Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 14:35:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Mariya A što se tiče plazme, moja beba je dobila blagi osip od plazme, u njoj ima soje, E-svačega, piše da može sadržati lešnik, ko će ga znati.. nije ni plazma sto je nekad bila. sta ce ta soja u svakom proizvodu, da mi je znati!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 14:43:54
|
|
|
|
minavb
|
Objašnjavala sam već, najčešće zbog lecitina a i zato što obezmašćeno tostovano sojino brašno olakšava mašinsku obradu testa.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 14:49:31
|
|
|
|
Anoniman
|
ni moja beba ni ja ne smemo nista sto ima u sebi to cudo. mislis da je zdravo unositi svakodnevno soju u raznim proizvodima? ja mislim da od toga moze biti vise stete nego koristi...
< Poruku je uredio Macaki -- 8.6.2012 14:50:22 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 14:55:09
|
|
|
|
minavb
|
Dodaje se 2%sojinog brašna na određenu količini pšeničnog. Soja je leguminoza i višestruko je korisna. JA tu, osim kod onih koji su alergični, ne vidim ništa loše.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 15:23:38
|
|
|
|
Anoniman
|
a ta soja koja je kod nas u upotrebi, jel nije genetski modifikovana? preporucujes li i upotrebu sojinih mrvica, pljeskavica, komadica.. sojinog mleka isl.. ? kako da znamo da li je bezbedno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 17:21:28
|
|
|
|
minavb
|
Kod nas nema GMO hrane, kao ni u vecini evopskih zemalja.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.6.2012 23:56:41
|
|
|
|
Anoniman
|
mi jeli sutlijas !!! pirinac na vodi + AD mleko. nije mnogo pojeo ali kao da mu svice da hrana i nije tako gadna rabota
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.6.2012 13:42:01
|
|
|
|
Lilla
|
Mi cemo danas da probamo zumance. Cekam da se probudi pa da krenemo u akciju. Napravila sam kasicu od povrca kao sto obicavam, ovaj put kombinacija tikvica, mrkva i pastnjak. Kasnije cu da dodam malo pirincanih pahuljica a onda i pola zumanceta + malo maslinovog ulja. Nadam se da ce da klopa. Inace, od prije par dana mu dajem jogurt i pavlaku, ne mogu reci da je odusevljen ali uzme 2-3 kasicice. Prevarim ga kad vidim da ne ide pa mu ubacim malo u pahuljice. Ah, umalo da zaboravim. Poceli smo da jedemo i griz. Skuhala sam ga u vodi u kojoj sam prethodno skuhala jabuku, maline, borovnice i 2 suhe kajsije. To sam poslije izvadila, sto se moglo ispasirati vratila u vodu i dodala griz. Inaravno da je skontao da nisu njegove vocne pahuljice, pa sam na kraju morala i njih da dodam da bi pojeo. Nema veze, bitno je da klopa, makar u sve morala da ubacujem pahuljice.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.6.2012 13:54:24
|
|
|
|
Anoniman
|
lilla, zar vec maline i borovnice? kod vas je to puno ranije. bas se svuda razlikuje raspored uvodjenja namirnica..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.6.2012 14:24:05
|
|
|
|
Lilla
|
Kasicu od borovnice jede od 4-og mjeseca, tj, to mu je bila jedna od prvih vocki koje je kusao I da javim, zumance je stiglo na svoju destinaciju. Nije bio najsretniji ali je gutao i sto je najbitnije nije povratio, sto se zna desiti ako jede nesto sto mu se bas i ne svidja. Sad pauza, pa cemo za par dana opet.
< Poruku je uredio Lilla -- 9.6.2012 14:26:58 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.6.2012 1:19:33
|
|
|
|
Anoniman
|
doruckovao palentu sa svezom jabukom. dobro je proslo, sad vec lepo otvara usta da uzme zalogaj. kad uvodimo cveklu? koje su vam kombinacije za rucak, to mi je najteze? jel to smem ovde da pitam?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.6.2012 1:21:15
|
|
|
|
Anoniman
|
mina, jel smem da mu dam rusteve da jede?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.6.2012 14:37:25
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty koje su vam kombinacije za rucak, to mi je najteze? Ja joj za ručak obično iskombinujem 3 vrste povrća i kockicu mesa, a sad smo uveli i džigu. Izmešam joj više onoga što voli (krompir, šargarepa, bundeva, keleraba) sa malkice onoga što ne voli (brokoli, grašak) i malo povrća koje jede a da se ne buni - spanać, karfiol, pirinač). Ako joj se ne sviđa, ubacim pavlaku...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.6.2012 23:32:49
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Mariya IZVORNA PORUKA: PoisonEve Minu bas muci stomak Mukica kaki joj se al ne ide... Uvedi joj kašicu od šljive. Sad se setih, Juvitanini sokovi isto pomažu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 12:13:13
|
|
|
|
Lilla
|
Nama je za stomak super i kamilica. Svaki put nam pomogne.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 19:29:30
|
|
|
|
Anoniman
|
sutra hocu zumance da uvedem. da li prekosutra pauziram sa novom namirnicom, recimo da uvodim pavlaku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 19:33:20
|
|
|
|
Olga75
|
sacekaj , verovatno mu od pavlake nece biti nista ali mozda da prvo uvedes pavlaku pa onda zumance ja znam da sam ga uvodila duuugo ali se ne secam da li sam uz njega uvodila nove namirnice
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 19:35:13
|
|
|
|
Ana RR
|
BB, ja sam jaje uvodila ponedeljkom i četvrtkom (prve nedelje osminu, sledeće četvrtinu itd..) i te prve nedelje nisam uvodila ni jednu drugu novu namirnicu prosto da bih znala na šta je reakcija, ako se pojavi.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 19:36:47
|
|
|
|
Ana RR
|
I da, prvo sam uvela mlečne proizvode pa onda žumance, sa njim sam krenula kad je već napunio 8 meseci.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 22:08:13
|
|
|
|
vonavoj
|
sa cim dajete 7corn? da li to moze za veceru npr sa pavlakom,jogurtom? a koji jogurt dajete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 22:26:45
|
|
|
|
Anoniman
|
e von daj link da vidim te seven corn, moja nece te decje zavrzlame, pa da probam njih sa jogurtom, posto ga voli..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 22:43:51
|
|
|
|
vonavoj
|
7corn probaj da joj das..moja hoce sve sto joj ponudim ..danas je smazala skoro 250g mesa,krompira,sargarepe i tikvice..skuvala za nju i drugaricu,a ona skoro sve smazala..ostalo za drugaricu samo mala teglica ..a spremila za 2 velike!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 22:47:50
|
|
|
|
Anoniman
|
e hvala, probacemo i nih.. moja meso nece, sve moze ,ali meso ne.... bravo za tikicu... jeste li poceli sa plazmom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.6.2012 23:39:04
|
|
|
|
Anoniman
|
UM ako voli kukuruz secerac, probaj mesoo u to da umuljas. gasa mrzi spanac, ali danas nije imao sanse postto sam ga kuvala sa kukuruzom. ili da skuvas jabuku sa ostalim za rucak. 7 corn hocce samo sa jos nekim pahuljama (ne krivim ga, imaju i texturu i ukus mlevenog kartona u vodi) htela sam zumance pre mlecnog jer mu je nisko gvozdje, ali posto sam ja svojevremeno imala reakciju na jaja, mozda je bolje da mu odlozim malko. ionako mislim da ce da voli pavlaku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.6.2012 9:29:19
|
|
|
|
vonavoj
|
jedemo plazmicu sa jabukom mladi sir smo uveli i pavlaku ..moze,svidja joj se! sad je na redu 7corn jos cu sacekati sa zumancetom,da malo furamo mlecne proizvode joj,teska je muka kad dete nece da jede,juce mi bila drugarica,i njena mala jede na 4 sata i to jedva,spremala sam i za Tikicu i za nju (starija je mesec i po),T olizala sve,a ona jedva,teska borba,jedva pojela malu kasicu BB,koji mu kukuruz dajes? frikom? u sta mu stavljas? ni ja ga ne jedem,pa nisam ni T uvela
< Poruku je uredio vonavoj -- 13.6.2012 9:36:04 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciRingeraja na „Svetskoj nedelji dojenja“Svetska nedelja dojenja obeležena je pod pokroviteljstvom Udruženja Roditelj, 08.08.2010. na Zemunskom keju pokraj Dunav...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?