|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Topla čokolada - više od napitka

Maja Šogorič, 5.1.2013
Razmišljate kako da ulepšate hladno zimsko veče? Mirišljava, vruća čokolada će vas sigurno ugrejati i doneti dobro raspoloženje.

image
/11


Topla čokolada se lako pravi po jednostavnom receptu! Zagrejte mleko, dodajte izlomljenu čokoladu i zasladite po želji.

 

Napravite što zanimljiviju šolju tople čokolade

Toplu čokoladu lako je napraviti i od tamne i od mlečne čokolade. Da vam bude što moćniji ukus pravite je iz tamne čokolade za jelo (sa 50 posto kakaa) i zasladite po ukusu. Ako vam prija mlečni ukus izaberite mlečnu čokoladu. Najjednostavnije je toplu čokoladu napraviti po gore navedenom receptu. Sa malo truda i fantastičan čokoladni napitak je gotov. Upotrebite čokoladu sa mlevenim lešnikom ali što sitnijim da ga ne biste grickali. Ako nemate problem sa linijom, za bolji ukus stavite malo mleka i zasladite. Za ljubitelje kafe preporučujemo dodatak dve kašičice kuvane ili instant kafe. Pripremite i obogatite ukus začinima: cimetom, muskatnim orahom, vanilom ali i kašičicom alkoholnog pića (naprimer liker sa ukusom). Mleveni čili, biber ili đumbir za pikantni napitak! To je prvi originalan način pripremanja tople čokolade nastao pre dve stotine godina. Gustina tople čokolade zavisi od količine sastojaka. Za ređi napitak dodati više mleka. Za gušći napitak dodati: puding, više čokolade (manje mleka) i gustin (instant prašak za puding tj. jestivi skrob).

 

Serviranje

Toplu čokoladu služite iz manjih ili visokih šolja. Ukrašavanje odozgo: pospite po želji recimo cimet ili narendanu čokoladu. Decu će oduševiti bombona ili kocka slatkiša na vrhu. Poslužite odmah specijalitet, jer kao što joj ime kaže, pije se topla. Iako je nepogrešivo dobra i po poslednjim otkrićima sasvim zdrava, ne smemo zaboraviti da se konzumira u manjim količinama.

 

Ono što možda niste čuli o toploj čokoladi

Sadrži zdrave sastojke - antioksidante koji se nalaze u kakau. Do 19. veka se upotrebljavala za lečenje želudačnih tegoba. Prvi čokoladni napitak su napravile Maje, stanovnici stare Amerike, pre oko dve stotine godina. Sa otkrićem novog sveta, toplu čokoladu su upoznali i u Evropi. Od tada pa do danas se ukus kao i procedura za pripremu ovog magijskog napitka, naravno, promenio. Od prvobotnog začinjenog do današnjeg slatkog ukusa topla čokolada se konzumira po celom svetu i pravi na različite načine. U Italiji sa pravi gusta topla čokolada takozvana - cioccolata densa, dok u SAD pripremaju razblaženu toplu čokoladu.

Koja je razlika između toplog kakaa i tople čokolade? Topli kakao se pravi iz kakaa u prahu tako da ne sadrži kakao maslac koji se nalazi u zrnu kakaa. Međutim topla čokolada sadrži u sebi pored kakaa i šećera još i kakao maslac. Zbog toga ona već sadrži više masti u odnosu na topli kakao.

 

Izvor: www.ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Sirup od zove
Ringerajin kuvar: Maraj
Domaći sok (sirup) od višnje
Ringerajin kuvar: Maraj



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here