|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zaštita dečje kože–zalog za budućnost

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.6.2017
U okviru nacionalne akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve“, Eucerin Srbija i BENU apoteke, treću godinu za redom, organizuju besplatno dermatološko Savetovalište za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu

image
/11


Tokom tri dana rada Savetovališta, od 9. do 11 juna 2017.godine u prizemlju Ušće Shopping centra, roditelji imaju priliku da razgovaraju sa dermatolozima, stručnim saradnicima akcije „Pregled za sve“. Za to vreme deci će biti organizovana  zabava fotografisanja sa izabranom pozadinom sa atmosferom plaže i kreiranja post-poruka suncu.


U protekle dve godine, Savetovalište za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, izazvalo je veliku pažnju roditelja koji su u Savetovalište dolazili da se konsultuju sa lekarima o visini zaštitnog faktora krema za zaštitu od sunca koji bi trebalo da koriste, adekvatnom izboru preparata, eventualnim alergijskim reakcijama na sunce…Veliki broj roditelja zanimalo je u kojoj količini i u kom vremenskom razmaku bi trebalo da na dečju kožu nanose preparate za zaštitu od sunca i u kom starosnom dobu je za malu decu, uz odgovorajuće mere zaštite od sunca, bezbedno da borave na plaži.


Dečija koža je tanja i osetljivija od kože odraslih, a tek od druge godine života počinje da razvija odbrambrene mehanizme protiv dejstva UV zraka. Stav Svetske zdravstvene organizacije je da je prekomerno izlaganje UV radijaciji ozbiljno pitanje javnog zdravlja i da ima veoma bitnu ulogu u nastanku raka kože, zato je zaštita dečije kože od negativnog dejstva UV zraka od ključnog značaja za njihovo zdravlje.

“Aktivnostima poput Savetovališta za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, koje organizujemo u saradnji sa BENU apotekama, želimo da skrenemo pažnju roditeljima da prekomerno izlaganje dečje kože suncu predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje njihove dece i da je stvaranje zdravih navika u pogledu zaštite od sunca zalog za budućnost. Oko 80 odsto negativnog kumulativnog sunčevog zračenja pogađa kožu u prvih 18 godina života, a koža pamti sve, te posledice negativnog dejstva UV zraka, pored akutnog oštećenja kože, mogu biti i veoma ozbiljne i dugoročne”, kaže Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija, organizatora akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve”, koja se sprovodi uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja dermatovenerologa Srbije.


Jedan od primarnih ciljeva akcije “Pregled za sve” je upravo edukacije roditelja i dece o odgovornom ponašanju na suncu, koje podrazumeva da se deca do treće godine ne izlažu direktno suncu, da se starija deca sklanjaju sa sunca od 10 do 16 časova, da tokom direktnog izlaganja suncu obavezno nose odeću dugih nogavica i rukava, naočare sa adekvatnom UV zaštitom i šešire širokog oboda, kao i da se preraparati za zaštitu od sunca, specijalno formulisani za zaštitu dečije kože, nanose svaka dva sata  u odgovarajućoj  količini.

“Zahvaljujući svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem korisnika, privilegija apoteke je mogućnost da građanima pruži stručan savet. Kontinuiranim edukacijama naših zaposlenih nastojimo da u svakoj od 161 BENU apoteka u Srbiji opravdamo poverenje koje nam je ukazano. Priliku da podržimo akciju “Pregled za sve” kroz organizaciju Savetovališta u kome će roditelji imati priliku da od stručnih lekara dobiju kvalitetan i koristan savet o odgovornom ponašanju na suncu, prepoznali smo kao mogućnost da i na taj način aktivno učestvujemo u brizi o zdravlju naših stanovnika. Posebno nam je drago sto je Savetovalište posvećeno zaštiti dečije kože, jer oni su budućnost. Naša želja, kao društveno odgovorne zdravstvene ustanove,je da ulaganjem u ovakve aktivnosti doprinesemo informisanosti, višem stepenu preventivne zaštite i razvoju svesti stanovništva”, kaže  Svetlana Pinter Vuksanović, predstavnik Apoteka BENU.


Petnaestominutni termin konsultacije sa dermatologom zakazuje se na licu mesta, u  Savetovalištu za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, od 10 do 22h.


Za više informacija posetite www.eucerin.rs i www.benuapoteka.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
18
Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
10
Unosimo duplo više soli nego što nam je po...
Nekada vrednija od zlata, a danas na lošem glasu među ekspertima i nutricionistima, so je jedna od namirnica koju u regi...
6
Da li su probiotici koje pijemo zaista kor...
Na ovu temu, danas govori prof dr. sc. Branislava Miljković, predsednica Saveza farmaceutskih udruženja Srbije (SFUS) i ...
4





Obeležava se nacionalni dan borbe protiv r...
Danas se obeležava nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od maligni...
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here