Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.7.2012 13:41:54
|
|
|
|
minavb
|
Kseno, imam pitanje za tebe u vezi antipiretika za decu, jel mogu na pp?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.7.2012 13:46:12
|
|
|
|
Azra_
|
Janče, počeli ste sa običnim, ili voćnim jogurtom? Von, u žitarice ubaciš izmiksane voćke? Ja koristim Milupa nemlečne , to smućkam i ubacim voće. Samo mi količina nije najjasnija. Kaže 6-7 kašika žitarica + 100g voća, pa to ispadne baš puno, preliva mi iz činije. Da smanjim dozu žitarica na 3-4 kašike + 100g voća?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.7.2012 19:55:53
|
|
|
|
Sashica82
|
Azra, ja stavim 2 supene kašike 7 korn i to smućkam. A u to onda stavim ili celu bananu, breskvu, ili kuvanu jabuku, ili malu kupovnu voćnu teglicu. To je naš najčešći doručak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.7.2012 20:03:07
|
|
|
|
Anoniman
|
mina, naravno!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.7.2012 20:22:30
|
|
|
|
maslackic
|
ja tako kao Sashica , dve kasike pahuljica nekad tri, i dodam jednu bananau ili kuvanu jabuku...prvo razmutim u vodi u kojoj sam kuvala jabuke pa dodam u pahuljice
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 7:42:31
|
|
|
|
Azra_
|
A koliko AD mleka piju deca u ovom uzrastu, 6-7 meseci. Mii smo pravili 180ml, ali mi deluje da mu je malo jer plače, a opet ne bih da ga kljukam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 7:49:50
|
|
|
|
bubamara2011
|
Azra, moja nekad popije 210ml i čini mi se da bi mogla još, a nekad, kao npr. sinoć, jedva 100ml. Mislim da to zavisi od djeteta, i od toga koliko je gladno i raspoloženo da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 7:51:33
|
|
|
|
bubamara2011
|
Kada bebi smije da se uvede džigerica?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 8:00:25
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Janče, počeli ste sa običnim, ili voćnim jogurtom? sa obicnim sam pocela, uvek pocinjem tako, volim prvo da vidim reakciju na originalan ukus, vocni jogurt ce voleti sigurno jer je sladak.... maslackic pa ti si sa 7 corn uvela gluten....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 8:42:45
|
|
|
|
maslackic
|
jance, nismo mi uveli jos uvek 7 corn..tek cu...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 8:49:23
|
|
|
|
jance
|
a, ok onda, ja skontala da ga vec jedete...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 10:34:51
|
|
|
|
Azra_
|
da li nakon doručka koji je voće+nemlečne žitarice za večeru treba davati mlečne pahuljice ili ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 13:51:34
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sashica82 Azra, ja stavim 2 supene kašike 7 korn i to smućkam. A u to onda stavim ili celu bananu, breskvu, ili kuvanu jabuku, ili malu kupovnu voćnu teglicu. To je naš najčešći doručak. tako i ja..stavim 100ml vode i 2-3 kasike 7corn ili nemlecnih zitarica,kad je bila manja! i izmiksam jabuku,2 breskve (zavisi kolike su),kajsiju..ili teglicu. Azra,moja vecera mlecne pahuljice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.7.2012 15:51:26
|
|
|
|
Azra_
|
Dakle Von, može ponovo žitarice za večeru? Da li vas one bolje zasite od mleka? Ovaj moj je uvek jeo onoliko koliko treba u tom uzrastu, ali u zadnjih 20ak dana je baš ješan. Ne pamtim kad mu je u flašici ostala kap mleka, a pravim uvek po 180ml, a kad se sažalim i po 210ml, Dete za sad nije gojazno, ali se bojim da ne pretera. Janče, i ostale mame, sa čim mogu da kombinujem jogurt? Neki recept?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.7.2012 0:19:37
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ sa čim mogu da kombinujem jogurt? Sa voćem, npr. Izmiksaš voćku i dodaš jogurt. Možeš i pahuljice da mešaš sa jogurtom. Kad Lu neće ama baš ništa da jede, izmešam joj sredinu hleba i jogurt pa to jede na kašiku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.7.2012 8:30:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Uvodimo zumance i stigli smo do polovine. Elem, otkad smo poceli sa tom rabotom prdavac je poceo da prducka. Ponekad nije strasno a ponekad vidim da ga bas muci. E sad, gvozdje nam je bilo lose (ne znam da li ima veze ali zlu ne trebalo da napomenem) i dr je rekla da se meso i zumance smenjuju sem nedeljom kad se posti, tj nedeljom se ne daje nista od toga. Koliko minimalno puta nedeljno treba da jede jaje i/ili da li moze da se neutralise da ga ne muci tako? Definitivno je moj sin, i mene jaja muce ali ja ih ne jedem cesto ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.7.2012 11:55:42
|
|
|
|
Guardian
|
Svaki Dr ima svoju priču. Nama je Dr rekla da krenemo sa Milupom 7 corn Imamo 7 meseci i baš se nešto plašim glutena. Takođe nas je savetovala da ne unosimo bananu uopšte, već da čekamo zimu, a sada da ručkamo šljivu, kajsiju, breskve, jabuke, kruške. Jogurt, pavlaku i kiselo mleko od 2.8% m.m. za jedno 10-ak dana uz palentu, zatim batak i karabatak i žumance po malo, a 7. dana od uvođenja celo. Teletina nakon piletine, a jagnjetina od 9-og meseca. Nikako blender ili štapni, već samo miksanje viljuškom. Šta mislite o ovome? Inače, naša bebana nikako ne popije svo mleko od kako je krenula sa čvrstom hranom. Ne sviđa joj se više flašica pa to ti je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.7.2012 20:10:31
|
|
|
|
Anoniman
|
nema potrebe da se plasis glutena, to se mora odraditi. ili ce imati problema ili nece pa mozete onda komotno da pregrmite to. svidja mi se savet sa viljuskom, moj je grcao na komadice (i sad to ponekad radi) i to samo zato sto je dobijao potpuno glatke kasice. za ostalo ... kako zelis. moja je rekla za jaje "ponedeljak - meso, utorak 1/8 zumance, sreda meso, cetvrtak 1/4 zumance, petak meso, subota 1/2 zumance, nedelja post, ponedeljak meso, utorak celo zumance" i to je sve, samo sam ja sama to maaalko produzila. koliko sam cula alergija moze da se javi i 72 sata kasnije a nama se nigde ne zuri, do sledece kontrole zumance je uvedeno. jos da se resimo prduckanja. voce jos ne forsiram, znam da voli i da necemo imati problema pa mi je prece da mu uvedem ovo malo sezonskog povrca dok mogu. recimo, krusku jos nismo jeli bice ih do kasne jeseni
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.7.2012 11:35:02
|
|
|
|
vonavoj
|
mi smo uveli gluten bez velikih problema! zumance smo poceli,sa 1/8 (ako sam uspela da ga tako podelim).. sad kod sestre je pocela da rucka hleb,kiflu,dam joj da glodje..vidi od brace,pa mora i ona ja joj blendiram sa stapni mikserom,ali bude dosta gusto i ima i komadica,ne bi mogla sa viljuskom da ispasiram! inace,posto vode nece da pije definitivno,a vrucine su,pocela sam da joj dajem sokic,od jabuke,i to tako sto ga razblazim..stavim 50ml soka i 100ml vode...i onda sve popije ..bila sam protivnik sokova,ali sta da radim,mora da pije nesto! caj isto nece!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.7.2012 17:03:56
|
|
|
|
Azra_
|
Dala bih ja doktorki da mi viljuškom ispasira svaki obrok, naročito tamo gde ima mesa... Kad dođe vreme, ješće, ako ne...ostaće gladan, pa će žvakati još kako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.7.2012 23:20:24
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam se jos uspesno inatila sa detetom, nekako na kraju ispadne kako on hoce. meso se sitno secka, sitnije to ja nozem uradim nego blender, secko ili stapni. danas sam mu dala veeliku sargarepu da glocka, mama se uspanicila da ce da odgrize (? jeee, mocan taj jedan zub na 2cm debelu sargarepu) pa je zabegla uvek pobegne kad mu dam koricu ili plazmu, kaze da ce da se udavi i da ne moze to da gleda :o)))) von, da probas da postepeno smanjujes kolicinu soka, mozda se tako navuce na vodu?
< Poruku je uredio BlackBetty -- 13.7.2012 23:21:17 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.7.2012 0:47:42
|
|
|
|
maslackic
|
von, ja sam moju navikla na vodu tako sto sam smanjivala kolicinu caja koju razmutim, sad caj vise i ne pije , samo vodu . ja blendam svu klopu, ali uvek ostanu gromuljice kojje ona sazvace...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.7.2012 9:29:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mojoj dajem caj samo nocu i to bas popije dosta, obozava ga, a preko dana samo vodu i vode pije manje. JA joj pravim blag caj, ali ona meni lepse spava kada se napije tog caja nego vode Dajem joj onaj hipp biljni sto ima ukus kao bronhi bombone
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.7.2012 11:05:03
|
|
|
|
maslackic
|
Kad mogu lubenicu da joj dam?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.7.2012 11:14:43
|
|
|
|
vonavoj
|
ma hocu i ja da joj smanjujem caj,sok...ali bitno mi je da je prihvatila da makar nesto pije,evo jutros je popila 200ml...a inace je pila dnevno samo 100ml vode ...ma slab joj sok,caj napravim...probala sam sestrin neki caj,vocni,hoce,tako da cu i to kupiti ovde,pa cu joj praviti,sa sve manje caja! joj,maslackic,ne znam za lubenicu,i ja bi mojoj dala..i dinju?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciKalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?