|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
27.4.2012 0:43:34   
Yula
Aha, znaci sisanje je u pitanju. Ocigledno ih mleko zasiti pa nece da jedu nemlecno, ali je pitanje koliko je to mleko dovoljno kao obrok, razumete sta hocu reci, mozda im samo napuni pupu ali nema dovoljno kalorija, vitamina i minerala da zadovolji detetove potrebe u tom uzrastu? Samo pitam, nagadjam, ja to ne znam pouzdano, samo se vodim nekom logikom jer kazu da od 6. meseca majcino mleko ne zadovoljava vise detetove potrebe za energijom u potpunosti. Mada, neki dokori tvrde kako je mleko do 1. godine osnovna bebina hrana, ne znam.

< Poruku je uredio Yula -- 27.4.2012 0:44:30 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1176
27.4.2012 10:43:50   
Ana RR
Macaki, pošto su Ksenija i Mare istog uzrasta, evo kako izgleda naš raspored (trenutno):

05:00 mleko
08:00 mleko
11:00 doručak
14:00 ručak
17:00 užina
19:00 večera
20:30 mleko

Trenutno je tako mada se često raspored menja a to zavisi od jutarnjeg mleka. Do nedavno je jutarnje mleko bilo u 6, a dešava se da bude i u 7, tako da mi to sve povlači. Užina nam varira, nekad je između doručka i ručka a nekad između ručka i večere. Ako je ranije onda je to neka voćka, obično banana sa jogurtom, a ako je kasnije onda bude plazma i jogurt ili samo jogurt.

< Poruku je uredio Ana RR -- 27.4.2012 13:12:30 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1177
27.4.2012 11:01:56   
Ana RR
Inače, još uvek mu nisam dala svežu jabuku, krušku je malo grickao sa mm ali jabuku nije. U nekom sam tripu da su jabuke pune otrova od prskanja i da je sigurnije kad je malo prokuvam user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1178
27.4.2012 11:03:54   
Anoniman
Pa dr mi je rekla da je mleko pogotovo majcino najvaznije do godinu dana, a savetovala mi je da joj cesce nudim zbog "slabije" kilaze, iako ona sama kaze da je beba ovako super, miisliiim. Pa ovako, nocu sisa, pa rano nasabajle, doruckuje oko devet, pa sikanje pred spavanje oko 10:30,11rucak oko 14h, ponudim i siku, ne odmah, pa popodne uzinica i sikanje, ili samo sikanje, vecera 19:30, 20h, pa sisanje pred spavanje 21,21:30 ... naravno ima odstupanja. A sisa "ovoliko" jer trazi i voli da sisa, sem vode nista drugo ne puje.
Ja sam Nedi davala i jabuke i kruske, i sirove i obarene malo

< Poruku je uredio Zenetina -- 27.4.2012 11:11:43 >

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1179
28.4.2012 1:02:19   
Anoniman
yula, pa nije joj mleko dovoljno svakako, ona jede i ostalu hranu. mislim da pije i vise mleka nego sto je predvidjeno za njen uzrast. vidim da mnoga i mladja deca piju mleko samo ujutru i uvece. ona za sad odlicno napreduje, tako da se ne brinem sto se toga tice...

anci, napisi mi sta mu dajes za uzine, tj. napisi mi sta mu dajes za sve obroke koje ima. mi smo danas uveli uzine, mada je malo kolicinski bilo, ali neka dok se ne navikne da ima jos 2 obroka. za prepodnevnu je jela keks, a za popodnevnu sok od jabuke.

zenetino, IDENTICAN raspored imaju ksenija i neda!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1180
28.4.2012 14:44:54   
ivbo
Drage mame,molim za savjet!moj dječak ima 7,5 mjeseci,do 6 je isključivo dojen i dobro je napredovao.Kada smo uveli čvrstu hranu ,sve je odlicno prihvatio,ali mamino mlijeko gotovo da i ne želi u toku dana.Kad mu ponudim,uglavnom odbije.A u toku noći se budi na svaka 2 sata i tad traži da sisa!!!!!!!!!!Sve mi to predstavlja problem,jer u toku dana morama da se izmazam,a u toku noći nema spavanja!Inace,on i dalje dobro napreduje.Ima li ko slicno iskustvo?Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1181
28.4.2012 14:51:25   
Olga75
Ivbo , ne znam da li ce ti biti uteha ali moje dete se budilo svaki cas nocu dok je sisala
a za ostale savete , ne secam se , davno je bila tako mala
iskljucivo sam je dojila do sest meseci a vec od tada sam pocela da prestajem i trajalo je do 14 meseci
posle obroka nisam nudila dojku , samo ujutru i uvece , pa samo uvece i ono nocu kad se budila i onda sam ukinula

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 1182
28.4.2012 14:52:16   
tammy.ka
Nocu nista sem vode! jer...ako ga naviknes tako budice se uvek zbog neceg. Tako je moja sestra od tetke prosla....klinja je dugo nocu sisao, a kada je konacno resila da prestane sa dojenjem (i to samo u sitne sate) davala mu je sokic ili zasladjen caj user posted image ... detetu su se pokvarila prednja dva zuba...i nazad dva (a mozda i vise). Dzaba je savetujes, ona misli da sve radi kako treba... user posted image

Zao mi deteta... probaj sa malo vode, dok se ne odvikne od mleka. Za dve tri noci ce biti ok.....izdrzi! user posted image

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 1183
28.4.2012 14:56:28   
Olga75
da mozda ce najbolje biti da nocu cim se probudi flasica sa vodom , ili casa ako dete zna da pije a mozda ce biti dovoljno i mazenje i drzanje u narucju
stvarno ne znam sta bih savetovala user posted image
meni je najlakse bilo da dam siku

(odgovor članu tammy.ka)
Direktna veza do poruke: 1184
28.4.2012 15:00:38   
ivbo
hvala puno na brzim odgovorima drage mame!Pokuću da ukinem te noćne podoje - MORAM!A u toku dana najveći je problem sto imam dosta mlijeka,a već sam imala mastitis!user posted image

(odgovor članu tammy.ka)
Direktna veza do poruke: 1185
28.4.2012 15:01:51   
Olga75
onda izmalzaj koliko god je potrebno da ti se ne stvaraju cvorici , to ces upotrebiti za kasice ili za flasicu

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 1186
28.4.2012 15:35:28   
Ana RR
Macaki, evo ovako:

doručak: palenta sa jogurtom ili pavlakom, sredina kifle i jogurt, 7corn sa voćem ili jogurtom, popara, avokado sa bananom ili sa pahuljicama
ručak: meso (piletina, teletina, ćuretina ili junetina) ili žumance sa povrćem
večera: skoro isto kao i doručak (uveče mu ne dajem poparu)
užina: banana sama ili sa jogurtom, plazmica i jogurt ili čaj, nisam mu davala nikakve pudinge a ni griz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1187
28.4.2012 22:20:36   
ishler
Macaki,
moja beba ima ovakav raspored
08 SISANJE
09 DORUCAK(PALENTA I VOCE ILI PALENTA JOGURT)
11 SISANJE
13 UZINA VOCE
15 RUCAK
17 SISANJE
20 VECERA 7 CORN
21 SISANJE
za sada je normalne gradje,ona je dod duse dugacka pa delije mrsavije ali ne goji se od ovoga...user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 28.4.2012 22:21:46 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1188
28.4.2012 22:29:31   
tijatija
kad poceti sa jogurtom? i palentom?

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1189
28.4.2012 22:31:29   
Anoniman
Mi počeli čim smo napunili 6

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1190
28.4.2012 22:34:09   
tijatija
Tako sam i ja planirala ali reko da pitam za svaki slucaj user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1191
28.4.2012 22:36:55   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1192
28.4.2012 22:44:35   
ishler
palenta 6,jogurt 7muser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1193
28.4.2012 22:54:17   
Anoniman
Mi smo mladi sir, jogurt i kiselo mleko sa 6 a pavlaku sa 7.user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1194
29.4.2012 0:10:25   
Anoniman
anci i ishler, hvala! user posted image user posted image
ja sam kseniji izbacila zitarice za dorucak, da se ne goji previse. jede samo voce. za rucak jede meso + povrce. za veceru kukuruzni griz/palentu/kacamak ili rizolino ili psenicni griz. to pravim za sad sa vocnim sokom ili kompotom, a nekada bez (mi jos uvek ne pijemo mlecne proizvode). davala sam joj za uzinu bananu, keks, sok..
ali sta dati za popodnevnu uzinu (a da nije voce)?
imam utisak da sada ima vise slatkih obroka nego slanih. mada ona nema sa tim problema, jede normalno i povrce i voce.

< Poruku je uredio Macaki -- 29.4.2012 0:24:04 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1195
29.4.2012 0:15:47   
Anoniman
Ja sam u to doba za užinu davala povrće kao za ručak, samo bez mesa, nekad čak i sa mesom... Kad smo uveli gluten plazma keks da dricka ili nestle baby dessert.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1196
29.4.2012 10:09:39   
Yula
Macaki, ja za uzinu dajem jogurtice! Obicne, ne vocne, mada moze kako zelis. Eto, ako Bog da da uvodjenje jogurta i kod vas prodje dobro, a verujem da hoce, onda joj mozes jogurt davati.

Dobro si uradila sto ne mesas vise voce i zitarice, negde sam citala da to ne treba da se radi, zbog vrenja koje se kasnije desava u stomaku.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1197
29.4.2012 10:59:10   
ishler
MACAKI,
moje misljenje je da za veceru das nesto slabije,vecera najvise goji,a dorucak treba biti najjaci jer joj treba energije tokom dana.user posted image
Sto se tice uzine ja dajem voce,najcesce bananu zbog stolice i to je prepodnevna uzina.Kod buckastije dece treba davati samo voce koje ima manje kalorija.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 29.4.2012 11:01:16 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1198
1.5.2012 11:42:14   
Nina777
Drage mame, koristite li slatku pavlaku ili gustin za bebu? Citam u onom kuvaru sa vodica za roditelje, ima nekoliko poslastica sa vocem koje bi mogle da se prave kao uzina, ali ne znam da li to valja koristiti

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1199
1.5.2012 12:47:31   
minavb
I jedno i drugo se mogu koristiti u bebinoj ishrani. Ja to nisam pravila, ali znam da bebice uzivaju u poslatici od miksovanog voca sa slatkom pavlakom.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here