|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za prvu bebu pomoć od države 100.000 dinara

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.8.2017
Srbija će uskoro dobiti novi zakon o finansijskoj podršci porodici koji predviđa da roditelji za prvu bebu dobiju pomoć od 100.000 dinara.

image
/11


Biće povećana i pomoć za drugo, treće i četvrto dete, potvrđeno je za Blic u Ministarstvu rada ali navode da će najveće uvećenja ipak osetiti roditelji prvog deteta.

Trenutno se za prvo dete isplaćuje iznos od oko 39.000 dinara, za drugo oko 154.000, treće oko 277.000 a četvrto 369.000 dinara.

Takođe, usvajanjem novog zakona o porodici, povraćaj PDV-a na bebi opremi definitivno će otići u istoriju, navodi Blic dodajući da će umesto toga roditelji primati paušal u iznosu od 5.000 dinara.

Novina je da će pravo na roditeljski dodatak imati i strani državljani ako su stalno nastanjeni u Srbiji, pod uslovom da je dete rođeno ovde.


Izvor: N1

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
14
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
6
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
4
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
4





"PEŠKE" PO RODITELJSKI DODATAK I p...
Roditelji dece rođene od 25. decembra 2017. do prvog jula 2018. godine koji žele da apliciraju za roditeljski dodatak mo...
Nije sve u novcu, ima nešto i u ocu
Manje od jedan odsto očeva u Srbiji redovno menja pelene bebi, tek nešto više od sedam odsto kupa bebu, podaci su istraž...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here