|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
9.5.2012 16:21:08   
Hajnalka

IZVORNA PORUKA: Hajnalka

Cao svima
ja sam imala missed ab 24.02.2012 sa 9.5 nedelja.I meni je rekao gin da sacekam barem 2 meseca,ali ja sam tek 3.5.2012 dobila prvu mens. posle kiretaze.Dali je to normalno?Jel se nekom jos to desilo? Imala sam samo 2 dana,sad neznam dali da cekamjos jedan mesec ili da probamo sada?Ako neko zna neka mi pomogne

uradila sam sve analize,sada idem jos jednom da prekontrolisem papa test pa ako i sada bude normalan najverovatnije krecemo u akciju user posted image
pocela sam pre desetak dana da pijem folnu kiselinu i kljukam se vitaminima. nadam se da ce ovaj put biti sve ok user posted image

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 351
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
24.5.2012 19:18:38   
Lu
IZVORNA PORUKA: Kokolo79

Dugo sam citala razne forume I najzad skupih hrabrost da ispricam I svoju pricu. Pre dve godine smo odlucili da je vreme da osnujemo porodicu I krenuli…nista lakse,ostala sam trudna posle 2 meseca. Nasoj sreci nije bilo kraja,ali na zalost nije dugo trajala. U 6 nedelji dobijem blago krvarenje I sva istraumirana odem na pregled,medjutim beba je bila ok,vidljiva srcana radnja,dobijem terapiju utrogestanom I naravno strogo mirovanje. Kontrolni UZ mi je bio zakazan za 2 nedelje. Krvarenje je stalo odmah,ja sam bila poslusna,ustajala sam samo do kupatila. Kada sam otisla na UZ u 8 nedelji,lekar gleda,vrti I kaze,plod se lepo razvija,ima velicinu tacnu za danasnji dan trudnoce,ali nema srcane radnje. Mislim da mi se u tom trenutku svest okrenula. Usledila su jos 2 kontrolna UZ u razmacima od dva dana I posle toga kiretaza. Dugo mi je trebalo da se psihicki oporavim I prihvatim da je to nesto sto se, nazalost, mnogima desava,ali nikako nisam mogla da prihvatim zasto bas meni,bas nama? Odradila sam osnovne analize I to na svoju ruku I sve je bilo ok. Posle 8 meseci odlucimo da pokusamo ponovo. Opet zatrudnim za 2 meseca I sve super krene. Zbog prethodnog iskustva odlucim da na prvi uz odem tek u 8 nedelji. Sve je bilo super,beba lepo napreduje,ja se dobro osecam I posle tog pregleda sam bila opustena. Uzivala sam u narednim nedeljama,posmatrala svoje telo kako se menja I bila jako sretna. U 11 nedelji odlazim na UZ zbog doble testa. Opet sok,nema srcane radnje,plod prestao da se razvija u 9 nedelji. Nema potrebe da opisujem kako sam se osecala. Naravno jos jedna kiretaza,dani plakanja I preispitivanja kako I zasto. Posle 2 meseca sam digla glavu I krenula dalje. Promenila sam ginekologa,trebao mi je neko ko ce shvatiti da ocigledno imam problem. I nasla sam doktorku koja je resila da se pozabavi samnom. Uputila me je na analize malo ozbiljnijeg tipa. Rezultati su danima stizali,jedan po jedan I sve je bilo uredno. Konacno,pojavljuje se nesto…saznajem da sam homozigot na MTHFR,zvucalo je strasno,ali sam zahvaljujuci raznim forumima u roku od sat vremena shvatila da resenje postoji I da nije tako veliki problem. U konsultaciji sa svojom doktorkom I hemetalogom dobijam terapiju za narednu trudnocu. I opet nam nije trebalo puno. Kada sam dobila zeleno svetlo od lekara,ubrzo je usledio pozitivan test. Ovog puta I sreca I strah… Ali,rekla sam sebi,nema sta,pokrivena sam odgovarajucom terapijom I to je to. Na prvi UZ odlazim krajem 6 nedelje. Vidi se srcana radnja,ali plod malo kasni (3-4 dana). S obzirom da ne znam kada je doslo do zaceca to nije bio znak za paniku. Usledila su 2-3 ultra zvuka u razmacima od 7 dana,plod se razvijao,srce je kucalo. Mesak je bio nesto manji nego sto bi trebalo,ali opet mislila sam,nema mesta za paniku,terapija je tu I bice sve ok. U 9 nedelji na UZ nije bilo srcane rdnje. Jos jedna kiretaza… 3 izgubljene trudnoce za godinu i 7 meseci. Tuzna sam beskrajno,ali ne zelim da odustanem. Samo ne znam sta dalje da preduzmem…


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 352
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
24.5.2012 22:06:01   
Kokolo79
Nisam znala gde da smestim ovaj moj slucaj...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 353
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
24.5.2012 22:18:05   
mama kukunka
kokolo, ne znam sta bih ti rekla.
Imala sam jednu normalnu trudnocu 2003, spontani 2009nista nisam radila od analiza, jer sam imala vec normalnu trudnocu, missed u novembru 2010..odmah u aprilu 2011 ostala trudna ( bez dodatnih analiza, prosto, ostadoh trudna kad sam trebala da krenem na ispitivanja)..5. januara sam rodila moju drugu devojcicu.
Bila sam prestravljena toliko da nisam htela da idem na amniocentezu, plasila sam se spontanog, iako sam u kategoriji 35+, kada se u 99% slucajeva radi Nadam se da ce se ustaviti razlog tvojih missed-a i da ces uskoro r biti ponovo trudna!
Na ovom forumu smo se uglavnom tako svi i nasli-neko je imao problema da zatrudni, neko je imao spontane..Nadam se da cemo se lepo druziti!

(odgovor članu Kokolo79)
Direktna veza do poruke: 354
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
25.5.2012 19:11:54   
Kokolo79
Verujem da ce se i kod nas u jednom trenutku sloziti kockice i da ce sve imati lep ishod.

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 355
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
28.5.2012 0:03:37   
srna001
Devojke ja sam pisala i na temi spontani ali evo i ovde da vam pružim koju reč utehe.Ja sam sina rodila bez ikakvih problema da bi nakontoga imala par biohemijskih trudnoća i dva misseda jedan za drugim koji su okončani kiretažama.Na svoju ruku sam odradila sve analize i sve je bilo ok.Između trudnoća sam pravila razmake od po godinu dana.Nakon toga ja sam rodila moju devojčicu.Od više doktora nikada nisam dobila konkretno objašnjenje i povratnu informaciju već samo jedno veliko:"Dešava se!"Budite uporne, ne odustajte!Inače meni je dr uvela aspirin 100 svaki drugi dan dva meseca pre nego što sam ostala u drugom stanju kao i prvih meseca trudnoće.Ne znam da li je to doprinelo da se trudnoća održi ali vrlo je moguće.

(odgovor članu Kokolo79)
Direktna veza do poruke: 356
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
7.6.2012 23:03:24   
Olga75
IZVORNA PORUKA: JelenaSreckovic

Najpre ću sve da vas pozdravim, pošto sam nova ovde :)

Možda je neka od vas imala slično iskustvo kao ja, pa bih volela da čujem kako ste vi izašle na kraj sa tim, i kako dalje.
Naime, prošle godine, u ovo vreme sam zatrudnela (prva trudnoća), naravno bila sam presrećna, međutim sve se završilo kiretažom, jer sam imala takozvni Blighted Ovum, tj. razvijala mi se posteljica bez elemenata ploda.

Negde u julu, tj. pocetkom avgusta, ponovo ostanem u drugom stanju. Ginekolog je sve vreme pratio sta se desava, na dva dana sam radila BHCG, rastao je taman kako treba, i taman kada sam verovala da cu početkom iduće nedelje videti nešto na ultrazvuku, krajem pete nedelje sam doživela spontani.
Iskustvo je grozno, a pogotovo kad si svestan da ti život bez dece nema smisao, ostvaren si u svakom drugom pogledu, ali tu prazninu ništa ne može da nadomesti.

Posle tog drugog puta, ginekolog je rešio da bi mogla da odradio neke testove. Uradila sam:
1) trombofilije
2) torc (to je ispitivanje na toxsoplasmu, citomegalo virus , rubellu , herpes simpex)
3) hlamidiju, ureoplazmu i mikoplazmu

... svi rezultati su mi ok. Moj ginekolog, nažalost, nije više u Beogradu, a nekako, nemam poverenja u ostale jer sam se opekla. Prošlo je dosta vremena od spontanog, 8 meseci, i zaista sam vodila računa, uvela folnu kiselinu u život svako jutro...

Meni menstruacija nikada ne kasni, tačna je kao sat... sada mi kasni par dana, ne nešto alarmantno, ali aksni. Suprug i ja smo imali odnose par dana pred istu, i tada smo se opustili. Čula sam da je moguće i tada zatrudneti, ali ne znam kolika je veorovatnoća.

Ne znam da li da nastavim sa pokušajima, ili da ipak sačekam neko stručno mišljenej.
Šta biste vi uradile na mom mestu.

Unapred hvala :)



< Poruku je uredio Olga RR -- 7.6.2012 23:05:15 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 357
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
7.6.2012 23:06:05   
Olga75

IZVORNA PORUKA: *Maki*

Jeco cao,dobro dosla na forum

Jako mi je zao sto ti se sve to desilo user posted image

Moj savet je da pronadjes nekog strucnog doktora koji ce da uradi sve potrebne analize,da se utvrdi gde lezi problem koji verovatno postoji.Ne mora da znaci da je to krupan problem,mozda je neka banalna stvar koja se brzo regulise.Na primer imam jednu drugaricu koja je zbog velike vrednosti hormona prolaktin isto imala pobacaje na pocetku trudnoce.Jesi li mozda proveravala hormon prolaktin?Ako se ne varam mislim da i povisen insulin isto ne dozvoljava da se plod implantira u matericu..Za te dve stavke znam da moraju biti u normali da bi se sve odvijalo kako treba... A vec zenskice koje vise znaju o tome ce ti pisati vise...

Budi hrabra kao sto jesi,pronadji dobrog doktora koji ce da te vodi kako bi mogla da se opustis i bez straha i briga izneses narednu trudnocu.Ja ti to od srca zelim!



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 358
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
8.6.2012 0:14:36   
dijana1*
Jelena zao mi je sto ti se to desilouser posted image
I ja sam u januaru ostala trudna i isto je bio blighted ovum, niko od dr. mi nije htio raditi nikakve pretrage kao to se desava ali sam nasla jednu doktorku koja ipak zeli da uradim sve analize pre nego sto ponovo ostanem trudna. Sledece nedelje idem na pregled i po uputnice pa cu ti napisati koje su analize u pitanju. Nesto mi je vec rekla otprilike, isto to sto si ti napisala, ogtt test i stitnu treba da proverim.
Nadam se da ces uskoro videti svoje user posted image i da ce ovaj put biti sve uredu user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 359
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
21.6.2012 11:06:52   
Marincica
Evo i mene...Pozdrav svim devojkama na forumu:)Pre 6 dana imala sam missed ab.u 11 nedelji sa tim da mi je plod bio kao u sestoj nedelji 4mm bez srcane akcije...to mi je bila prva trudnoca..jedva sam je cekala i eto sta se desilo...Citala sam istrazivanja lekara i pise da sto se pre zatrudni posle misseda ili pobacaja manja je verovatnoca da cete imati opet problema nego posle vise od tri meseca....tako da ja za mesec dana ponovo u akciju pravljenja bebice:)Mislim da nema veze koliko se ceka posle misseda...Kad bolje pogledam kako zene koje se porode odma zatrudne posle 15,20 dana a materica im se jos nije ni malo skupila:)Pozdrav svim clanicama

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 360
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
22.6.2012 15:06:45   
majcepajce
Drage moje,
imala sam spontani pocetkom prosle godine u 9toj nedelji trudnoce. Na zalost, morala sam uraditi kiretazu koja nije dobro odradjena, a onda i reviziju. Jedva sam zivu glavu izvukla. Posto sam tu trudnocu cekala 4 godine, mozete samo misliti kako mi je bilo. Redovno sam posecivala ovaj forum a sada sam se nakon svega setila nesto da napisem jer znam koliko je meni to tad znacilo.
S obzirom da je to bio prvi pobacaj, niko me nije upucivao na dodatne pretrage. Doktor koji me je primio nakon tog pobacaja mi je rekao samo ovo: "Ko zna zasto je to dobro. Sada smo barem otkrili da mozes da zatrudnis. Ako ti je to uspelo jednom,uspeces opet."
Meni je u tom trenutku ovaj razgovor znacio.Ja sam utuvila sebi u glavu da cu ja vrlo brzo zatrudneti i nekako sam brzo izasla iz depresije. Savetovano mi je da sacekam 6 meseci ali ja sam unapred znala da nema sanse da cekam toliko. Bila sam na terapiji zbog jajnilka 3 meseca i nakon toga odmah ostala u drugom stanju.
Sada imam jednu devojcicu koja ima 4 meseca i zove se Iva. To je moje blago najvece na svetu i svaki dan se zahvaljujem Bogu sto mi je dao tako divnu.

Hocu da kazem da je zaista bitno sto pre izaci iz depresije u kojoj se nadjete, da shvatite da nemate vremena za to i da je vrlo vazan pozitivan stav.

Kiss

(odgovor članu Marincica)
Direktna veza do poruke: 361
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
22.6.2012 15:17:50   
Okica sljokica
Marincice,ja sam ilala mised u 12oj nedelji i rekli su mi da posle 2,3 ciklusa mogu opet da ostenem u drugom stanju. Medjutim ja sam pauzirala 6 mes. POsle toga par meseci ja sam ostala normalno u drugom stanju i evo sad sam na ulazu u 8i mesec.Za sada je sve Bogu hvala super funkcionisalo. To za cekanje svaki dr ima svoju teoriju ali cinjenica je da posle svako spontanog treba dati malo vremena organizmu da se "vrati u normalu' ...bez obzira na zelju user posted image A stvarno prvi put cujem za to da se posle missed/a preporucuje odmah jer je kasnije opasnije ..ne vidim logikuuser posted image

(odgovor članu majcepajce)
Direktna veza do poruke: 362
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
9.7.2012 14:35:28   
Biljanaaa
Cao svimaaa. Ja sam, evo, 2. put imala spontani. oba spontana su bila u 4., 5. nedelji. Posle obe su mi radili reviziju iako je materica bila cista 2. put. Navodno da me zastite za sledecu trudnocu.Ni prosli ni ovaj put nisu hteli da me posalju na dodatne preglede, kazu da se nista ne radi do 3. spontanog, taktako da cu to sve uraditi privatno. Zna li neko koji sve kalazi treba da se urade i koliko treba cekati do sledece trudnoce. Posle 1. spontanog sam napravila pauzu 2 god. znam da je to mnogo, ali su misljenja o cekanju na narednu trudnocu podeljena. user posted image

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 363
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
9.7.2012 15:08:23   
Štetica
Biljana dobro dosla. I ja sam imala spontani pre godinu dana. I meni su govorili da je to prirodna selekcija i desava se. Trebalo bi da odradis briseve; vaginalni,cervikalni,mikoplazmu,uraplazmu i hlamidiju,papa test. Partner da uradi spermogram i spermokulturu, eventualno ASA test. Ako je to sve ok onda nadji nekog od doktora ko je spreman da ide sa toboom do pronalazenja problema.

(odgovor članu Biljanaaa)
Direktna veza do poruke: 364
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
10.7.2012 15:06:58   
Biljanaaa
E, pa hvala.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 365
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
10.7.2012 15:25:10   
Štetica
Biljana,to sto su ti rekli da se radi tek posle 3spontanog ispitivanja,verovatno su mislili na genetske testove. Ali ipak odradi ove mikrobioloske i asa,jer postoji mogucnost da je tu neki problem. Ja sam u trudnoci trazila od dr da odradim briseve ali je ona tvrdila da mi netreba,tri meseca nakon spontanog ja odradim briseve kad ureaplazma povisena,dr koji mi je radio kaze da je to 75%uzrok. Preporucuje se za oba pertnera jer moze da ih bude a da i neznate,jer nemoraju uvek biti prisutni simptomi.

(odgovor članu Biljanaaa)
Direktna veza do poruke: 366
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
29.8.2012 10:37:19   
mimi79@
evo i ja da se pridruzim
imala missed u 10 nedelji pre nedelju dana.. pocela da koristim neke vitamine i peptide za regulaciju reproduktivnog trakta. sutra idem na analize, i s obzirom da vidim da se desava da posle 1. normalnog ciklusa zene opet ostanu trudne i rode zdravu decicu, planiram i ja da pokusam isto. inace pijem folnu, a sa cefaleksinom sa zavrsila juce.
p.s. receno mi je da ph nalaz ploda bio normalan, i da je najverovatnije uzrok bio stres - sto se i desavalo.
zanima me ima li jos nekoga sa iskustvom trudnoce nakon prvog menzisa?

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 367
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
29.8.2012 12:08:21   
branaV
Meni su rekli da posle spontanog u 6-oj nedelji odradim analize i da ne pokusavam nista dok se ne utvrdi da li je prirodna selekcija ili je neki zdravstveni problem, ovo mi je drugi spontani, prvi je bio 2009. Od analiza sam uradila OGTT SA 75g glukoze, antitela antiTPO i antiTG,trombofiliju, pt, aptt, fibrinogen, ATIII, pc,ps - cekam rezultate, a treba da udradim jos antikoagulans, antikardiolipinska antitela IgM i IgG klase i anti beta2 glikoproteinska antitela IgG i IgM. Pa kad svi rezultati stignu i ako budu ok onda mozemo ponovo da pokusamo. Jedva cekam narednu trudnocu !!!!

(odgovor članu mimi79@)
Direktna veza do poruke: 368
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
29.8.2012 13:59:52   
mimi79@
ja vec imam slatku devojcicu od 5 god, i nakon toga 2 spontana.... bila danas ( posle samo nedelju dana od kiretaze) i uz se videlo da je ostalo malo necega... ili je koagulum ili je od... sada sam primila methylergometrin amp i garamicin... kazu da bi trebalo da prokrvarim i da to samo ode, ako ne, onda opet kiretazauser posted image
nema mi spasa... uzasno se osecam
ima li koga sa slicnim iskustvom?
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 369
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
28.9.2012 23:21:48   
mimi79@
ja bih samo da dodam da su mi radili i reviziju, i da i nakon toga se videlo malo tecnosti u cavumu. pa sam posle 2,5 nedelje od revizije pocela imati jake kratkotrajne bolove, da bi moja dr odlucila mi uraditi dilataciju grlica.. nakon toga i dalje postoji zaostaatak krvi oko 2mm(uz nalaz)
proslo je 3 dana i ja sam juce ceo dan krvarila ali po malo. danas nista. nadam se da je sa tim gotovo, tj da se cavum uterusa ispraznio... prosto me vise strah da idem na pregled..
cekam prvu user posted image ... trebalo bi uskoro da se desi... nadam se

(odgovor članu mimi79@)
Direktna veza do poruke: 370
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
12.11.2012 22:04:48   
MakiJ
Drage moje meni je u petak ustanovljeno da se u 10 nedelji vise necuje srce moje bebe, dijagnoza missed abo.
Sutra idem na jos jedan ultrazvuk i onda na kiretrazu, najradije bi umrlauser posted image

(odgovor članu mimi79@)
Direktna veza do poruke: 371
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
12.11.2012 23:09:55   
Anoniman
MakiJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MakiJ)
  Direktna veza do poruke: 372
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
13.11.2012 0:15:02   
degu
Maki draga moja user posted image
Izguraćeš ti to, jaka si ti i znaš da smo uz tebe, u svakom momentu možeš da računaš na nas user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 373
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
15.11.2012 13:18:00   
Jole84
Maki žao mi je mnogoo user posted image
budi jaka draga...user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 374
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
15.11.2012 13:25:48   
Meisje
Makiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

sta je manje bolno
sandrina

koji je po vama manje bolan i manje stresan porodjaj

prirodnim putem (62%)

carskim rezom (38%)


Ukupan broj glasova: 112

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here