|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VODIČ kroz ATOPIJSKI DERMATITIS ILI ATOPIJSKI EKCEM

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.1.2023
Naučnici Dermatoloških laboratorija A-DERMA usmereni su na ovo područje istraživanja već gotovo 30 godina.

image
Ciljano delovanje na upalu ključno je za prekid začaranog kruga atopijskog dermatitisa, povlačenje simptoma i dugoročno držanje bolesti pod kontrolom.
/21


Atopijski dermatitis (ekcem) je hronična bolest, često nasledna, tokom koje se smenjuju faze upale i faze smirenja.


Zbog disfunkcije kožne barijere koža je suva, a upala je stalno prisutna, čak i kada se ne vidi golim okom (mikro upala). Slabije zaštićena koža više reaguje na spoljašnje uticaje.


U mirnoj fazi atopijskog dermatitisa (ekcema) prilagođena higijena i nega kože od izuzetne su važnosti i osnova su terapije jer pomažu da mirna faza traje što duže.


Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem

Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem

Šta vidite? - Suva do vrlo suva koža, crvenilo nepravilnih kontura, male vezikule (mehurići) koji vlaže i mogu da pređu u kraste. 

Šta osećate? - Svrab i značajna nelagodnost na koži (zatezanje, trnci...). 

Uzroci? - Nasledna sklonost alergijama i nedostatak barijerne funkcije kože koja postaje osetljivija i propusnija za spoljašnje agresore.

Zahvaćena područja? - Čelo, obrazi, vrat, kapci, trup, pregibi lakata i kolena.

 

Ko je najviše pogođen? 

U 85% slučajeva atopijski dermatitis počinje pre pete godine i napreduje tokom odrastanja. Najčešće se javlja kod odojčadi posle trećeg meseca i obično traje do sedme godine, sa mogućnošću poboljšanja oko druge ili treće godine. S vremenom, krize postaju sve slabije i sve ređe. U većini slučajeva, simptomi nestaju nakon sedme godine.
Ponekad se u istom uzrastu mogu pojaviti i druge atopijske manifestacije, npr. astma.
Atopijski dermatitis je redak kod odraslih osoba iako može trajati do odraslog uzrasta.

 

Tok bolesti

Kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom smenjuju se sledeće faze:  

  1. faza rasplamsavanja - upala je vidljiva, javlja se crvenilo, a koža je obično još više suva i jako svrbi
  2. mirna faza - upala nije vidljiva, ali je u pozadini još uvek prisutna; koža je i dalje suva; u ovoj fazi, prilagođena higijena i nega kože su od izuzetne važnosti i predstavljaju osnovu terapije jer pomažu da mirna faza traje što duže.

 

Prirodna emolijentna nega za suvu kožu sklonu atopijskom ekcemu

Ciljano delovanje na upalu ključno je za prekid začaranog kruga atopijskog dermatitisa, povlačenje simptoma i dugoročno držanje bolesti pod kontrolom.


Zahvaljujući stručnosti brenda A-DERMA, EXOMEGA linija za suvu kožu sklonu atopijskom ekcemu začarani krug drži pod kontrolom upravo delovanjem na upalu. Naučnici Dermatoloških laboratorija A-DERMA usmereni su na ovo područje istraživanja već gotovo 30 godina.

U središtu strategije nalazi se jedinstven, prirodan aktivni sastojak - ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, sa trostrukim umirujućim delovanjem na tri nivoa: protiv svraba, iritacije i crvenila. Pojačano umirujuće delovanje omogućava BIOvect sistem, koji transportuje aktivne sastojke u dublje slojeve kože i povećava njihovu bioraspoloživost.


Filaxerinevitamin B3 i hranljivi kompleks trenutno hidriraju kožu i dugoročno obnavljaju kožnu barijeru, čime se sprečava prodor novih alergena ili bakterija.

 

EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam

 

Novosti brenda A-Derma

Na atopičnoj koži ponekad se manifestuju alergijske reakcije koje, uz već prisutan osećaj neprijatnosti, dovode do povećane osetljivosti i reaktivnosti kože.


Da bi odgovorila na ovu izuzetnu fragilnost kože, A-DERMA je osmislila EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam, koji udružuje umirujuće dejstvo EXOMEGA CONTROL emolijensa sa rešenjem posvećenim alergijskoj hiperreaktivnosti. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji sterilne kozmetike*, na ovaj način je stvorena formula visoke podnošljivosti i bez konzervansa, koja:

EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam

 


  • trenutno i dugotrajno umiruje crvenilo i iritacije, hrani i ojačava kožnu barijeru i čuva ravnotežu mikrobioma

  • smanjuje učestalost vrhunaca suvoće.


Za lice, telo i kapke. Bez parfema. Ispitano na koži sklonoj alergijskim reakcijama. 

 

 

Povodom 40. rođendana,  brend A-DERMA je predstavio i nove, EKO tube EXOMEGA CONTROL mleka, kreme i balzama 200 ml, sa 33% manje plastike u odnosu na standardnu tubu na tržištu, a vernim potrošačima obezbedio je i niže cene (u odnosu na prethodne tube Sterile cosmetics)!

EXOMEGA CONTROL formule dostupne su u četiri teksture - sprej, mleko, krema i balzam.

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kontakt oči u oči sa bebom
Kada dođe do interakcije između roditelja i bebe, dolazi do sinhronizacije rada srca i emocija. Međutim, do sada je malo...
7
Deset saveta za dojenje
Dojenje najpovoljnije utiče na zdravlje i napredovanje vaše bebe. Čak i ako iz prve ne krene idealno, vredi se potruditi...
4
Nega kože bebe zahvaćene ojedom
Izbor preparata za tretman protiv osipa i pelenskog ojeda je veoma važan, pri čemu treba voditi računa da oni ne sadrže ...
3
Majke u Srbiji 5 puta češće doje sinove ne...
Do polovine prve godine života 22 odsto dečaka i svega 3,9 odsto devojčica hranjeni su isključivo majčinim mlekom, rezul...
3





Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Koliko reči dete treba da zna sa 1, 2 i 3 ...
Pitanje koje često muči roditelje: Koliko reči dete treba da zna sa jednom, dve i tri godine. Ne zaboravite da su deca r...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here