|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 9:43:49   
Modessty
Drage moje evo teme vezane za vreme u koje vaša deca idu na spavanje. Govorimo o deci starijoj od jedne godine.

Moj Danilo je oduvek imao neki svoj ritam i nije dozvoljavao da mu to neko menja. Njegovo vreme za krevet je negde između 21 i 22h. Retko kad se uspava posle 22h.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 9:45:44   
Anoniman
Una je kao beba jako kasno isla u krevet oko 11, 12 h , a sada leti uglavnom oko 10-10i30. A kada ide u vrtic najkasnije u 9 je u kerevtu...

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 9:46:47   
jabudic
Moji radnim danima idu u 20h30, vikendom im dozvolim do 21h, jer ni ja ne radim, niti oni idu u vrtić.
Naravno, u sobi se nastavi priča bar još pola sata.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 9:56:45   
Žapkić
Uvek sam zavidela roditeljima čija deca idu na psvanje u 20-21h. Moje dete nikad, čak ni kao beba, nije zaspalo pre 22:30-23h.
Čak , kao bebu-okupam je, nahranim i stavim u krevetac oko 19:30-20h. Ona odspava petnaestak minuta i posle oči k"o kafanske sarme do 23h!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 9:58:56   
Modessty
Prebačeno iz teme : U koliko sati stavljate bebu na spavanje?


IZVORNA PORUKA: Torbica
Najkasnije 20h, i zimi i leti.... Od prvog dana, zimi nekad i u 19 i 30. Spavaju kao oduzeti i veliki i mali, ne bude se do sutradan oko 8-9, a kad idu u vrtic, dizem ih u 7 i 15.


IZVORNA PORUKA: Peace*
Kako je to super. Ja Luku kad god da stavim u krevet, on zaspe u 22.30. user posted image


IZVORNA PORUKA: serpica

Oko 21h svo troje u isto vreme.


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Danilo uglavnom se uspava najkasnije do 22h. Sve zavisi kad je ustao tog dana i koliko je ludovao preko dana. Recimo u subotu smo išli na trening i on nije dočekao ni tuširanje. Došli kući, skinuo patike, lego na krevet i momentalno se uspavao. user posted image A bilo je oko 20.30h
Nikoli je vreme oko 20h, najkasnije u 21h.


IZVORNA PORUKA: Torbica


IZVORNA PORUKA: Peace*


IZVORNA PORUKA: Torbica
Najkasnije 20h, i zimi i leti.... Od prvog dana, zimi nekad i u 19 i 30. Spavaju kao oduzeti i veliki i mali, ne bude se do sutradan oko 8-9, a kad idu u vrtic, dizem ih u 7 i 15.

Kako je to super. Ja Luku kad god da stavim u krevet, on zaspe u 22.30. user posted image

Nemam pojma da li to uopste ima veze samnom ili su takva deca. Kod mene kao u kasarni, svi na svojim pozicijama i zaspu u roku od 15-tak minuta, dakle treba im.


IZVORNA PORUKA: Peace*
Ma, Luka legne u 21.30, i pre 22.30 nema šanse. Probala sam da ga stavim i u 20.30, al tuga mi. leži dva sata u krevetu.
Jednostavno, kad god ga digla ujutru, imao sport ili ne, bio aktivan ili ne, on zaspe u 22.30.


IZVORNA PORUKA: Torbica
Dok god nije nervozan, kenjkav, dobro je. Toliko mu treba!


IZVORNA PORUKA: Peace*
Čitala sam neki text... Znaš već, mene brine što je nizak, iako vidim po garderobi da je porastao, i dalje je najniži u razredu, aj makar više nije kost i koža (sad je kost i mišić user posted image ), pa sam u tom textu pročitala u 21h počinje da se luči neki hormon koji ima veze indirektno sa rastom, i da dec treba da spavaju u 21h. I baš bih volela to da isprobam (testiram), ali da bi on zaspao u 21h, to znači da moramo (da da oboje, i ja sa njim) da budemo u 20h u krevetu, i da ga mazim, pevam, pričam, što bi bilo ok kad ja ne bih zaspala u 20.15 u takvom položaju, te se to svede na onu pesmu "I sve tako dok ne zaspi, dok ne zaspi ona sama, a ja tiho, sasvim tiho, kažem tati Spava mama". user posted image


IZVORNA PORUKA: Torbica
Joj legendo! Ne forsiram tu pricu hormona, odmah se svi nadju prozvani ali magistarski mi je bio iz neurofarmakologije i bas sam proucila sve to, pinealnu zlezdu/melatonin/serotonin.... I da, bitno je. Ali sta sad ti kad on nece, da dubis na trepavicama? Ne znam sta bih, ali ovi moji ne prave pitanje/problem, i opet, mozda su oni takvi a ja bih mogla da se slikam da mi je dete kao tvoje.


IZVORNA PORUKA: Peace*
Ne pravi ni on problem. Leži u krevetu i ćuti, eventualno izađe da popije vode. Nije drama, ali ne može da zaspe.
Probala sam da čitam priču, ali ni to nije rešenje. Umesto da zamišlja, on kod svake stranice kaže "da vidim sliku" user posted image . A onda kad završimo priču, njih dvojica još čitavu večnost ćaskaju o tome. user posted image Pre neko veče sam pomislila da bi možda rešenje bilo da imaju odvojene sobe (koje nemamo trenutno).


IZVORNA PORUKA: Torbica
Ja moje ucutkam, dvoje vecih su u sobi, bebac posebno. Uglavnom kazem posle mazenja, sad cutimo da bismo ujutro bili naspavani i odmorni, nemojte da se svadjamo, tisina i spavanjac. Mora da sam bas vestica.....
Ali, rutina je stvarno bitna. Nekoliko mojih drugarica stavlja bebe od starta izmedju 20-21h i oni zaspu i iako su sad to vec klinci od po par godina, zadrzali su to. Opet, koliko je do roditelja a koliko do dece, veliko je pitanje.


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR
Sad će Torbica da em zadavi user posted image

Elem, meni je Ana do 2. godine u krevet išla u 22. Spavala popodne pola sata i posle do 23 vileni i nisam mogla da je uspavam. Tad mi prekipelo i ukinula sam popodnevno spavanje i u krevet u 20h! Tad je spavala po 12h, posle se to skraćivalo i sad spava od 20 do 7. Ako kasnije legne, ranije se probudi. Ako ima u toku dana mnogo aktivnosti, lošije spava noću

E sad, spavanje kad i koliko raste. Mei bre dete raste i raslo kao iz vode. Sad je već viša nego vršnjaci, a bogme imamo u komšiluku dve košinice - jedna je 2 godine starija, druga 4 godine. Iste je visine kao ta što je 2 god starija, aihahaj viša od ove što je 4 godine starija. Ipak mislim da je tu sve do genetike.


IZVORNA PORUKA: Torbica
Iju, pa sto da te zadavim? user posted image Bas ti lepo spava dete! user posted image


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

A mislila sam da sam napisal da ja u toj ne verujem - već da je do genetike user posted image

Komšijka ta što je 2 god starija leže oko 23 nekad i kasnije



IZVORNA PORUKA: Torbica

Ahaaa, cek dok skontam! Onda ovi moji imaju divnu genetiku, svo troje! user posted image Nisam sigurna koliko je do cega ali sam misljenja da treba pokusati sa rutinom.


IZVORNA PORUKA: Modessty RR
Ja mislim da deca uglavnom imaju neki svoj ritam. Danilo je od samog rođenja imao neku svoju rutinu - sisao na tri sata, upsavljivao se rano pa i rano ustajao. I sad tako. Ne spava preko dana skoro nikada. Uveče je u krevetu već od 21h. E sad, nekad odmah zaspi, a nekada gleda crtaće ili čitamo knjigu ili tata izmišlja priče. Ako je mnogo umoran, onda smao kaže meni se spava, legne u krevet i zaspi za dva minuta.

Vidim da i Nikola od samog starta ima svoj ritam. On je u 20h već u krevetu. Kažem, nekad se uspava i oko 21h, ali retko. On kad mu se spava hvata se za uvce i to je to.

Moja bratanica je totalno drugačija! Ona je uvek spavala dugo ujutru, a uspavljivala se mnogo kasno - nekad i oko ponoći! Takvo dete. Svašta su probali da joj promene ritam i ništa nije uspelo.


IZVORNA PORUKA: superm
Mm i ja se trudimo da ostanemo dosledni u tome da deca do 21 h budu u krevetu. Bebac nam je pravio probleme, pisala sam u Pozitivnoj disciplini, ali nekako i on je to prihvatio. Upornost je zlata vredno!


IZVORNA PORUKA: Torbica
A sta bi se desilo da je par dana podignu u 7h ujutro, opet bi legla tako kasno? Meni je to strasno, iskreno....


IZVORNA PORUKA: Modessty RR
I meni je to strašno! Ona ide u vrtić, znači bude je rano svaki dan. Mislim da je hvata kriza oko19h, ali ako tad zaspi probudi se u ponoć i onda banči do 3 ujutru! Stvarno strašno!


IZVORNA PORUKA: bubulence
Ema je do drugog rodjendana spavala u pola 9, najkasnije u 9. onda smo uspeli to malo da pomerimo jer meni leti nikako ne odgovara, obzirom da je pre 7 ne izvodim napolje (ono pre podne ne racunam). sada uglavnom zaspi do pola 10. ako preko dana slucajno one spava onda se komira jos u 7... posto ona ne ide u vrtic i ne ustaje rano, ovo mi je sasvim ok.


IZVORNA PORUKA: pocahontas
moje starije dete jako voli da spava i dosta spava, kad se tek rodila smo celu proceduru kupanje/podoj/spavanje zapocinjali oko devet, onds smo je mi pomerili za osam, a kad je sa godonu dana izbacila drugu popodnevnu dremku, sama je pomerila vecernje za nesto posle sedam, a danju spavala jednom, oko sat i po, dva. kad ide u vrtic, u keevetu je u osam najkasnije, a uglavnom vec oko pola osam.
malu bebu kupamo u osam i petnaest, pa dok sisa i on zaspi do devet, dnevne dremke jos nije ustalio, ali za sada uvek im jednu od 2 sata i jos nekoliko od po pola sata, sat, zavisi kako koji dan.
ona se, dok nije krenula u vrtic budila uglavnom izmedju osam i devet (desavalo se i deset_, jednom cak i pola jedanaest), kad ide u vrtic ja je budim izmedju 7 i 7.20h. on se probudi izmedju 5 i 7, ako se probudi u 5 onda nastavi do osam, a ako se probudi u 7 bude budan do sledeceg sisanja, sto bude oko devet.


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Torbica
A sta bi se desilo da je par dana podignu u 7h ujutro, opet bi legla tako kasno? Meni je to strasno, iskreno....


D moze da zaspi u ponoc (nismo doduse probali ali jesmo probali kasnije da je stavimo u krevet i videli da to ne pali) i opet bi se rano probudila. Takva je. Dete se rano budi. Trajao nam je sad period super da spava do pola 8, ili cak i 8 ali na moru je skratila vreme spavanja i to puf za skoro cela 3 sata verovali ili ne (tu racunam skracivanje dnevnog spavanja i nocnog) tako da je opet pocela da se budi oko pola 7, a jutros se probudila cak u pola 6.

Na spavanje ide oko pola 9 ili cak 9 kad je tatica uspavljuje jer se njih dvoje voledu mlogo pa taja popusta a kad mama uspavljuje vestica onda dete ide u krevet oko 8 NAJKASNIJE pola 9user posted image
Htedoh reci neko prosto tako kasno leze kao sto moja D stalno rano ustaje.

PS: pocela je tatu da trazi sve cesce i cesce ahahha


IZVORNA PORUKA: tijatija
Pocela skola, vrtic svi su u krevetu u 19 30. Inace preko raspusta su bili do 20 30. U retkim situacijama se to pomeralo jer moja deca su tako naucena od prvog dana i isto pravilo vazi za svakog bez obzira koliko su godina... Oni se ne bune... Inace kad god ih legnem oko 6i30-7 se bude so je OK jer pocinje spremanje za skolu i vrtic...


IZVORNA PORUKA: Peace*
Znaci moras istrajati jer joj sad stvaras naviku odlaska na spavanje u odredjeno doba.


To nije tačno.
Meni je Luka do negde 3-4te godine išao u krevet u 20-20.30. Dakle, od rođenja tako.
I onda odjednom... više tada nije mogao da zaspe.


IZVORNA PORUKA: Peace*

Epilog:

Digla sam juče Luku u 7h.
Bio je u školi od 8-12.30 (5 časova, od toga 1 fizičko).
Onda je bio sa dadiljom u dvorištu do 15.30.
Onda je uradio domaći.
Pa smo išli na fudbal od 19-20h, i to neki mlad, ambiciozan trener bio, mast im je izvadio.
Jedva sam ga poterala u krevet u 21.45, i zaspao je u 22h.

Jutros ustao u 7h, nije se žalio. user posted image

Ustvari, shvatam da skroz mašim temu, jer je ovo za bebe. Možda bi se trebala otvoriti tema za starije? hajde moderatori razmislite, jer i to onda nekako treba ograničiti po godinama. user posted image




< Poruku je uredio Modessty RR -- 9.9.2014 10:01:53 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 10:09:00   
Olga75
zver ide na spavanje oko 20 i 30 u 21 vec spava
i budim je oko sedm , uvek bi jos pet minuta user posted image
mada ja mislim a bi trebalo da odrema i popodne al dobro

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 10:22:49   
Torbica
Moji su rano izbacili dnevno spavanje, sa oko 3 god... A pred kraj tog izbacivanja jos su ranije legali. Po meni je optimalno da do 21h spavaju. Peace, mozda imas Nikolu Teslu?user posted image E sad, vi kad dodjete kuci u 20h, realno i ne mozes ocekivati da vec u 21h spava. Ja pojma nemam kako cu uskladiti te vecernje sportice kad dodje vreme...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 10:30:33   
Peace*
E sad, vi kad dodjete kuci u 20h, realno i ne mozes ocekivati da vec u 21h spava.


Zašto?

Tuširanje, večera, zubi, krevet.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 10:33:29   
Modessty
nama se danilo pre uspava kad iden trening, tj kad dođe sa treninga nego kad nema nikakvu obavezu
Ako je trening do 20h, on jedva izdrži tuširanje i pre 21h se uspava

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 10:39:38   
Torbica
Peace, pa treba mu bar pola sata da se smiri, prebaci film u novu pricu, u tom smislu. Kaze psiholog da i nakon kupljenja dece iz vrtica, narednih pola sata iako su fizicki prisutni, nisu se prekopcali. I jos ta rutina i da se stisa ne bi li zaspao.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 11:31:59   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: Peace*

Nije frka, nego sam shvatila da sam juče napisala LiLj da nije tačno da je u pitanju rutina i navika spavanja, a onda sam malo razmišljala i zaključila da naravno da "nije istina" kad poredim dete od 8g i dete od 1g (Torbica je izuzetak user posted image ).
Dobro nisam uporedila svog brata od 20 sa njenim detetom od 1g. user posted image

user posted image Imas VEEEEEELIIIKUUUU decu ehhehe...sta ja znam, ja znam da sam ja D uvela spavanje recimo dva puta dnevno u pola 9 ujutru pa u pola 3 popodne pa u 8 uvece i to je bilo neprikosnoveno. Kad je presla na jedno spavanje zaspi izmedju 11 i 12 uglavnom i uvece u 8 ali kazem sad sa taticom to pomeri na 9 uvece jer ne moze da se odvoji od njega ali jedva gleda u 9 uvece, tako da je spavanje uglavnom oko pola 9. I opet mislim da je to neka rutina. A sto se tice koliko spavaju svako je tu razlicit. Nekom treba vise sna nekom manje. Ovoj mojoj ocito nece trebati puno sna.

Nego ja sam u osnovnoj skoli i u kasnijim razredima vecito u 9 bila u krevetuuser posted image , mislim da sam tek u sedmom razredu uspela da docekam Novu Godinu ahahah...Prosto to sam ja, a opet moj brat je mogao najnormalnije da zaspi i u ponoc i kad god. Sve zavisi od deteta do deteta.


evo citirala sam post iz one teme kad bebe idu na spavanje. Izvinjavam se moderatorima jer sam tamo omasila

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 11:40:25   
Sanjica26 RR
Moja Teodora ako ne spava u vrticu vec joj se u 6 spava. Onda se razvlacimo do pola osam, jer mi.je bas rano da legne u 6. Inace kad spava u vrticu, u 8 je vec zaspala. Sofiju isto spakujemo u 8.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
9.9.2014 22:48:34   
Sanchy
Dok je M.koristio lazu za spavanjac uspavao bi se izmedju osam i devet uvece recimo,e poslednjih meseci pre pola jedanaest nema sanse,nekad i kasnije..Tacno se poklopilo sa ukidanjem laze..Popodne spava sat i po ranije je spavao i po tri sata..ako ne odspava popodne uvece zaspi ranije ali je prethodno strasno nervozan i placljiv..Ali zato ujutru spava do devet pa i deset sati ..Bas mi je juce mm procitao tekst da deca koja ustaju pre sedam sati ujutru odrastu u depresivne ljude,istrazivanje radjeno u Americi,sad ima li sta u tome ne znam..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 7:20:05   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Sanchy
..Bas mi je juce mm procitao tekst da deca koja ustaju pre sedam sati ujutru odrastu u depresivne ljude,istrazivanje radjeno u Americi,sad ima li sta u tome ne znam..

user posted image u Americi su skoro svi depresivni, moderna bolest. Ja ne smatram sebe depresivnom a celog zivota sam ranoranilacuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 9:29:20   
Torbica
user posted image Nisam ni ja, a isto sam ranoranilac. Deca da mi legaju tako kasno mene bi slog strefio. I ne svidja mi se ni to ustajanje u 10, prodje prepodne...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 9:44:00   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Sanchy
Bas mi je juce mm procitao tekst da deca koja ustaju pre sedam sati ujutru odrastu u depresivne ljude,istrazivanje radjeno u Americi,sad ima li sta u tome ne znam..


Ko li je radio to istraživanje? user posted image

Jok bre, evo ja vampir od malena (pre 7 sam se dizala, a i sad kad sam trudna) pa ne dam sam daleko od depresije, nego ihaaaj. Pa bre ako nisam prsla posle 6 godina ovde sama, neću nikad. A nisam ni depresivna user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 9:46:54   
Torbica
user posted image

Kad bi isao u vrtic i ne bi mogao da spava ujutro dugo, verovatno bi legao ranije.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 9:58:00   
Mala Elena
To su glupa istrazivanja. Ja nisam ranoranilac , osim kad moram ili mi je jednostavno ne spava. A deca sto su umornija u toku dana, teze ih je uspavati uvece .

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 10:14:34   
NadaR
M ide u krevet uglavnom u 21:15 (tad se zavrsava Avatar )

Sad se smrkava ranije a i iscrpi ga skola i trening pa ce ranije u krevet . Ako imamo goste ili neko desavanje u kome on uziva , ne forsiram ga ide na spavanje u odredjeno vrijeme.

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 11:48:56   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image

Kad bi isao u vrtic i ne bi mogao da spava ujutro dugo, verovatno bi legao ranije.

Ja sam isla u vrtic i ustajala ujutru u pola sest i mogu reci da sam ceo zivot tezak pesimista,mozda ne depresivna ali pesimista svakako,sto uopste ne mora da ima veze sa ovim nazovi istrazivanjem ali ajde..hvala Bogu taj period vrtica nije dugo trajao user posted image ..nisam ljubitelj vrtica ,ustajace ceo zivot te u skolu te na posao ,ne mora bas i ovako mali..,a sto kazes prodje celo prepodne pa kakve on obaveze ima sa dve godineuser posted image ?Ni ja ne volim prepodne nikako,uvek biram da radim popodne eto posledica vrtica to definitivnouser posted image


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 11:51:39   
Olga75
i ja sam isla u vrtic u pet i petnaest ( moja mama je radila od sest ) i eto mene i moje bene user posted image
mislim da , deca treba da idu "na vreme "da spavaju , vreme za moje dete je 20 i 30 - 21 , ne moze duze ni da ostane budna ali mislim da je i to kao i sve ostalo od celjadete do celjadeta

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 11:58:57   
Sanchy
Pa da,tako je M.isao dok nisam ukinula lazu sad samo ako ne spava popodne zaspi ranije ali je onda prethodno mnogo nervozan tako da nemam resenje..a i ja sam ceo zivot nocna ptica,uvek sam mrzela rano ustajanje a to je stvarno posledica vrtica ,i danas se secam kako su me budili a napolju mrak,kako me baba presvlacila,mama nosila do busa jer nisam htela ni da hodam tako rano e haos

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 12:06:28   
Olga75
ka bude stariji , krene u vrtic a to je "obaveza "icice na spavanje ranije
mislim kad svako jutro ustane u sedam , pa tamo raznih dogadjaja i utisaka pa vanvrticke aktivnosti
jednostavno se fizicki umore i zaspu
barem je kod zvercice tako

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 12:16:00   
Klarita
Dok nisam rodila N, K je imala svoj ritam i bas je uredno spavala i jela i sve je nekako bilo po rasporedu i godilo joj bas. Onda je dosla beba i nekako ja smotana dopustim izleteuser posted image Pa kad ide u vrtic, ona spava oko 22h, a desava se da se uspava i u 22i30, pa cak i 23h....lezi u svoj krevet, pricam joj price, bajke, ceskam je, mazim...ne pomaze. Prosle nedelje sam je pustila da sama potrazi da legne (vikend bio), jer obicno kad joj se prispava onda ne bira mesto i vreme, i znate sta...u 00:47 je izustila da bi mogla da legneuser posted image mislim znam tacno u minut jer sam se sve vreme dopisivala sa devojkom mog brata na viber. Ujutru ustane bez problema najkasnije u 8h, a kad ide u vrtic u oko 7, 7i30. Vise ne znam sta da joj radim...tesim se samo da ide zima, jer ruku na srce, prijalo mi je to kasno uspavljivanje tokom leta, ako ovo leto ikako moze tako da se nazove.
Tako da, sva su deca razlicita. odlicno sto deca lezu do 21h, trudim se i trudicu se i dalje da je spakujem ranije, jer shvatam vaznost sna. Ali recimo od 7 dana u nedelji, 6 se trudim, jedno vece pustim...ko zna, mozda uspem ako nastavim i dalje.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje?
10.9.2014 12:22:25   
Sanchy
On je i ovako svaki dan po ceo dan u dvoristu a obavezno odemo i u setnju i izjurca se i izigra,znaci svaki dan,hocu reci nije bez aktivnosti ,svakodnevnih,i crtamo i pisemo i citamo i svrljamo kredama napolju i vozimo bicikle,,znaci sve isto kao u vrticu samo sto mm i ja to radimo sa njim a ne vaspitacice,takodje mu je uvek i neki drugar ili drugarica tu,posto vec imamo dvoriste..i to nista ne vredi,tacno od kada smo ukinuli lazu,pa da li je to moguce?Da li je iko imao takav problem da mu dete kasnije zaspi kao posledicu ukidanja laze?

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima
Neki trenuci stvaraju uspomene. Njihove uspomene kojih će se verovatno sećati ceo život.



Click Here