|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.10.2022
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
Da li nam krvarenje donosi dobre vesti? Foto: Freepik.com
/11


Implantacijsko krvarenje nastaje kada se oplođeno jaje implantira u sluzokožu materice, ali ne javlja se kod svake trudnoće.

Ono se dešava otprilike 6-12 dana nakon oplodnje, što se računa da je negde između 18. i 25. dana ciklusa. Kada se embrion implantira, može doći do blagog oštećenja sitnih sudova, što se manifestuje crvenkastim, ružičastim ili braonkastim krvarenjem. Obično se javlja pre početka menstruacije.


Koja je razlika između implantacijskog krvarenja i menstruacije?

1) Vreme: implantacijsko krvarenje se javlja manje od 14 dana nakon poslednjeg odnosa.

2) Boja: Menstrualna krv je uvek crvena, dok je implantaciona krv obično rozikaste ili braon boje.

3) Ostaje blaži: Tokom menstruacije, iscjedak je uvek jači, dok tokom implantacije ostaje blaži.

4) Kraće traje: implantacijsko krvarenje obično traje samo dan ili dva.

 

PROČITAJ JOŠ: 7 razlika između trudnoće i PMS-a

 

Pošto krvarenja mogu biti slična, teško ih je razlikovati, pa je najpouzdanije sačekati nekoliko dana i uraditi test na trudnoću.

Čak i ako je test negativan, to ne znači da niste trudni. Ponovite test za nedelju dana. Ako je pozitivan, to je bilo implantacijsko krvarenje, a ako je negativan, može biti vrlo rani pobačaj ili nešto drugo. U ovom slučaju preporučuje se poseta ginekologu.


Može li implantacijsko krvarenje biti opasno?

 

Samo implantacijsko krvarenje nije opasno, uprkos činjenici da se ne javlja u svim trudnoćama. Embrion čije su vene oštećene tokom implantacije se veoma brzo regeneriše.  
U slučaju da krvavi iscedak nije ni implantacijsko krvarenje ni menstruacija, onda to može biti opasno, jer krvarenje ubrzo nakon začeća može biti znak komplikacija - na primer, vanmaterične trudnoće. U ovom slučaju, konsultaciju sa ginekologom treba obaviti što je pre moguće.

Samo implantacijsko krvarenje nije opasno, uprkos činjenici da se ne javlja u svim trudnoćama. Embrion čije su vene oštećene tokom implantacije se veoma brzo regeneriše.  


U slučaju da krvavi iscedak nije ni implantacijsko krvarenje ni menstruacija, onda to može biti opasno, jer krvarenje ubrzo nakon začeća može biti znak komplikacija - na primer, vanmaterične trudnoće. U ovom slučaju, konsultaciju sa ginekologom treba obaviti što je pre moguće.

 

Izvor: Ringaraja.net

 

PROČITAJ JOŠ: Treba li 100% da verujemo testu na trudnoću?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
9
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
6
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
5
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
4





PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Koje doba dana je najbolje za zatrudneti?
U kojim mesecima i delovima dana su koncentracija spermatozoida, ukupan broj spermatozoida i normalna morfologija najveć...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here