|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Začinite veče manje poznatim afrodizijacima

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.2.2024
U tekstu proverite koji sastojci moraju biti na jelovniku za vaše posebne dane.

image
Jagode su poznati afrodizijak, ali daleko od toga da su jedini. Foto: Freepik.com
/11


Sigurno ste čuli da su ostrige, jagode, čokolada i špargle moćni afrodizijaci. Ali šta je sa onim manje poznatim sastojcima koji se često nađu na porodičnom jelovniku i takođe brinu o povećanju seksualnog uzbuđenja?

Verovatno ih imate kod kuće i možete ih koristiti za neke posebne večeri...

 

1. Ginseng  
Studije su pokazale da ginseng pozitivno utiče i na libido i na seksualne sposobnosti. Takav efekat ima jer pozitivno utiče na nervni sistem i hormonsku ravnotežu. Možda bi ste vi i vaš partner mogli da se počastite čajem od ginsenga nakon što deca zaspu?

1. Ginseng  

Studije su pokazale da ginseng pozitivno utiče i na libido i na seksualne sposobnosti. Takav efekat ima jer pozitivno utiče na nervni sistem i hormonsku ravnotežu. Možda bi ste vi i vaš partner mogli da se počastite čajem od ginsenga nakon što deca zaspu?


2. Jabuke  

Naučnici su otkrili da jabuke takođe povećavaju seksualnu želju. Prema jednoj od studija, jedna jabuka dnevno bi trebalo statistički značajno da poveća kvalitet seksualnog života kod žena. Stoga, svakako ponudite svom partneru jabuku danas. I naravno sebi.    


3. Smokve  

Smokve ne samo da izgledaju privlačno, već su i snažan seksualni stimulans. Sadrže puno aminokiselina, koje ubrzavaju seksualno uzbuđenje i poboljšavaju libido. Sveže smokve se u ovo doba godine teško mogu naći, ali će pozitivno delovati i džem od smokava.


4. Avokado  

Da li ste znali da astečka reč avokado znači testisi? Pored zanimljivog izgleda, avokado se može pohvaliti bogatstvom folne kiseline, vitamina B9, koji telu daje više energije i vitamina B6, koji pomaže u stvaranju testosterona. Dovoljno razloga za jedan avokado za dvoje!    


5. Banane  

Voće koje mi, posebno žene, najmanje volimo da jedemo u javnosti – banane, ne asocira na seks samo zbog svog specifičnog izgleda. Banane sadrže enzim bromelain, koji povećava seksualno uzbuđenje, kao i mnoge druge sastojke koji vam daju puno energije. Ali možda danas, kada vas samo partner posmatra, možete ležerno da se počastite jednom bananom.


6. Orasi  

Orasi su oduvek bili simbol plodnosti, a inače puni su esencijalnih masnih kiselina poput omega-3, koje učestvuju u proizvodnji hormona. Istraživanja pokazuju da aroma oraha povećava uzbuđenje kod žena. Požurite u prodavnicu po kesicu oraha!    


7. Vanila  

Vanila ne samo da miriše seksi, već generalno stvara opuštenu atmosferu i osećaj. Nije ni čudo što se uveče uz sveće, dobru muziku, miris vanile i naravno pravo društvo, osećamo tako seksi i dobro raspoloženi.    


8. Kafa  

Kao i čokolada, kofein u kafi podstiče želju i može poboljšati raspoloženje. Teško nam je bilo šta da uradimo ako smo pospani. Kafa takođe povećava nivo dopamina u mozgu – supstance koja povećava želju i zadovoljstvo. Ipak ta kafa u dvoje, nije loša ideja.


Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
8
Pitali smo dr-ginek.: Tumačenje dabl testa
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
5
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
5
Ko me je podržavao dok sam se borila za dete
Dok sam se borila za dete, muž mi je bio glavni oslonac, kako na početku tako i sad.
4





Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
Želite blizance? Evo šta bi trebalo da jed...
U istraživanju su učestvovale žena vegetarijanci, koje su konzumirale mleko i mlečne proizvode, i trudnice koje su u jel...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here