|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

U grčkim školama zabranjeni mobilni teefoni

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.6.2018
Ministarstvo prosvete Grčke je poslalo cirkularno pismo svim školama kojim ih obaveštava da đaci u škole ne smeju da donose mobilne telefone, ali i da ih više neće pratiti kamere za nadzor.
Ključne reči:

image
/11


Nije dopušteno da đaci donose u škole bilo koji elektronski uređaj ili uredjaj za igre sa sistemom za obradu slike i zvuka.

Elektronsku opremu koju im obezbeđuje škola koju pohađaju, đaci od sada mogu da koriste samo tokom nastave i samo pod nadzorom nastavnika.

Nastavnici mogu da za nastavu koriste i svoje elektronske uređaje, ali pod uslovom da poštuju odredbe o zaštiti ličnih podataka učenika i nastavnika.

Ministarstvo je ukazalo da se na školskim veb-stranicama više ne smeju postavljati fotografije i video-snimci učenika, na kojima se oni mogu prepoznati.

Ukoliko omogućavaju identifikaciju prikazanih lica, fotografije i video-snimci su lični podaci, utvrđeno je grčkim zakonom još 1997. godine.

Po tom zakonu, obrada i objavljivanje, kao i čuvanje u digitalnom obliku fotografija, videa iz školskog života, predstavljaju lične podatke koji se mogu koristiti samo ako je saglasnost dala osoba čiji su ti podaci, ili roditelji i staratelji đaka.

Ministarstvo prosvete Grčke je istim cirkularnim pismom dopustilo korišćenje bezbednosnih kamera u školama, ali samo u vreme kada škole ne rade, radi sprečavanja krađe.

Vreme u koje kamere rade, "mora biti jasno istaknuto na oglasnim tablama u školama", tako da bi "svi đaci i obrazovno osoblje znali da ih niko ne prati dok su u školi", piše u uputstvu.

To je, piše atinski list "Katimerini", Ministarstvo odlučilo na zahtev Uprave za održavanje i izgradnju školskih zgrada, kako bi se spriečilo njihovo oštećivanje.

 

Izvor: N1

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
11
Biologija za 8. razred: o majmunima homose...
U uvodu pomenute lekcije se navodi da se pol i rod ne moraju nužno podudarati kod svake osobe, a objašnjavaju se i pojmo...
8
VAŽNO: Šta raditi ako pronađete dete koje ...
U nastavku teksta pronađite savete, na koji način možete pružiti pomoć izgubljenom detetu.
6
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6





Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here