Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:23:53
|
|
|
|
dunja RR
|
Nina bila je pre par godina u jednoj epizodi Private practice baš jedna identična situacija ..
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:27:19
|
|
|
|
17 joka
|
meni je sve to OK. ako oni tako zele i osecaju u pravu ste i meni je zao sto ce dete rano ostati bez roditelja ali sigurno su svesni toga....
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:32:31
|
|
|
|
nina26
|
Dunjci, eto ima takvog slucaja i u stvarnom zivotu Eh, na sta su majke na sve spremne
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 17:40:21
|
|
|
|
Figaro88
|
Kada su mi doktori rekli da mi trudnoca nije preporucljiva moja mama koja ima 44g je rekla da bi nam ona rado bila surogat ako zelimo drugo dete.Zalosno je sto u nasoj zemlji to nije dozvoljeno.Ali ona sebi ne bi rodila dete sada zato sto ne zna da li bi bila za njega tu dovoljno dugo i da li bi imala zivaca za jos jedno dete.A zamisli tek sa 60
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:03:20
|
|
|
|
Olga75
|
evo tema SUROGAT MAJKA molim da nastavite tamo o tome a ovo , pa neka rodi , svu srecu zelim , nit sam eticki komitet nit cu ga hraniti da li je hrabro , sebicno ili suludo , ne znam
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:18:57
|
|
|
|
Mishica 77
|
Nisam ni ja eticki komitet ali mislim da se za ovakve situacije i traba oformiti etička komisija ili šta već pa da se odlučuje da li odobriti ili ne. Kad već postoje razne komisije i konzilijumi koji odlučuje kako i da li nešto treba činiti ili ne(mislim na zdravstvo), zašto ne i za ovo? Ovo je lično mišljenje i ne želim gnev i osude samo moram da prokomentarišem. Želim da dete bude živo, zdravo i dugovečno. Nadam se da mama baka ima love da kupuje sebi zdravlje kad već pameti nema.
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:27:20
|
|
|
|
Olga75
|
ko zna zasto ona do sada nije bila trudna ili usvojila dete , zasto se nije ostvarila kao majka , njena stvar koja sad nekako mene vodi u drugu krajnost zena od sezdeste da radja , jeste neprirodno , devojcica od petnaest da radja , da li je neprirodno ? mislim eto , jos jedna eticka dilema , bar kod mene
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:37:12
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Dunjci, eto ima takvog slucaja i u stvarnom zivotu Eh, na sta su majke na sve spremne Pa da, majke su čudo
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:49:39
|
|
|
|
pocahontas
|
jao pa ja sad moram da odgovorim da nemam nikakvu eticku dilemu po pitanju radjanja sa 15 i sa 60. apsolutno nije isto. da ne budem pogresno shvacena, ni slucajno ne opravdavam tinejdzersku neodgovornost niti mislim da je u redu radjati sa 15, sto otvara i pitanje abortusa (ciji nisam protivnik). stava sam da radjati u poznim godinama nije nista drugo do sebicluk, odnosno sebicno zadovoljavanje svoje potrebe da se ostvari roditeljska uloga, a bez razmisljanja o posledicama i daljem zivotu tog deteta.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:56:41
|
|
|
|
Olga75
|
pa kazem da ovo otvara mnoga pitanja za eticki komitet a svi smo vlasnici svog tela i tako samo na glas razmisljam
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 18:57:00
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ceo dan se mislim da li da napisem nesto u ovoj temi... Ja sam dete rodila sa punih 35 ona sada ima samo 2 godine i veoma mi je zao sto nisam ranije radjala samo zbog vremena koje mogu da provedem s njom. Kad podje u prvi razred ja cu imati 42 a moja majka je moju sestru poslala na faks sa 42, a da li cu ja to docekati pitam se.... Mracne misli znam... ali to je ipak jace od mene. Opet, sa druge strane se pitam da li je roditeljstvo samo radjanje ili mozda odgajanje? Mislim da je ipak trebalo dosta ranije da razmislja o tome da se ostvari kao majka, makar i usvojenom detetu pored koga bi verovatno uzivala u svakom trenutku odrastanja, pruzila mu sve sto moze, da bude tu kad je potrebna pa i da dobije unučad. Pozdravljam njenu odluku i divim joj se na hrabrosti, nije to bilo lako ni za nju ni za njenog partnera.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 19:27:57
|
|
|
|
Mishica 77
|
15 ili 60.... Nije baš isto ali podjednako strašno. Ova nezrela psihički i fizički nedovoljno razvijena, a ova izanđala. Sve u svemu o obema treba brinuti. Isto kao i o bebi.... Nije tema i neću da raspredam o maloletnici. I jeste da su svi vlasnici svog tela ali opet se povinuju pravilima koje nalaže zdravstvo kada je to potrebno. Moderno doba....
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 20:04:15
|
|
|
|
jovana13
|
moram off iako nije tema. Nisam ostala trudna sa 15 vec 17,5 rodila dete u 18 i neki mesec. Sad imam i drugo i moje a i misljenje mnogih oko mene je da sam je ocuvala do sad bolje od mnogih koje imaju po 30 i postaju majke. Apsolutno zavisi od osobe, ja nisam pogresila i volim sto sam mlada mama u srecnom braku sa 2 dece.. Izvinjavam se sto nije to tema.
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 3.1.2013 21:48:41
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Mishica 77 I jeste da su svi vlasnici svog tela ali opet se povinuju pravilima koje nalaže zdravstvo kada je to potrebno. Tako je. Ja ne znam koji to zakon i ustanova dozvoljavaju ET osobi sa 60 godina, kada se tako svesno rizikuje njen zivot bez preke potrebe. Samo da se uzmu pare. Zidovi materice neelasticni, doping hormonima posle klimaktericnog doba koji donosi povisen faktor rizika od kancera za preko 50%, toksini u organizmu...ma uzas!!! I zasto kao i sve ostale zene nije otisla na botox, ako je vec zelela podmladjivanje, posto mi ovo mirise bas na to Nini, ni taj slucaj ne odobravam. Rizik je preveliki, zrtva je prevelika. Ja bih prodala imanje i platila surogat majku, ali svoju ne bih mogla izlagati takvom riziku. Ali svako ima svoje.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:26:36
|
|
|
|
babby
|
Nije mi jasno da u svim ovim komentarima niko ne spominje ljubav a ocigledno se radi o tome sad ne treba je osudjivati svako zna svoje razloge najbolje,neko ce roditi dete sa 20-30 god. i bacice ga a ova zena sa 60 kao prvo rizikuje svoje zdravlje a ipak ga zeli , to je samo jedna mala dusa koja nebi ni bila rodjena da nije njih dvoje tako kasno nisu nasli ljubav ,nek im je sa srecom.
< Poruku je uredio babby -- 26.1.2013 14:27:52 >
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:33:10
|
|
|
|
17 joka
|
Niko ne garantuje ni da ako imas dete sa 30 godina da ce te dete nedaj Boze ostati bez roditelja rano i biti samo njimase divim na hrabrosti i zelji za tako nesto u tim godinama ja licno nikada tako nesto ne bih smela u tim godinama,ali ko sam ja da sudim neka su oni samo zdravo i srecno, a ostalo je nebitno.
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:36:14
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: babby a ova zena sa 60 kao prvo rizikuje svoje zdravlje a ipak ga zeli A da li ova žena sa 60 zna da je ona manje bitna u celoj situaciji i da je mnogo bitnije to što ona ugrožava i zdravlje bebe? Ne samo u trudnoći već i u procesu porođaja. IZVORNA PORUKA: babby Nije mi jasno da u svim ovim komentarima niko ne spominje ljubav Naravno, kada to nije poenta priče. Dete ne mora obavezno da bude dokaz ljubavi. Postoje i drugi načini, a pogotovu kod tako zrelih ljudi kao što su ti baka i deka.
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:38:29
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Volela bih da za koju godinu televizija opet poseti ovu porodicu a novine da pišu o njima... da nas obaveste šta se dalje dešavalo. Jer, nije mala stvar roditi dete u tim godinama.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:43:13
|
|
|
|
babby
|
Misice ni ja licno nebih smela da se resim tako nesto da uradim ali sto rece Joka ko sam ja da sudim o tome i i dalje kazem da to mora da postoji ljubav jer je ona pokretac svega neverujem da se njih dvoje ne vole bez obzira na godine.
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 26.1.2013 14:49:13
|
|
|
|
17 joka
|
pa bas niko i nista sad nemoze da to promeni a ja samo mogu reci da su ludo hrabri i da sigurno postoji velika ljubav i zelja ili nesto deseto za tako nesto
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 1.11.2013 18:34:49
|
|
|
|
New Mom
|
Čudo: Trudna u 52. godini Glumica Ljiljana Jakšić u 52. godini čeka svoje prvo dete. Popularna Salveta iz humorističkog serijala „Kursadžije“ vantelesnom oplodnjom začela je i za desetak dana rodiće ćerku. Izvor
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.11.2013 7:05:25
|
|
|
|
17 joka
|
19 Oktobra na uzvlacenju za besplatnu VTO bilo je preko 100 parova bila je tamo i Ljiljana Jakšić kakve je ona stihove čitala i mazila svoj stomak,kada su svi plakali...
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.11.2013 8:13:34
|
|
|
|
vikiveki
|
Kako je ona sada srećna mogu samo da zamislim koliku sreću sada Ljilja oseća, posle toliko godina ostati trudna
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.11.2013 8:51:57
|
|
|
|
nata11
|
Zar se nije ova zena iz Smedereva vec porodila_
|
|
|
|
RE: Žena iz Smedereva trudna u 60. godini 2.11.2013 19:21:24
|
|
|
|
serpica
|
Eh Nato i mene to zanima ko zna kako je sve proslo
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Ankica ili Anica?taki_82Ankica (
35%)

Anica (
65%)
Ukupan broj glasova: 62Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!