|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Učenici koji u školi budu jurili pokemone biće kažnjavani

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.9.2016
S obzirom na to da interesovanje za ovu igricu ne jenjava, pojedine škole primenjivaće određene kaznene mere.
Ključne reči:

image
/11


Planetarno popularna igrica „Pokemon gou“ zaludela je i decu u Srbiji, a s obzirom na to da je školska godina počela, ona će, umesto na ulici, juriti Pokemone i po školskim hodnicima. Kako Kurir saznaje, učenici koji u školskim objektima budu hvatali Pokemone biće kažnjavani!

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Zlatko Grušanović kaže da je upotreba mobilnih telefona na času strogo zabranjena, ali da će škola primenjivati određene mere ukoliko učenici na času budu igrali ovu igricu.

Dežurni profesori

- Za vreme školskih odmora dozvoljeno im je da koriste telefon, ali ako dete za vreme odmora igrajući tu igricu na bilo koji način povredi drugo dete ili izazove neku povredu obaveze, biće kažnjeno shodno povredi koju je učinilo. Takođe, biće pokrenut postupak u zavisnosti od težine problema koji je učenik izazvao - napominje Grušanović.

Direktorka OŠ „Skadarlija“ Mirjana Sloboda ističe da će se obavljati razgovori s decom koja budu igrala Pokemone, te da će za njih pronaći načine da je ne igraju.

U nekim školama kazne za učenike koji je budu igrali biće nešto rigoroznije, naročito ako na bilo koji način bude ugrožena bezbednost.
- Ukoliko budu igrali na času, biće opomenuti, ali ako to rade u toku odmora i u dvorištu, mi tu ne možemo ništa. Pre kažnjavanja dobiće opomenu, kako učenici tako i njihovi roditelji. To svakako neće biti izbacivanje iz škole, ali će kazne biti stepenovane i postupne - ističe direktor Sportske gimnazije Radosav Nikolić.

Kako on kaže, biće kazni i za one koji ne odu na čas da bi igrali ovu igricu, a pogotovo za one koji se budu „pentrali“ na prozore hvatajući Pokemone. 
- Prvo bi dobili ukor razrednog starešine, pa ukor nastavničkog veća, i tako dalje. Onda to ide na disciplinsku komisiju, na koju dolaze i roditelji te dece - navodi Nikolić.

Loše po zdravlje

Psiholog Aleksandra Janković napominje da škole pre svega treba da obave razgovore s roditeljima na ovu temu.
- Važno je roditeljima dati informaciju, skrenuti im pažnju i objasniti do koje mere igrica može loše da utiče na dete. Nije u pitanju samo uspeh u školi već je to loše i po zdravlje, a takođe i psihičko zdravlje može biti ugroženo. Nema rešenja bez razgovora i sa roditeljima i sa decom - objašnjava Jankovićeva i dodaje da će svako ko je postao zavisnik od ove igrice teško biti fokusiran na sadržaje koje mora da usvaja.


Izvor: 
Kurir


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako da rešite probleme sa spavanjem kod t...
Nova studija pokazuje kako su adolescenti brzo poboljšali svoje vreme i kvalitet spavanja za samo nedelju dana.
9
Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
7
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Šahom se od detinjstva mogu pomerati grani...
Pravom prapostojbinom šaha smatra se Kina. Sa kineskih dvorova ta aristokratska, umna igra stigla je do arapskog sveta, ...
5





Svojoj deci sam rekao da ne moraju da imaj...
Da obrazovni sistem u Srbiji vapi za velikim promenama, jasno je skoro svima. Jedan od pobornika radikalnih zaokreta u n...
VLADETA JEROTIĆ - SVETI SAVA I SAVREMENA O...
Ono što se samo nazire poslednjih deset, petnaest godina i što izgleda da postepeno raste jeste buđenje interesovanja ko...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here