Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 15:43:28
|
|
|
|
Meisje
|
Ja nemam nista protiv,donece jedan novi zivot i to je lepo
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 15:44:15
|
|
|
|
vonavoj
|
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 16:01:12
|
|
|
|
branki*
|
paaa,nemam neki komentar..mada,ipak je to puno godina,oboje su prilicno stari... u selu u kom radim,zena od 58 je zatrudnela prirodnim putem,dugo nije ni znala da je trudna,porodila se pre neki mesec,dete je dala u dom.
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 16:12:54
|
|
|
|
17 joka
|
Nikada nije kasno da se postane roditelj ja mislim da je to i velika hrabrost u tim godinama
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 16:30:03
|
|
|
|
MajaMV
|
Meni iskreno smetaju ovakve stvari, smeta mi u stvari to sto ce to dete kome zaista zelim sve najbolje jako brzo ostati bez roditelja, sto je najgore verovatno kada mu oni najvise budu trebali. Znam da svakome to moze da se desi, ali verovatnoca da ce dete biti ubrzo samo u tom slucaju je visestruko veca nazalost.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 16:52:03
|
|
|
|
janabons
|
S jedne strane prelepa vest jer nam stize jos jedan novi zivot ,a sa druge-stvarno imaju mnogo godina i nece biti tu kada detetu budu bili najpotrebniji,kao sto kaze Maja.ona 60, a on 73-bas mnogo Sve najbolje im zelim u svakom slucaju
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 19:01:53
|
|
|
|
lilihip
|
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 19:05:15
|
|
|
|
boba 11
|
Ja ne bih mogla da yamislim sebe sa bebom u cetrdesetim godinama pa ni sad sa 31 jer jednostavno nemam zivaca, jedva se sagnem kad kupam decu bole me ledja ,ali svaka njoj cast ako joj sve to ne predstavlja problem.Meni to nije prirodno inace bi bilo vise ovakvih slucajeva nego sto ih ima.Pretpostavljam da je ovakvoj odluci preovladala ogromna zelja da bude majka,drugi razlog ne nalazim
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 19:17:30
|
|
|
|
caca81
|
Nekoliko pitanja mi se mota po glavi...prvo: Da li je imala probleme kod začeća uopšte, ako nije šta je radila prethodnih 40 godina? I šta ju je sada motivisalo da rodi tuđe dete? U svakom slučaju nisam pristalica ovoga.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 19:20:50
|
|
|
|
lilihip
|
Moguće da je pokušavala, a kažu da donacija lakše uspe kada prođe menopauza .. a ko će ga znati ..
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 19:48:02
|
|
|
|
Dani.kv
|
Buducoj mami zelim svu srecu ovog sveta. Jednu stvar hocu da kazem. Meni je otac umro u 69 g a skolskom drugu u pedesetoj. Oboje smo ih izgubili za nepunih mesec dana
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 20:03:34
|
|
|
|
17 joka
|
i ja sam rdila VTO sa donaciom celija i sperme i nesmatram da ce nase dete biti tudje kad ga budemo imali
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 20:07:10
|
|
|
|
Verolina
|
Prosto nije normalno da zena koja ima 60 godina resi prirodno da radja. Ja imam protiv i to i te kako. Njena vitalnost joj prvo nece dozvoliti da se brine o detetu kako bi trebalo. Ako je vec radila sa donacijom, isto tako je mogla usvojiti dete od 15-tak godina da ga izvede kako treba na zivotni put. I 50 godina je puno, ali 60 je preterano. Ljudi postaju "bolesni" u nekim svojim zivotnim namerama, a u ovom slucaju bih rekla i sebicni!!!!! A na konto onoga sto je rekla Branki za zenu od 58, volela bih da to nisam procitala. Meni od 30 se ne da toliko puta, a zena u klimaksu rodi i ostavi ga. Zivotni putevi su paradoksalni, ne svidjaju mi se, i pocinjem zbog svega ovoga sebe da gledam kao najgoreg baksuza na planeti. I zao mi je sto zvucim grubo, ali imam osecaj da kad bih vaskrsla svoju baba Dobrilu iz groba, pre bi ona rodila nego ja. I jako sam besna zbog toga. Ali ne uzimajte moje reci zaozbiljno, posto sam poprilicno luda u ovim danima
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.1.2013 21:14:17
|
|
|
|
vikiveki
|
Neznam šta bih rekla na ovu temu Sa jedne strane razumem da ova žena želi da se ostvari i kroz ulogu majke, ali sa druge strane postavlja se pitanje pored koga će to dete odrastati kada njih dvoje više ne bude bilo ....Verujem da je ova žena o svemu tome dosta razmišljala i nadam se da je razmišljala i o budućnosti tog malog andjela kojeg nosi u sebi tako da sam ja optimista i mislim da će sve biti ok
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 0:07:56
|
|
|
|
Mishica 77
|
Po meni apsolutno neprihvatljivo! Prvo jedna "baba" od 60 godina treba bez problema da iznese trudnoću i donese na ovaj svet zdravu bebu. Hm... I to je možda najmanji problem. Prosečni životni vek u Srbiji je 74.22 godine. Mama baka možda bude te sreće, a možda i ne. A možda poživi i duže... možda. O tatinim godina neću ni da govorim. Znači da ta mama baka možda ne doživi da vidi svoje dete kako završava malu maturu, a o velikoj i da ne pričamo. I to pričam samo o preživljavanju. Mnogo bitnija je vitalnost te mama bake i sposobnost da se nađe svom detetu u svakom trenutku. Ma meni je nekada teško da se sagnem, kleknem ili ustanem 125 puta noću kada mi je dete bolesno, a skoro duplo sam mlađa od dotične. Treba za njim potrčati na ulici kada se otrgne i poleti ka drumu. I tako svašta nešto... Imala bih još mnogo da pišem ali me stvarno mrzi. Greota koliko mladih ne može da ima dece jer nema mogućnosti da "kupi" bebu negde tamo "preko", a ona rešila da na zalasku života ostvari sebe na taj način i lepo sebi "omogućila" bebu u 60.!!!! A šta je radila do sada? Ladila se?! Nije našla pravog? Ma daaaaaj! Ma to se protivi etici i zdravom razumu!
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 0:55:22
|
|
|
|
pocahontas
|
Gospode Boze. Nemam reci. Dokle seze ljudski sebicluk.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 8:42:56
|
|
|
|
hanka
|
I pored svega ja im zelim puno zdravlja i srece
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 8:44:45
|
|
|
|
sanji
|
Ja ću samo reći da nisam pristalica toga da babe i dede čuvaju decu, o pravljenju i rađanju istih u tim godinama je onda suvišno i komentarisati!
< Poruku je uredio sanji -- 3.1.2013 8:45:23 >
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 10:12:08
|
|
|
|
jovana13
|
i po meni je sebicno sa njihove strane, jer nece biti uz to dete kad mu budu najpotrebniji. Oni su ispunili svoju zelju, ali i to dete ce zeleti da roditelji budu uz njega u najbitnijim momentima zivota... Mislim da je bolje da su usvojili kad su bili mladji, sad bi imali unucice i na taj nacin bi se koliko toliko ostvarili na tom polju. U svakom slucaju, svaka im cast na hrabrosti, ja imam 21god pa dok uvece okupam oba deteta ja sam premorena a ledja mi otpadaju. Da ne pricam o prohodavanju dece i ledjima u tom periodu. Zelim im sve najbolje i njima i detetu..
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 10:17:48
|
|
|
|
Meisje
|
To je lican izbor i svako ima pravo na to. A sto se tice cuvanja dece kasnije,sta vredi meni sto su me roditelji rodili na vreme kad su umrli dok sam bila mala,znaci sve je relativno i sigurno nece u dom!
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 10:42:24
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka Nikada nije kasno da se postane roditelj ja mislim da je to i velika hrabrost u tim godinama Tacno je da nikada nije kasno da se postane roditelj ( i sto se tice ove zene, mogla je da posvoji neko dete 15-18 godina), ali biti majka bebi u 60 godina je poprilicno suludo. Moj otac ima 60 godina i smatra sebe dekom, sto realno gledano i jeste, a muskarac je. Ne znam samo kako bi moja majka reagovala na ovo. Ona ima 50 godina i ne bi joj palo na pamet da radja dete. I ko sam ja da postavljam granice, ali po mom misljenju, dete se radja do 45-te najkasnije. I to je kasno, ali ajde, ne da ti Bog, pa sta ces, bolje i tad. Nakon toga ti si predklimaktericna ili klimaktericna zena i nisi psihicki u stanju da gajis dete. A da ne pricam o ovoj postklimaktericnoj personi. Ja sam zaista sokirana. I nisu u pitanju samo godine. Zamislite koliko je toksina za 60 godina nakupio njen organizam. Strasno! Dobro nije trazila da joj vrate trojke.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 16:51:06
|
|
|
|
liliana
|
Neka joj je zivo, zdravo, srećno i nasmejano!!!
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:18:41
|
|
|
|
Figaro88
|
Meni ovo smeta,iznervirala sam se kada sam prvi put procitala.Kada sam ja lezala u bolnici na odrzavanju trudnoce samnom je bila jedna zena koja je imala preko pedeset,i to mi stvarno nije izgledalo prirodno.Najvise me nervira to sto ce to dete najverovatnije malo ostati bez roditelja,a i ne mogu da zamislim zenu sa 60 i nesto kako trci ceo dan za trogodisnjim detetom.Nadam se da ce biti tu dovoljno dugo da svoje dete izvedu na pravi put,i naprave od njega coveka.......
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:19:55
|
|
|
|
nina26
|
Pre neki dan ovde se porodila zena, 53 god, koja je uzela jajne celije svoje cerke, jer ista nema matericu, i zelela je da pomogne svom detetu. Jeste da nema veze sa ovim slucajem, ali eto palo mi na pamet Znaci baka je u stvari surogat majka, sta mislite o tome????
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciRegenerativna medicina i matične ćelijeMatične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Anketa
Мобилни телефон.
пеперутка16
Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?