|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Poklanamo: Najgora nedelja - Ponedeljak, Eva Amores i Met Kozgrouv

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.9.2023
Džastin Čejs doživljava NAJGORU NEDELJU otkad je sveta i veka! I to sve pre nego što je uopšte počeo svoj prvi dan u toj potpuno novoj školi.

image
Nadamo da će čitaoci razumeti Džastina Čejsa i shvatiti da čak i tokom najgore nedelje i dalje možete pronac´i humor, dobrotu i pozitivnost, posebno uz pomoc´ i ljubav svojih prijatelja i porodice.
/11


Najgora nedelja... A tek je... PONEDELJAK!

Znaš ono kad ti nova sedmica počne loše? Pred celim razredom obratiš se nastavnici sa „mama”? Promašiš odlučujući gol u finalu školske utakmice? Pukne ti internet milisekund pre nego što treba da pobediš u maratonskoj video-igrici?

Ništa to nije!
Džastin je u novoj školi, suočen sa školskim siledžijom. Njegova mama se upravo udala za očuha koji možda jeste, a možda i nije vampir. Njegov tata vozi džinovski toalet na točkovima. A njegovu mačku su verovatno oteli vanzemaljci.

Džastin Čejs doživljava NAJGORU NEDELJU otkad je sveta i veka! I to sve pre nego što je uopšte počeo svoj prvi dan u toj potpuno novoj školi.

Utešno je da ima savršenu priliku da pokaže svoje umeće u bazenu. Tako je izgledalo. Ali, evo baš sada, on visi sa ivice deset metara visoke skakaonice ispred čitavog svog razreda i ne nosi ništa osim heklanih gaćica koje se paraju!

Oh, jesmo li već rekli da je kamion Džastinovog oca džinovski toalet na točkovima? Ili, da je Džastin odbačen u svoju novu školu u kamionu, pred očima cele škole? Ili da Džastin, zbog trovanja hranom, ima hitnu situaciju u stomaku, a sprema se da uđe na školski plivački karneval i postoji svaka šansa da bi to moglo da izazove kod braon? Pa, sada jesmo. Dakle, smatraj se upozorenim. Ovo je vrsta grubog, smešnog i potpuno interaktivnog iskustva koje će deca voleti.

 

Svako nekad ima loš dan. Ili nedelju. Ali Džastinova je neprevaziđena! Brza i uzbudljiva knjiga koja će zasigurno nasmejati decu!

Namenjena svima koji se prilagođavaju novoj školi i onima koji veruju da su baš oni najveći baksuzi na kugli zemaljskoj. 

 

Najgora nedelja - Ponedeljak

 

Uz ovu knjigu ovabezno je: 

– smejanje grohotom

– potpuno razumevanje svakog novog učenika u razredu i saosećanje zbog iskustva prilagođavanja

– konačan uvid u činjenicu da baš svaki roditelj ima svoj način za blamiranje dece, POTPUNO NENAMERAN.

Autori su Eva Morales i Met Kozgrouv.

Eva Amores je autorka i dizajnerka/fotografkinja koja je radila za Sidnejsku operu i ABC. Rođena je na Filipinima i preselila se u Australiju u srednjoj školi. Voli cipele, putovanja i još cipela.

Met Kozgrouv
 je autor/ilustrator Maka alpake i serije Epic Fail Tales. Rođen je i odrastao u zapadnom Sidneju. Voli čokoladu, izbegava društvene interakcije i voli još čokolade.

Eva i Met
 su se upoznali kada su nasumično raspoređeni na grupni zadatak na univerzitetu pre dvadeset pet godina i od tada sarađuju. Prave večere, kolače, nered, krevet, greške, sec´anja, loše modne odluke, a napravili su i dva prava čoveka, ali ovo je njihova prva zajednička knjiga – Najgora nedelja.

Vole da ćaskaju i odgovaraju na zanimljiva novinarska pitanja, pa evo šta su rekli nedavno. 

 

Vi ste plodan i veoma voljen autor i ilustrator. Po čemu se ovaj serijal razlikuje od vaših prethodnih knjiga?

Met: Definitivno sam najpoznatiji po svojim slikovnicama o Maki alpaki, ali Najgora nedelja je veoma različita knjiga. Napisana je za stariju decu tako da je mogla biti vragolastija, drskija, čudnija, pomalo gruba i mnogo smešna!

 

Eva, reci nam nešto o Džastinu Čejsu. Ovo jadno dete zaista ima najgoru nedelju ikad dosad! Šta je inspiracija za Džastina?

Eva: Džastin je kombinacija mene, Meta, oba naša sina i svega sramotnog što se ikada dogodilo svima nama. Onda smo maštom pomnožili faktor katastrofe sa sto! On je u suštini samo običan–neobičan klinac od 12 godina koji je VEOMA nesrećan, ali bez obzira na to što život baca na njega, on nastavlja dalje.

 

Šta vas je navelo da zajedno napišete serijal knjiga?

Met: Eva i ja smo se sreli na univerzitetu pre 25 godina kada smo nasumično raspoređeni zajedno na grupni zadatak. Od tada smo sarađivali na mnogo različitih radnih projekata, ali ovo je naša prva zajednička knjiga. Napisali smo ga tokom zaključavanja zbog pandemijskih mera, tako da nam je dalo nešto zabavno za kanalisanje vremena i kreativne energije dok smo oboje bili zaglavljeni kod kuće.

 

 

Najgora nedelja - Ponedeljak

Kako je izgledao proces pisanja/ilustrovanja vas kao kao koautora?

Eva: Bilo je vrlo zabavno da zajedno smišljamo sve katastrofe sa kojima se Džastin suočava i pričamo o zapletu, planirajući sve detalje. Kada je došlo vreme da sve to zapišemo, zaista smo radili na različite načine. Više sam visokotehnološki tip i koristim različite aplikacije kucajući direktno u računar, a Mat je stara škola i šara svoje reči na papir. Onda smo kombinovali sve najbolje delove zajedno da napravimo priču. Kada je Met crtao ilustracije, bila sam u istoj prostoriji, tako da sam mogla da mu pogledam preko ramena i dam mu povratnu informaciju (što nije uvek cenio!).

 

Za šta se nadate da će čitaoci zapamtiti iz knjige?

Met: Mnogo smeha! Moja omiljena stvar je da nasmejem nekog drugog, pa smo se potrudili da spakujemo onoliko smešnih situacija u knjigu koliko je to moguće. Takođe se nadamo da će čitaoci razumeti Džastina Čejsa i shvatiti da čak i tokom 'najgore nedelje' i dalje možete pronaći humor, dobrotu i pozitivnost, posebno uz pomoć i ljubav svojih prijatelja i porodice.

 

Šta čitaoci mogu da očekuju kada je najgora nedelja ikada u toku?

Eva: Bojim se da će sedmica jadnog Džastina biti samo gora – i smešnija! Ponedeljak donosi mnogo tragova o tome šta ga čeka, tako da sve što mogu da otkrijem za sada je da će se njegovi problemi stvarno dići u vazduh!


 

 

Koje su to stvari koje bi mogle da doprinesu stvaranju „najgore nedelje ikad dosad” za vas?

Istinski najgora nedelja u stvarnom životu verovatno bi bila ona obeležena tragedijom. Naša knjiga NIJE o takvim najgorim stvarima. To je šašava, smešna knjiga s mnoštvom potpuno smešnih situacija, poput vanzemaljske mačkeotmice i eksplozije toaleta! Definitivno smo imali neke takve nedelje kada se činilo da sve ide naopako i da glumimo u reklami za osiguranje – telefoni padaju u toalete, slučajno razbijeni prozori, misteriozno ogrebani automobili, itd, itd.

 

A šta bi bio deo vaše najbolje nedelje ikad dosad?

U našoj knjizi, kada Džastin upadne u nevolju, on putuje u udobnost „srećnog mesta” u svom umu, da pobegne. I to imaginarno srećno mesto je puno stvari koje bi učinile da i u stvarnosti naša nedelja postane najbolja: ukusna hrana, plaža, naša porodica, plus smešni Jutjub video-snimci!

 

Kada imate loš dan ili najgoru nedelju, šta volite da radite da biste se osećali bolje? Šta vam pomaže da preokrenete stvari?

Kada sve izgleda negativno, mislimo da je važno da se fokusirate na pozitivne stvari u vašem životu. Razgovor sa prijateljima ili provođenje vremena radeći zabavne stvari sa porodicom uvek nas oraspoloži. Odlazak u šetnju i uživanje u prirodi, slušanje vesele muzike, čitanje dobre knjige ili gledanje predstava koja nas zasmejava uvek nam ulepšava raspoloženje. Ili jedenje čokolade. Puno čokolade!

 

 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
5
"Mali dinosaurus", Rijanon Filding...
Tutnjilo ne želi da spava. Kao sva deca. Svet je suviše zanimljiv da bi vreme tek tako uludo potrošio. Ali svi beže od e...
5
Vladika Grigorije: da li ŽIVOT BEZ DECE IM...
Da li je uloga roditelja najvažnija u životu jednog bračnog bara i da li je za jednu ženu najveći blagoslov da postane m...
4
POKLANJAMO: Izgubljeni kit, Hana Gold
Emotivna i topla priča o prijateljstvu, ljubavi i zajedništvu. Potrebna kitovima. I potrebna svim ljudima…
4





“DUEL 1 dinar"- podrška za samohrane m...
Beograd, 7. mart 2024. - U prijatnom okruženju, kompanija Beohemija, koja posluje u okviru češkog CE Industries holdinga...
L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here