|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Glavna stvar je kako ćemo ući u restoran, a šta je sa školom?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.4.2021
BEOGRAD - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da je preuranjeno za predloge da u ugostiteljske objekte mogu da ulaze samo vakcinisani i da joj smeta to što je glavna stvar kako ćemo ući u restoran, a ne šta je sa školom.

image
/11



Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je za RTS rekla da treba pričati o tome kako da se deca što pre vrate u škole, kako da se dalje odvija sistem obrazovanja, to je mnogim roditeljima teško.

"Jer onlajn nastava stvara mnogo rupa, može se to nadoknaditi u znanju dece, to utiče na njihovo mentalno zdravlje, izgubili su rutinu, radne navike, oni nisu u ravnopravnom položaju, nije škola samo sednemo i učimo", kaže poverenica.

"Više bih o tome da pričamo, evo možemo napolje u bašte, uz poštovanje mera, volim da pričamo o realnim i ozbiljnijim stvarima, a ne da produbljujemo problem pričom o restoranima", ukazuje poverenica.

Brankica Janković je navela da je svima u ovim izazovnom vremenu, kada imamo pretnju po zdravlje, potrebna dobra energija, vest, vibracija i da je u tom smislu važno da imamo naučno istraživanje da sve ovo ima smisla.

Ona je istakla da je naslov koji svima treba "da vakcina radi".

Ukazuje da je vest koja je obeležila čitavu nedelju, naša pomoć susedima, jer je ta pomoć bez obzira na veru, pol, naciju, jezik snažna poruka koja nam svima treba u ovom trenutku.

"U komunikaciji sam ovih dana često sa kolegama poverenicima u regionu i to je sjajna energija, naročito iz BiH", kaže Janković.

Poverenica kaže da se daje previše prostora ljudima koji su nekompetentni da pričaju da vakcina ne radi, da je neko od toga umro. S druge strane smatra da su u redu afirmativne mere stimulacije.

"Nije u redu uslovljavanje vakcinisanja ostvarivanjem nekog prava, nekog prava pred organima javne vlasti. Ako biste nekog uslovljavali sa pravnog aspekta nije u redu", istakla je Brankica Janković.

Prema njenim rečima, najbitnije je da se nastavi poštovanje mera prevencije i snažniji proces vakcinacije.

"Virusolozi treba da što više objasne građanima šta znači za naš organizam, bitno je da stručnjaci šalju kontinuiranu poruku o potrebi vakcinacije", smatra Brankica Janković.


Izvor: RTV.rs

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bolovi rasta - šta svaki roditelj treba da...
Nekada se javljaju nekoliko dana u nizu, a nekada samo ponekad. Velika je individualna različitost bolova rasta kod dece...
42
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
8
5 važnih stvari za roditelje autistične dece
Alex Lawery ima 21 godinu, a sa 4 mu je dijagnostikovan klasični autizam. Danas, 17 godina kasnije, on je strastveno pos...
7
Da li su zasebne sobe najbolje rešenje za ...
Mnogi roditelji misle da je najbolje da svako dete ima svoju sobu. Nije, međutim, uvek tako. Često se dešava da roditelj...
7





Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?
Šta je potrebno da dete zna pred polazak u...
Polazak u školu kod velikog broja roditelja stvara uzbuđenje i nervozu koja se jako lako prenosi na decu. Roditelje muče...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here