|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 12:26:01   
Anoniman
Ovo je neko jutro bila tema u Jutarnjem programu na RTS-u i mm i ja smo baš dugo raspravljali na ovu temu... Zanima me kako vi razmišljate... Lično-u ovom obliku zakon mi je potpuno nerazumljiv i neprimenjiv, pa i apsurdan... Daleko od toga da podržavam nasilje nad decom, ali da li zaista možemo vaspitavati decu samo lepom rečju user posted image

Uskoro zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja decePredlog zakona, koji je trenutno na javnoj raspravi, donosi potpunu zabranu bilo kakvog fizičkog kažnjavanja dece, čak i kada je ono blago i u vaspitne svrhe. Prednacrt Građanskog zakonika, koji je trenutno na javnoj raspravi, predviđa odredbe koje ne samo da zabranjuje roditeljima
da tuku decu, već i da ih pljesnu po ruci ili udare prutom po guzi u vaspitne svrhe. Psiholozi, međutim, upozoravaju da ovakvi propisi samo mogu da poremete odnose u porodici.

user posted image

Za i protiv

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da se nada da će pobediti zdrav razum i da zakon neće ni biti donet u pomenutom obliku. - Bilo bi pogrešno i štetno da ga usvoje zato što kažnjavanje dece mora da bude dostupno roditeljima kao legitimno sredstvo u vaspitavanju i obavljanju roditeljske funkcije. Pogrešno je izjednačavati fizičku kaznu sa zlostavljanjem. Ako bi ovakav zakon počeo da se primenjuje, odnosi u porodici bi se promenili, a ionako su se pogoršali u pravcu slabljenja roditeljske moći, dok deca postaju sve jača u zahtevima. Zato ćemo podizati generacije nesocijalizovane i razmažene dece - upozorava Milivojević.

- Doći ćemo do toga da će dete ucenjivati roditelje, na primer pretiće lažnom prijavom zlostavljanja ako ga ne puste u grad. Supružnici će se prilikom razvoda koristiti ovim i optuživati onog drugog, a u vaspitanje i optuživanje će se umešati i babe, tetke, strine, šira rodbina... Milivojević tvrdi i da ne stoji jedan od osnovnih argumenata koji se navodi u prilog ovom zakonu, a to je da se time sprečava širenje nasilja u porodici, ističući da čak 70 odsto telesno zlostavljane dece ne nastavlja zlostavljanje u svojoj porodici.

S druge strane, konsultant Unicefa za program "Škola bez nasilja" Dragana Koruga podržava donošenje ovakvog zakona i kaže da je fizičko kažnjavanje dece izraz omalovažavanja njihove ličnosti. - To je najprimitivniji način disciplinovanja i može se smatrati dresurom. Vremenom kod deteta razvija dvojnu moralnost i ono nauči da izbegava kaznu, da ne radi to što mu je zabranjeno pred odraslima, ali kada njih nema kršenje zabrana postaje veći izazov. Granica je vrlo jasna, jedini razlog kada primenjujete silu jeste zaštita života deteta, sve drugo je zloupotreba i zlostavljanje - objašnjava Koruga.


Švedska i Engleska najrigoroznije

Najdrastičniji primeri su Švedska i Engleska, gde se zabranjuje čak i da osoba koja nije kompetentna priđe detetu kada je povređeno, a rigorozne zakonske odredbe od zemalja okruženja važe u Sloveniji i Hrvatskoj. U SAD stvari stoje drugačije.
- Ni u jednoj američkoj saveznoj državi ne postoji zakon koji zabranjuje da se deca telesno kažnjavaju, a čak u 22 države važi propis da to mogu činiti i nastavnici u školama. U Kanadi je Ustavni sud dozvolio da roditelji do 12. godine na taj način kažnjavaju svoju decu - napominje Milivojević.

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 13:02:20   
jance
ja sam definitivno protiv doticnog zakona! koliko zloupotreba tu moze da bude da je to prosto neverovatno, ato je samo ono sto meni licno sada pada na pamet....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 13:11:36   
Anoniman
Jano, pa sta te to cudi-oni prosto vise vole tvoje dete nego ti. I ljubav je tolika, da kad postanu bezobraznici, nemoguci i narkomanchici, oni ce reci da je to zato sto su dobili po dupetu par puta u detinjstvu...jaoj...Sram te bilo Jano! kako smes da si protiv ovog zakona. Nema veze sto ga ti nosis 9 meseci u stomaku i volis vise od zivota. Ako ga klepis po guzici dok ono histerise i lupa glavom o zid, ta tvoja ljubav nije merodavna. Sta ti tu nije jasno? Ti si bre losa majka...Kao sto cu i ja biti. Na lomachu odmah!

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 13:23:10   
Anoniman
To je upravo konstatovala i Nataša M... user posted image
Kaže: a kako da naučimo dete od godinu dana da je struja zabranjena?-pa stavite zaštite na utičnice!-a šta kad odemo u goste?- pa vi ne sedite, nego pazite na svoje dete!- a šta ako imamo više dece? ne možemo na dve strane?- pa mala je verovatnoća da će oba deteta krenuti na utičnicu u isto vreme user posted image
Ma za sve je imala odgovor ova iz unicefa-ja sam samo mogla da konstatujem da ili nema svoje dece ili su joj toliko bila mirna da nije morala prstom da mrdne...
I dok sam gledala emisiju, ovaj moj je naglavačke visio sa velike kuhinjske stolice... I šta? Da mu lepo priđem, okrenem se i legnem na pod ispod stolice i dam se u spontano objašnjavanje situacije u kojoj on može da rascopa glavu ako tako nastavi da visi naglavce??? user posted image Bože sačuvaj da ga momentalno podignem i viknem kako to nije dozvoljeno jer će se povrediti-zlostavljanje!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 13:33:19   
Anoniman
I da mu se pri tom duboko izvinisuser posted image

Ma daj, moj otac je imao jednu zlatnu misao, a to je-bolje da dete place, jer ono za 5 minuta i prestane, a roditelj kad poccne plakati to je mnogo gora stvar..Neka me uhapse, ali moje ce za bezobrazluk biti lemano po guzici...Kazes mu jednom, dva puta, tri puta, a ono se kerebechi, e pa ondas mirko i po dupetu...Ostane strafta pola sata, ali se nauci pameti...Ja sam tako odgojena i nista mi ne fali.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 13:42:59   
jance
user posted image i to sto kazes verka, svi smo mi za njih u stvari losi roditelji i ne volimo nasu decu jer eto, mi i ZELIMO da ih vaspitavamo a ne da samo filozofiramo o tome..
more da nije bilo njih i slicnih im drvenih filozofa, deca bi bila vaspitana kako treba, nebi nam 15-godisnjaci pravili nerede po gradovima, stadionima i osnovnim skolama...
vec nam je dovoljno stete napravljeno, fala vama lepo... ako taj zakon bude usvojen, ja se selim u Uzbekistan!

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:00:01   
Anoniman
Ja moju kćerku uopšte neću da bijem. I slažem se sa ovim zakonom, i ne razumem kako neko može da tuče svoje dete. Ja ću moju Ninu da pustim da se češlja kuhinjskim noževima, da jede upaljače, da grize, čupa i histeriše. Onda će ona, ako preživi one istraživačke misije utikača, da izraste u jednu pametnu histeričnu devojčicu bez osnovnih normi normalnog ponašanja, pa će sa 11god. da ostaje do 03 ujutru na ulici jer mama ne sme da podvikne "ulazi u kuću", onda će sa 12 godina već da se 'vata po klupama sa dečacima jer mama ne sme da joj zabrani, sa 13 će imati prvu bebu i ko zna koliko boleština, a mama će i dalje da je miluje po kosi i da šapuće " ne, Nina, ne smeš to, ljubi te staložena i zakonom ograničena maaajka".

Zakon sucks!

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:09:52   
indy_25
Meni se svidja ovaj zakon vjerovatno zato sto sam ja mlavljena bila u zivotu . Nisam ucila od mog tate pa djecu nikad ne bi tukla kao i sto nisam i kad mi dodje da puknem od nervoze i kad mi para sisti u usima i kad se preznojavam od Sare jer je ona nestasna . Nikad ih necu tuci pa ni po guzi malkice , kazniti hocu ali tuci nikad nikad nikad. 1000 % sam sigurna u to.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:18:50   
Brana
Ma ovaj zakon je sra..e,detetu treba na odredjen nacin pokazati da ne sme nesto da radi,i kada se inati ili se ponasa bezobrazno,sta treba da ga pustim da mi se penje na glavu..Drugo ako necije dete udari moje,ja treba da sedim i pustim da ga ubije jer zakon tako kaze...Ma vazi...Trece ja sam rodila to dete i ja cu da ga vaspitam kako ja mislim da je najbolje,nema tog zakona koji meni moze da govori sta cu ja da radim...Zato sto nema discipline i vaspitanja,zato su nam deca i dosla do toga da agresija uzima maha jos u periodu kada su jako mali,a sta ce tek biti kada budu tinejdzeri...Ja nisam za batine u vidu nasilje ili izivljavanja, naravno,ali za tapsanje po guzi u svrhu vaspitanja,jesam....
Ovo vise stvarno nije normalno sta sve uvode,na kraju ce biti i zakon,rodis dete i das njima da ti vaspitaju,pa ce ti ga vratiti kada bude odrastao covek...


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:20:48   
Anoniman
A da zaboravila sam da naglasim da zakon podrazumeva i zabranu verbalnog kažnjavanja dece, povikivanje, kažnjavanje oduzimanjem igračke ili boravkom u ćošku, ukidanje TV ili računara, zabrane izlazaka iz kuće.... I sve što bi mogla biti bilo kakva disciplinska mera...

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:21:52   
Anoniman
Pa zapitajmo se zasto su generacije sve degenericnije!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:23:09   
Brana
IZVORNA PORUKA: n i n a

A da zaboravila sam da naglasim da zakon podrazumeva i zabranu verbalnog kažnjavanja dece, povikivanje, kažnjavanje oduzimanjem igračke ili boravkom u ćošku, ukidanje TV ili računara, zabrane izlazaka iz kuće.... I sve što bi mogla biti bilo kakva disciplinska mera...

ma to sve otpada,tj.ja te zakone sigurno necu postovati....


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:26:26   
indy_25
IZVORNA PORUKA: n i n a

A da zaboravila sam da naglasim da zakon podrazumeva i zabranu verbalnog kažnjavanja dece, povikivanje, kažnjavanje oduzimanjem igračke ili boravkom u ćošku, ukidanje TV ili računara, zabrane izlazaka iz kuće.... I sve što bi mogla biti bilo kakva disciplinska mera...


uuuu pa tu kod vas gore nego ovdje user posted image . Ovdje nesmijes tuci djete i derati se na njega i zapostavlhjati ga da je neuredno itd. Ako ima modrice po sebi i uciteljica vidi ide na ispitivanje od cega je dobilo modrice itd. Ne moze se to tek tako iskoristiti kao sto mislite mislim dijete ne moze iskoristiti. Jer ispita se sve to da se sazna jel roditelj zlostavlja svoje dijete pa cak i komsije se ispitivaju. Meni se bas svidja ovaj zakon osim ovog sto sam boldirala vec pretjeruju u tome. ja ne bi svoje dijete ni zbog drugog djeteta Brano istukla i udarila po guzici a ni da mi se penje po glavi ne bi ga udarila po guzici. Naravno svako nek radi kako hoce ali meni je strasno udaranje i nenormalno vikanje na djecu.

< Poruku je uredio indy_25 -- 8.7.2011 14:27:13 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:33:33   
Anoniman
U Svedskoj su u jednom vrticu zabranili upotrebu zamenica "ona" i "on",a sve u cilju postizanja ravnopravnosti polova. Jesam ovim skliznula s teme, ali jos uvek sam joj u blizini. user posted image Naime, smatram da je svako preterivanje opasno, a zasto je nama uvek bolje novo od starog je vecito i izgleda samo retoricko pitanje, jer odgovora nema. Dobice po turu , ne pred drugima, jer mi je to generalno ruzno, nego lepo za ruku pa na razgovor u cetiri oka, da zna da je pogresio.
Inace, vidim, svet je postao savrseno mesto od kad je telesno kaznjavanje zabranjeno...

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:33:33   
Brana
indy ja sam rekla da ako tudje dete udari moje nisi dobro procitala..
a drugo ja nisam za urlanje i zlostavljanje dece,nego za normalno vaspitavanje... ja mog lakija volim vise nego svoje oci ali cu da ga vaspitam i da bude sutra normalan i dobar covek...ali uostalom ne zanima me kako ce ko da vaspita svoje dete...dete je ogledalo roditelja i to se odmah vidi,sve potice iz kuce...
Drugo zamisli neko udari tvoje dete,povredi ga..ti ne bi reagovala ili tvoje dete povredi necije????to nije racionalno razmisljanje...

< Poruku je uredio Brana -- 8.7.2011 14:47:16 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:34:10   
Anoniman
Rekla ova gospoja iz Unicefa da će testovima u školi proveravati kako roditelji tretiraju decu kod kuće, pa ako neko dete bude na bilo koje pitanje odgovorilo neprimerenim odgovorom, šalju socijalnu službu!!!

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:34:30   
Anoniman
Moje mišljenje o ovom zakonu je totalno podvojeno.
S jedne strane, ooo, svakako treba uvesti neke sankcije za ljude koji mlate svoju decu.
A sa druge strane, postoji nešto što jeste vaspitna packa po guzi.
E sad, ko to može da odredi, i da razdvoji?
Da li je bolje da nema ovog zakona, pa da mlati ko kako hoće, ili da ga ima, pa da nema ni te vaspitne packeuser posted image

Znam decu koja su divno vaspitana, bez ijednog udarca, ni po dupetu. Sigurno je jednim delom i do deteta, ali sam uverena da decu što više tučeš, gora su.
Mislim da je ovo mač, ne sa dve, nego sa stotinu oštricauser posted image

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:38:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: n i n a

Rekla ova gospoja iz Unicefa da će testovima u školi proveravati kako roditelji tretiraju decu kod kuće, pa ako neko dete bude na bilo koje pitanje odgovorilo neprimerenim odgovorom, šalju socijalnu službu!!!

Uh sad mi je lakse jer deca ne lazu...aprilili...umesto sto drobe o toploj vodi, bolje bi im bilo da deci iz ugrozenih podrucija obezbede hranu, na primer.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:43:50   
indy_25
IZVORNA PORUKA: Brana

indy ja sam rekla da ako tudje dete udari moje nisi dobro procitala..
a drugo ja nisam za urlanje i zlostavljanje je dece,nego za normalno vaspitavanje... ja mog lakija volim vise nego svoje oci ali cu da ga vaspitam i da bude sutra normalan i dobar covek...ali uostalom ne zanima me kako ce ko da vaspita svoje dete...dete je ogledalo roditelja i to se odmah vidi,sve potice iz kuce...
Drugo zamisli neko udari tvoje dete,povredi ga..ti ne bi reagovala ili tvoje dete povredi necije????to nije racionalno razmisljanje...


Izvini brzo citam jer mi Sarah neda da fino sjednem i iscitam user posted image ucinilo mi se da ces pucnuti svoje djete po guzi ako tvoj Laki udari drugo djete. E sad vidi ja bi ako se tu radi o vrsnjacima prepustila njima da se raspravljaju na djeciji nacin e ako se radi o osobi koja je starija i to puno vise od mog djeteta onda bi se obratila njegovim roditeljima prvo pa tek onda ako ne bi uspjelo pojavila bi se ja pred tim djetetom. Moj Deni kad je dosao u Holandiju tek istukao ga je mali manji i mrsaviji od njega i zove on na zvono i place da sidjemo ispred zgrade. I sta cu ja sada istuci to djete sto je istuklo moje ne pada mi na pamet. Sjela sam s Denijem kuci i ja i mm i rekli smo mu da mora i on da se brani i da se ne boji nikog pa i ako je neko veci. Malo po malo i Deni je postao mangupcic pa mu sada ne smije niko nista od njegovih vrsnjaka.

< Poruku je uredio indy_25 -- 8.7.2011 14:44:12 >

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:44:04   
Anoniman
Ne mislim da su deca gora ako im lupiš po koju vaspitnu packu. Naravno, jedno je prebijanje deteta ko vola u kupusu a drugo lupanje po prstićima kad po petnaesti put krene na vrelu ringlu, recimo. Znači, ne mislim da će postati gora uz te packe, već mislim da će postati gora ako im se previše dopušta i popušta.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:46:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ne mislim da su deca gora ako im lupiš po koju vaspitnu packu. Naravno, jedno je prebijanje deteta ko vola u kupusu a drugo lupanje po prstićima kad po petnaesti put krene na vrelu ringlu, recimo. Znači, ne mislim da će postati gora uz te packe, već mislim da će postati gora ako im se previše dopušta i popušta.

user posted image
ALi, ko odredjuje sta je previse?
Mada, i to kad pogledam, uvek je bilo dece koja tuku roditelje, probisveta koji su susta suprotnost roditeljima. Samo zbog toga mislim da je svako ljudsko bice jedinstveno i da ni porodica ni sredina ne mogu 100% uticati na izgradnju njega kao licnosti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:47:09   
Anoniman
Nisam ni ja mislila na te packe, i to je ono što sam napisala - ok, mi ovde zamo šta je vaspitna packa,a šta mlaćenje, a kod mnogih je ta granica...pa malo je reći pomerena, i ko može da odredi tu granicu realno? Niko. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:50:27   
indy_25
Evo sta ja trenutno Sari radim. Postala je uzasna i nestasna bas ono izludjujuce. Znaci toliko se nekad unervozim da bi vristala iz sveg glasa. I onda okinem i pocnem da placem pa se smirim i kazem joj ne ne smijes to Saro ona opet i opet tako nekoliko puta. Onda joj kazem ici ces u svoj kavez ako jos jednom uradis to. Ona naravno uradi opet. I onda je ja stavim u box tj ogradicu stavim joj igracke i malo place i smiri se. Kad se smiri izvadim je i vise i ne pokusava da dotakne to. Ali opet malo kasnije zaboravi da je bila u boxu pa opet sve isto. Znaci i da je malo lupnem isto ce joj biti opet ce htjeti to da uzme ili nesto da dirasto ne treba. To je vjerovatno faza ali najvaznije je sto joj ja ne dopustam da radi sta hoce a isto tako je i ne udaram mislim ni to po guzi malo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 14:59:20   
Anoniman
Ti određuješ šta je previše. Ti. Ti, jer si ga nosila 9 meseci, slušala ga kako diše, davala mu i srce i dušu i poznaješ svaku poru njegovog malog karaktera. On je sada tvoja beba, pa će biti tvoj mali dečak, pa tvoj mali čovek. I samo od tebe zavisi da li će tvoj mali čovek tebi da se kači o luster a ti da se smeješ. Ako je tebi to normalno - on će biti tako vaspitan, da je to ok. I niko ti neće praviti problem. Ali, ako ti odlučiš da svoje dete kazniš što se okačio o luster jer se brineš da će pasti i skršiti se ko babin kuk - onda imaš dva puta - da ga kazniš kako ti hoćeš ili da ga kazniš kako zakon hoće. Ako ga kazniš kako ti hoćeš - on se može žaliti da si "neadekvatna" pa tebe zakon kazni kako zakon hoće. Ako ga kazniš kako zakon hoće - tvoj sin će i dalje visiti na lusteru dok jednom ne popuste i luster i mama. I onda opet zakon ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 15:04:04   
Anoniman
Ma ja ti pričam o zakonu, ko može da donese odluku koja je mera, u moje ime, osim mene. To hoću da kažem, da je ovakav zakon nemoguće sprovesti delimično. Naravno da sad, kad to nije zakonom regulisano, ja odlučujem o tome koja je adekvatna kazna za dete. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here