|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Vesele heklice - Happy Crochet

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.2.2018
Kada se veština heklanja pretvori u hobi, a hobi u izvor zadovoljstva, nastanu igračke pune originalnih ideja i lepih emocija koje su u svakom bodu od prve do poslednje igračke.

image
/11


Sve su igračke rađene s ljubavlju - "Made with love", a naše su rađene sa mnogo mašte i strpljenja - Made with creativity & passion.

 

 

Nas dve koleginice, Snežana Ilišković i Slađana Radivojević, smo 2014. godine odlučile da, pored svog pedagoškog rada, počnemo da koristimo svoje slobodno vreme za izradu lutkica i igračaka za decu.

U pitanju je japanska tehnika amigurumi: heklanje pamučnim koncem raznih, anatomski i geometrijski, pravilnih oblika. Na našem tržištu može se naći odličan pamučni konac. Heklice, takođe.

 

Kako savladati tehniku?

Youtube je odličan izvor tutorijala kako za početnike tako i za naprednije u ovoj tehnici. Sve ostalo je stvar mašte, velike upornosti i ogromnog strpljenja. Za uzvrat, dobile smo mnogo: ovladale tehnikom, razvile maštu, postale spretnije, strpljivije i vrednije. A deca koju smo, iznad svega, želele da obradujemo dobila su ekološke lutke, zeke, mede, kuce, žirafe, majmunčiće, sove... bezbedne igračke, ispunjene antialergijskim materijalom, mekane na dodir.

 

Prvobitna ideja je bila: svojom rukom izraditi igračku i tako uvek imati spreman rođendanski poklon za naše male rođake ili prijatelje. Ispostavilo se da je heklanje "zarazno" i da ima mnogo ljudi, sličnih nama, koji se dive posebnim poklonima koje ne mogu kupiti u prodavnici. Mnogi su nam se obratili sa porudžbinama da isheklamo personalizovane lutke, što nam polazi za rukom i predstavlja izazov više.


 

Naša mlada saradnica  je dizajnirala  logo koji na primeren način reklamira naše proizvode na Fejsbuk stranici Vesele heklice - Happy Crochet, na sajtu happycrochet.org, a od nedavno nas ima na Instagram profilu i na Pinterestu.To je najbolji način da nas zainteresovani pronađu, sa nama ostvare kontakt, odaberu i naruče proizvod kao i da se sa njima dogovorimo o roku i načinu isporuke.

 

Zanimljivo je da smo svakoj našoj lutki dale ime jer osim što ih radimo za nekog mališana i mi se sa njima "upoznamo" i "igramo" izvesno vreme. Kada budu gotove, one svojom neodoljivom privlačnošću nađu put, preko roditelja, do dece.


 


Na primer, mlada ilustratorka poreklom iz Indije, poželela je da za njenu slikovnicu čiji su glavni likovi devojčica slikarka i miš mađioničar, uradimo te iste junake da bi ih ona uz slikovnicu prezentovala na samostalnoj izložbi u Kembridžu. Mama iz Amerike je poželela da “oživimo” žiraficu Điđi, koju je lično ilustrovala za svoju ćerkicu. Na obostrano zadovoljstvo, želje su im se ispunile, a naše igračke su daleko otputovale.

Mali Princ i njegova lisica su u Španiji. Etno lutkice Natalija i Stojko su u Švajcarskoj i Rusiji.

 

A ostale? Ko zna dokle su stigle jer ih rado kupuju i stranci u Beogradu, u prodajnom prostoru Katapult.

 

Na svoja putovanja ili godišnji odmor, obavezno ponesemo heklicu, konac i poneku gotovu igračku koja se fotografiše za uspomenu. Neke se vrate u Srbiju dok se sa ostalima oprostimo i poželimo im sreću.

 

Najzanimljivije u našoj priči je to što sa potpunim uživanjem započnemo i završimo svaku igračku. Možda se to na njima može videti? Postavljaju nam pitanje:"Koliko je vremena potrebno da se uradi jedna lutka?" Za nekoliko sati je nemoguće! Jedan dan, takođe, nije dovoljan. Zbog nas, ali i zbog naših kupaca, odredimo rok 5-7 dana i tako, na zabavan način izrazimo svoju kreativnost i posao privedemo kraju.


 

Zahvaljujući našoj pažnji i poštovanju svakog kupca, imamo zadovoljne mališane za koje je mama, tetka ili kuma odabrala igračku koja "prenosi dobru energiju", koja postane veran saputnik i drugarica ili drug pored koga se lepše sanja. A mame ne treba da brinu za kvalitet, bezbednost i higijenu (boje su postojane, pranje je moguće na 40 stepeni).

 

Heklanje nam je postalo i više od hobija, ali s obzirom na činjenicu da naša profesija podrazumeva rad sa decom, oprobale smo se i u prenošenju znanja u radu sa heklicom. Na turističkoj manifestaciji "Smederevska jesen", 2016. godine imale smo dvodnevnu radionicu sa polaznicima od 7 do 67 godina!

"Vesele heklice" su uspešnu radionicu imale i nedavno na Festivalu Hand Made na Dorćol Platzu. I tako.... neko odabere da kupi isheklanu igračku, a nekog ohrabrimo da se oproba u radu sa heklicom i da razvije svoju kreativnost.

 

Početak se u amigurumi tehnici zove "Magic circle" - Magični krug! Tako smo počele i mi, "Vesele heklice - Happy Crochet."

 

 

Vesele heklice možete pronaći na:


Facebook stranici Vesele heklice - Happy Crochet

Sajtu www.happycrochet.org

Instagramu Vesele Heklice

 

 



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
7
Kraj bubanju, stižu tableti umesto knjiga
Tableti umesto knjiga, digitalizacija, novi predmeti... Samo je deo promena koje očekuju đake od septembra!
6
8 saveta kako da poboljšate komunikaciju s...
8 saveta podržanih od strane psihologa za poboljšanje komunikacije sa decom Mislim da postoje dve stvari na koje je i TV...
5
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
4





POKLANJAMO KNJIGU: "Moje pantalone su ...
Slikovnica o malom srcu na gaćicama, ali velikom u grudima!
Zeko i potočić
video
Autor: Branko Mihaljević, Peva: Zdenka Vučković



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here