B...
NIVEA DNEVNA I NOĆNA NEGA PROTIV BORA
Inovativna nega protiv starenja sa čistim bakučiolom i dvostrukom hijaluronskom kiselinomdefiniše konture, učvršćuje kož...



Click Here