|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mislite da vam deca gledaju crtani, a istina je mnogo strašnija!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.1.2018
Mališani na Jutjubu gledaju crtane filmove iza koji se kriju pornografski snimci i scene nasilja!
Ključne reči:

image
/11


Najbolji način da umirite dete jeste da mu pustite da gleda crtani. Većina roditelja, u potrazi za par minuta mira, detetu da u ruke mobilni telefon ili mu na laptopu pusti crtaće na Jutjubu. I dok vi bezbrižno spremate ručak u kuhinji verujući da vaše dete gleda Pepu prase ili Frozen, ni ne slutite da gleda najbrutalnije scene nasilja i seksa.

Naime, na Jutjubu su se pojavili prerađeni klipovi popularnih crtanih likova koji propagiraju nasilje, seks ali i kanibalizam. Pojedini roditelji su uhvatili dete kako gleda Pepu koja, sa nožem u ruci, juri porodicu po kući sa namerom da ih ubije!

Ukoliko je uključen auto-play takvi crtaći mogu da se nižu do besvesti, sve dok ne odvojite dete od kompjutera.

Sa ovim problemom susreću se roditelji širom sveta, naravno i u Srbiji.

"Videla sam nekoliko puta da moja ćerkica gleda Pepu i da je odjednom Pepa krvava jer ju je drugarica pretukla", kaže nam Jovana, majka četvorogodišnje Minje.

Ona ističe da je primetila i promene u ponašanju kod njene ćerke.

"Bilo je dana kada je ničim izazvano počela da baca igračke i da se valja po podu urlajući. Suprug i ja smo razgovarali sa njom, a ona nam je rekla da je videla da to rade devojčice na kompjuteru", objašnjava Jovana i dodaje da se dala u istraživanje i shvatila da na internetu ima dosta prerađenih crtaća ali i drugih ne prikladnih sadržaja.

"Nisu samo crtaći problem. Na Jutjubu postoje i snimci histerične dece koja se bacakaju po podu čim im nešto nije po volji, a roditelji se trude da im brže bolje udovolje. Naša devojčica je gledala te snimke dok suprug i ja nismo gledali i odmah je počela tako da se ponaša i u kući", prepričava svoj problem naša sagovornica i dodaje da je bilo potrebno dugo da svoju mezimicu vrati na pravi put.

"Danima smo joj objašnjavali da takvo ponašanje nije lepo i da ta deca nisu dobra. Bilo je potrebno dugo da to shvati", priča Jovana i kaže da su i njene prijateljice imale slične probleme sa svojom decom.

Neprikladan sadržaj je sve češći na društvenim mrežama, ali nažalost, administratori popularnog Jutjuba ne mogu ništa da urade po ovom pitanju jer svakog minuta na ovoj mreži osvane 300 sati novih video materijala i nisu u mogućnosti sve da pregledaju i zabrane.

Zbog toga apeluju na roditelje da obavezno prijave ukoliko primete crtaće sa neprikladnim sadržajem na njihovoj mreži.

"Vaše dete u jednom trenutku gleda normalan crtani o Pepi, a već u sledećem se vidi scena koja je potpuno neprikladna za dečji uzrast", tvrde stručnjaci.

Izvor: www.alo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ako nam deca ne čitaju, biće polovični lju...
“Biti pismen znači biti čovek koji razvija kapacitete samorazumevanja i koji je u stanju da sebe predoči drugim ljudima ...
6
Prva ljubav (Ti i ja)
Peva: dečiji hor Vrapčići
6
Kad TATA kaže deci: "MAMA sve bolje zn...
Neću odmah početi sa poslom. Ćutaću u tišini jedno pola sata. Slušaću ptičice, maziću psa, namazaću nokte. Ostaje mi još...
5
Debela deca
Kada su deca mala i buckasta, svima su simpatična, ali koliko je ova pojava kod dece zdrava?
5





HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?
U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga b...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here